• Koniec spadkow Autor: ~WyruchacVladko [37.47.166.*]
    Co mialo zejsc zeszlo.
  • Re: Koniec spadkow Autor: mul_roboczy [94.254.152.*]
    Coś za ostro to było, coś mi nie pasuje
  • Re: Koniec spadkow Autor: ~wienio [37.47.106.*]
    tu spadki to dopiero nabiorą rozmachu !!! do tej pory delikatnie schodzili półka po półce niżej bez odbić
    największe szmaty giełdy po spadku o 50-60% odbijają , a tu walą wszystkim co mają na oślep , nieważne po ile , byle tylko był kupiec na coraz to niższych poziomach
    Jak zwykle że skrajności w skrajność. Ja obstawiam, że będzie jakieś negatywne info a wtedy na miejscu akcjonariuszy kręciłbym aferę
    Nawet Ursus i Getin przy swoich problemach odleciał w kosmos a tu ciągłe spadki i największe przed infami. Straszny syf
  • Re: Koniec spadkow Autor: ~Anakin [37.47.166.*]
    Trend spadkowy imponujacy
  • Re: Koniec spadkow Autor: ~diabel4400 [89.64.7.*]
    To jest klasyka stopniowo niby po dołkach ktoś się skusi i coś kupi ale żeby nie mógł sprzedać to następny dzień trochę niżej i nowy dołek i znów ktoś coś kupi i tak do skutku się pozbywa trefnego papieru bo albo sprzedajesz ze stratą albo dokupujesz na niby dołku który już na następnej sesji dołkiem nie jest i tutaj to mamy regularnie od dywidendy czyli od 1.60
  • Re: Koniec spadkow Autor: ~Anakin [37.47.166.*]
    Na bankach czarneckiego tez tak bylo, a potem gruby up
    bo jak już wszyscy wywalą z dużymi stratami to trzeba zrobić podbitkę na małych obrotach aby zachęcić na kupno i potem znowu wywalanie

• Re: Koniec spadkow Autor: ~wienio [37.47.106.*]
    diabel dokładnie o to samo mi chodzi
    największe próchna giełdy, totalne śmieci w upadłości , w restrukturyzacji, co mają kilka milionów obrotów rocznie i lecą na stratach od kilkunastu kwartałów zachowują sie lepiej niż ta perła z niby stabilnym biznesem!

• Re: Koniec spadkow Autor: ~WyruchacVladko [37.47.166.*]
    Banka papieru zeszla, ale kto odebral, bo obsowy kursu duzego nie ma. Skoro Data to spolka upadla, to w jakim celu jest kumulowana w iinnych rekach?
  • Re: Koniec spadkow Autor: ~12345qwerta [89.229.217.*]
    teraz jazda na 86 gr
    postawione niby duże kupno a 0.75 wywala z ukrycia można brać ile chcesz jak wywali to zobaczymy nowe dołki
  • Re: Koniec spadkow Autor: ~kowfbojdzonkukielka [37.47.166.*]
    gdzie ty to widzisz? o jakiej spolce piszesz?
    Kiedyś podobnie jak Ty byłem mocno zaskoczony co tu się wyprawia i dlaczego taka "dobra" spółka tak leci gdy nawet największe syfy na naszej GPW zaliczają spore odbicia
    Pamietam Cie na Polimexie, do tej pory jestes zdziwiony
    Na Polimku akurat nic mnie nie zaskakuje od dłuższego czasu :)
    Zaskoczenia kolego są gdy pozytywne zakończenie kontroli skarbowej wiąże się z zapłatą 6 mln (data) lub generuje się odpisy w wysokości 200mln na przetarg którego nawet się nie wygrało (Polimek) :)))))))
    Zauwazylem, ze czesto jestes zdziwiony..
    Co mam Cię kłamać , często jestem zdziwiony bo zaj.... często nie grają z nami fair ! Jeśli opierasz się na informacjach podawanych przez zarządy spółek do publicznej wiadomości jako założenia, przypuszczenia a czasami nawet i "pewne" fakty to niestety często boli d.
  • Re: Koniec spadkow Autor: ~aaa [5.172.237.*]
    ostatnio, były tak małe obroty ze wydawało by się że kurs powinien urosnąć kilka groszy, przy takim obrocie jak dziś, a tu niestety spadek. Skąd taki obrót dzisiaj, kto sprzedał? ogólnie popyt pojawił się jak ktoś sprzedaje w określonej cenie, a teraz stoi? o co tu chodzi? jak by ktoś zbierał to wziął by i te do 80, a jednak czeka. wymęczenie i odebranie resztek, czy pozbywanie się, o to jest pytanie?
    te małe obroty to masz na myśli chyba parę ostatnich sesji bo od dywidendy 1.60 to obroty są bardzo duże i co ciekawe brak niusa o zmianie posiadania niby nikt nie sprzedał i nikt nie kupił a wolumen przewalił się ogromny i dlatego przy takim spadku kursu na takim wolumenie nie ma żadnych wątpliwości że wywalają papier
    Dlatego uważam, że ktoś znowu wykorzystał informację " niejawną" i jeśli to się potwierdzi to proponuję złożyć zawiadomienie do prokuratury.
    Ja właśnie dlatego nie ruszam do momentu dobrych informacji bo data jest nieprzewidywalna. Tzn jedyne co można przewidywać i się sprawdza od dwóch lat to spadki.
    Oczywiście uważam, że cena jest niska ale nic to nie zmienia
    Co wy gadacie?
    Widmo placenia podatkow do US to nie info i powod spadku?
    dlatego jak spółka podje niby super niusa i wtedy jest kilka procent na plusie a potem kończy dużo niżej to oznacza że jest TREFNA I NIEWOLNO JEJ DOTYKAĆ a na ABCDACIE tak jest za każdym razem dobra spółka podaje super niusa to rośnie kilka sesji potem ma małą korektę i dalej do góry a powiedz kiedy ostatnio na Abcdacie BYŁY 3 SESJE NA PLUSIE ALBO CHOCIAŻ 2 =I WSZYSTKO W TEMACIE ABCDATY
    Diabel4000 po cholerę robisz kopiuj wklej. Umiemy czytać i nie musisz się powtarzać bo trolli tutaj nie potrzeba :)
  • Re: Koniec spadkow Autor: ~aaa [5.172.237.*]
    bo niusa o zmianie posiadania nie musi być, nie wiem na pewno, ale jezeli ktoś nie przekroczy 5%, 10 % to nie musi tego zgłaszać, np ma 2%, a dokupi na 3%, i ma 7 a zmieni na 6% to nie musi tego zgłaszać. ale gdy przekroczy 5% , i akcje kupi na gpw to ma 6 dni sesyjnych na zgłoszenie. dlatego nie ma co wyglądać, że nagle ktoś sie ujawni., ale to nie znaczy, że ktoś instytucjonalny nic nie kupił , np 2% akcji
  • Re: Koniec spadkow Autor: ~Antytchorzofredka [5.60.193.*]
    Akumulować powoli
  • Re: Koniec spadkow Autor: mul_roboczy [5.173.64.*]
    Zjadą zapewne poniżej 0,7 wtedy bym się zastanowił . Do wyników jeszcze chwila jest a z prawej nikt na razie nie bierze. Jeśli coś się nagle zmieni to zdążę jeszcze wejść, ale na razie tak jak mówię nic tego nie zapowiada pomimo tego, że spółka za momencik będzie wyceniana jak bankrut (o ile już bankruci nie są wyceniani lepiej
[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.