Najlepsze jest to, że wstępne wyniki za 3Q 2018 są zdecydowanie lepsze niż za 3Q 2017 wtedy zysk netto był na minus 53 mln a teraz 20 mln mimo rezerw na ISOK która może zniknąć. To macie porównanie po ile rok temu był papier a jak niedoceniany jest teraz, a QPS dostaje nową kasę 27 listopada i kręcić z każdym rokiem coraz lepszy wyniki. I kto teraz myśli, że fundusze odpuszą swoje 30 mln :)
Przy restrukturyzacji i upadłości spisuje sie w koszty (odpisy i rezerwy) niezależnie czy jest to uzasadnione ekonomicznie wszystko co się da.
Co niektórzy twierdzili ze spółka nie ma żadnych kontraktów i nic nie robi... popatrzcie na przychody - 90 mln zł. Przy marzy jaka jest w IT po uzdrowieniu spółki tu może być 9 mln zł na plusie.
Podejrzewam ze wiekszosc tej straty to odpisy na spółkę QPS.
Tylko tyle umiesz napisac..nie osmieszaj sie już..jest ok:) skad ty sie wziales z takim czytaniem raportu..szkoda mojego czasu..bierki kup i w nie naucz sie grac a nie na gielde..jeszcze napisze ze jest ok...szkoda prądu na takich ludzi
Dnia 2018-11-27 o godz. 19:59 ~Wolf napisał(a): > Tylko tyle umiesz napisac..nie osmieszaj sie już..jest ok:) skad ty sie wziales z takim czytaniem raportu..szkoda mojego czasu..bierki kup i w nie naucz sie grac a nie na gielde..jeszcze napisze ze jest ok...szkoda prądu na takich ludzi
Ktoś sie doczytał a propos wyniku samego QPS? W jednostkowym -6 mln, w skonsolidowanym -7 to strata max QPS Ok 1 mln. Qumak ma inne spółeczki pod sobą wiec mogl być za sam q3 blisko 0 lub na plusie!!!
Tu po dokapitalizowaniu jest mega potencjał
Jak to jest z tym Qps - w skonsolidowanym jest 90 mln a w jednostkowym 88mln. Czyli na QPS przypada teoretycznie tylko 2 mln ?
Zauważcie w jednostkowym jaki jest zysk na sprzedaży - ja widzę tam plus wiec podstawie działalność przynosi im dodatni wynik !!!
Dnia 2018-11-27 o godz. 22:19 ~Qq napisał(a): > Jak to jest z tym Qps - w skonsolidowanym jest 90 mln a w jednostkowym 88mln. Czyli na QPS przypada teoretycznie tylko 2 mln ? > > Zauważcie w jednostkowym jaki jest zysk na sprzedaży - ja widzę tam plus wiec podstawie działalność przynosi im dodatni wynik !!!
TO moze być potrzebne do przyszłej WIELKOŚCI Qumaku
..... Qumak chce pozyskać 30 mln zł, emitując do 30 mln walorów serii M (teraz kapitał dzieli się na ponad 40 mln akcji) w trybie oferty prywatnej z wyłączeniem prawa poboru. Sławomir Połukord, prezes Qumaka, podkreśla, że szybka emisja pozwoli grupie odbudować kapitały własne i poprawić zdolności realizowania kontraktów. Emisja jest również jednym z warunków rozpoczęcia strategicznej współpracy z grupą informatyczną Euvic (akcjonariusz Qumaka). ....................
Dnia 2018-11-27 o godz. 22:59 ~no napisał(a): > > Dnia 2018-11-27 o godz. 22:19 ~Qq napisał(a): > > Jak to jest z tym Qps - w skonsolidowanym jest 90 mln a w jednostkowym 88mln. Czyli na QPS przypada teoretycznie tylko 2 mln ? > > > Zauważcie w jednostkowym jaki jest zysk na sprzedaży - ja widzę tam plus wiec podstawie działalność przynosi im dodatni wynik !!! > > TO moze być potrzebne do przyszłej WIELKOŚCI Qumaku > > https://www.parkiet.com/Technologie-i-IT/301089997-Qumak-Jest-zgoda-na-emisje-akcji.html > > ..... > Qumak chce pozyskać 30 mln zł, emitując do 30 mln walorów serii M (teraz kapitał dzieli się na ponad 40 mln akcji) w trybie oferty prywatnej z wyłączeniem prawa poboru. Sławomir Połukord, prezes Qumaka, podkreśla, że szybka emisja pozwoli grupie odbudować kapitały własne i poprawić zdolności realizowania kontraktów. Emisja jest również jednym z warunków rozpoczęcia strategicznej współpracy z grupą informatyczną Euvic (akcjonariusz Qumaka). > .................... > > Jakiś aneksik iwszystko gotowe > ZWALAĆ jak macie ochotę, będzie tanie kupić perełkę