Polecam zapoznać się z rzeczowym artykułem o błędnej interpretacji fiskusa i o możliwości zaskarżenia tej decyzji przez zarządy Euvica i Qumaka https://itreseller.com.pl/qumak-drugim-optimusem-prawnicy-mowia-o-duzym-bledzie-fiskusa-czy-przez-blad-urzednikow-upadnie-firma-zatrudniajaca-prawie-1000-osob-a-skarb-panstwa-bedzie-musial-zaplacic-odszkodowanie/
W przytoczonym artykule jasno sprecyzowano, że błędna intepretacja podatkowa Dyrektora Krajowej Informacji Skarbowej jest podstawą do pozwu i żądania odszkodowania. Chociaż zarząd stwierdził, że nie będzie dochodził swoich racji, to nie może postąpić inaczej, bo brak pozwu przeciw Skarbowi Państwa będzie oznaczał działanie zarządu na szkodę spółki.
To ostatnia szansa aby kupić Qumaka na tych poziomach.
Dnia 2018-11-21 o godz. 11:18 ~Profess napisał(a): > Polecam zapoznać się z rzeczowym artykułem o błędnej interpretacji fiskusa i o możliwości zaskarżenia tej decyzji przez zarządy Euvica i Qumaka https://itreseller.com.pl/qumak-drugim-optimusem-prawnicy-mowia-o-duzym-bledzie-fiskusa-czy-przez-blad-urzednikow-upadnie-firma-zatrudniajaca-prawie-1000-osob-a-skarb-panstwa-bedzie-musial-zaplacic-odszkodowanie/ > > Rekomenduję silne kupno.
Dnia 2018-11-21 o godz. 11:18 ~Profess napisał(a): > Polecam zapoznać się z rzeczowym artykułem o błędnej interpretacji fiskusa i o możliwości zaskarżenia tej decyzji przez zarządy Euvica i Qumaka
https://itreseller.com.pl/qumak-drugim-optimusem-prawnicy-mowia-o-duzym-bledzie-fiskusa-czy-przez-blad-urzednikow-upadnie-firma-zatrudniajaca-prawie-1000-osob-a-skarb-panstwa-bedzie-musial-zaplacic-odszkodowanie/ > > Rekomenduję silne kupno. KOLEGO popsułeś tym akrtyk sp. plany
Spokojnie Panowie. Nie naganiajcie! Po pierwsze to tylko artykuł. Może mają rację może nie, mógł też służyć wzbudzeniu popytu. A drugi Optimus to nie brzmi optymistycznie. Ja chce się dowiedzieć kto kupił ostatnio 3mln akcji i mam nadzieję nadzieje ze do piątku dostaniemy to info. Ps. Bardzo chciałbym żeby wzrosło a nawet bardziej żeby poszły pozytywne infa ze spółki.
Dnia 2018-11-21 o godz. 12:58 ~mich napisał(a): > Spokojnie Panowie. Nie naganiajcie! Po pierwsze to tylko artykuł. Może mają rację może nie, mógł też służyć wzbudzeniu popytu. A drugi Optimus to nie brzmi optymistycznie. Ja chce się dowiedzieć kto kupił ostatnio 3mln akcji i mam nadzieję nadzieje ze do piątku dostaniemy to info. Ps. Bardzo chciałbym żeby wzrosło a nawet bardziej żeby poszły pozytywne infa ze spółki.
O jakim naganianiu mówisz? Masz w bardzo krótkim czasie 43% realnego zysku, który możesz skasować jeśli zareagowałeś na moją rekomendację, a niewykluczone, że jeszcze dzisiaj będziesz mógł zrealizować wyższy zysk. To nie artykuł tylko konkretne fakty zawarte w artykule miały wpłynąć na inwestorów, i jak widać wpłynęły.
Ja akurat kupiłem dziś bez Twojej rekomendacji. I zgoda można zysk skasować. Nie w tym jednak rzecz (jeśli nie jesteś DT) Pytanie co dalej z Qumakiem.
Jeśli ma przetrwać to wycena 0.3 za akcję jest tak samo kuriozalna jak 0.14
:) odszukaj moje posty pytałem kto to kupuje w takich ilościach. Nadal pytam zresztą. I ja nie byłem na nie. Cały czas jednak zastanawiam się co będzie z naszym Q.
Dnia 2018-11-21 o godz. 22:54 ~Dziwne napisał(a): > Jak spadalo nie zawieszala GPW > Jak rosni podobno ma zzzzzz
Niestety, GPW bierze czynny udział w manipulacjach kursami papierów, gdy cena spadała przewodniczący sesji otwierał widełki tak jakby w ogóle nie istniały, a przy wzroście trzymał je do końca sesji, efekt widać na wykresie świecowym - dziennym. To jawna manipulacja, gdyby wczoraj widełki zostały otwarte na wykresie byłby silny sygnał kupna, otwarcie widełek dzisiaj spowodowało lukę i zatrzymanie wzrostu. To proceder, który GPW uprawia od wielu, wielu lat.
Dnia 2018-11-22 o godz. 12:04 ~Profess napisał(a): > Dnia 2018-11-21 o godz. 22:54 ~Dziwne napisał(a): > > Jak spadalo nie zawieszala GPW > > Jak rosni podobno ma zzzzzz > > Niestety, GPW bierze czynny udział w manipulacjach kursami papierów, gdy cena spadała przewodniczący sesji otwierał widełki tak jakby w ogóle nie istniały, a przy wzroście trzymał je do końca sesji, efekt widać na wykresie świecowym - dziennym. To jawna manipulacja, gdyby wczoraj widełki zostały otwarte na wykresie byłby silny sygnał kupna, otwarcie widełek dzisiaj spowodowało lukę i zatrzymanie wzrostu. To proceder, który GPW uprawia od wielu, wielu lat. >
Co odlecze nie uciecze Kupiłem po 30gr Wczoraj przy 14 gr było smutno . ..dziś jest wielka nadzieja że 1,4 zł będzie w tym roku. BAWIENI w kuleczka z nimi nie zalecam
Wczoraj się nie otwarlo bo wycofała się podaż. Nie było jak zrowowazyc a wzrost do 30gr był za wysoki procentowo. I pytam gdzie wczoraj było te 250k akcji które dziś są na sprzedaż. Gdyby chcieli wyjść wczoraj był idealny moment. Dziś to batony bo popyt się osłabił.
Myślę że wczoraj weszliśmy grubym w paradę z tym popytem po artykule. Dlatego wycofali zamówienia bo byłyby kupione w ramach równoważenia zleceń. Dziś nie ma obawy że ktoś to weźmie i spokojnie wylapuja po 0,2-0,21 żeby jednak był szał sprzedaży to nie powiem.
Dnia 2018-11-22 o godz. 12:54 ~biały napisał(a): > Swoją drogą ciekawe dlaczego informacje na ten temat wypłynęły dopiero teraz,w dramatycznym momencie.
Dnia 2018-11-22 o godz. 12:54 ~biały napisał(a): > Swoją drogą ciekawe dlaczego informacje na ten temat wypłynęły dopiero teraz,w dramatycznym momencie.