• Qumak od debiutu w 2006r. Autor: ~piokub75 [188.147.108.*]
    Jednym z moich pierwszych kroków na GPW w 2006 było znalezienie spółki w miarę ciekawej, rozwojowej i dającej szanse na jakiś zysk. Wybór padł na Qumak. Pierwsze miesiące to rozczarowanie bo jak każdy początkujący inwestor  liczyłem na szybki zysk. Ale po paru miesiącach jak kurs zaczął rosnąć upewnilem się, że wybór był dobry. Sprzedałem Qumak w czasie gdy byl za ok.12 zł i bylem bardzo zadowolony. Ale że potrzebowałem wtedy pieniądze, wyboru nie miałem. Pamiętam jak później urósł nawet do 16 zł i zalowalem, że nie miałem wolnych środków by znowu go kupić i dalej na nim zarabiać. Przez wiele następnych lat nie inwestowalem na giełdzie.  Po latach z sentymentu pierwsze co zrobiłem to zwróciłem uwagę znowu na Qumak. Był wtedy po ok.12zl. Gdy kurs spadł na 9 zl zdecydowałem się go kupić. Wybór był strzałem w dziesiątkę bo po paru tygodniach kurs znowu wrócił na 12 zł. Ale niestety mijały kolejne miesiące i kurs zaczął spadać. Przy 6 zł pojawiła się rekomendacja, że spółka jest warta dużo więcej (7,74zl) i to tylko kwestia czasu, aż znowu wróci do wyższej wyceny. Jednak tak się nie stało i kurs dalej się osuwal. Od tamtej pory było tylko gorzej. A teraz? Kurs 25 groszy!!!! Pytacie po forach dlaczego fundusze już utopione z milionami akcji nic nie robią? No właśnie, tylu mądrych i wpływowych ludzi i nie stać ich na jakąkolwiek dobrą informację by powstrzymać te rzeznie? O co tu właściwie chodzi? Kurs w tydzień spada z 50gr na 25gr. Jedyny wniosek to taki, że jeśli coś wygląda na coś dobrego bo są ku temu argumenty(analizy, rekomendacje, super komunikaty) jest to tylko teoria. Żałuję, że po latach przypomniała mi się ta spółka. Teraz gdybym o niej czytał, to pomyslalbym, że była sobie gwiazdka, trochę poświęciła i w końcu nadszedł jej koniec. No chyba, że się mylę i ta spoleczka odrodzi się jak gwiazda super nowa, co we wszechświecie zdarza się raz na kilka, czy kilkadziesiąt tysięcy lat.
  • Re: Qumak od debiutu w 2006r. Autor: ~zastanawiamSIEpo_co [83.28.213.*]
    Dnia 2018-11-19 o godz. 15:23 ~piokub75 napisał(a):
    > Jednym z moich pierwszych kroków na GPW w 2006 było znalezienie spółki w miarę ciekawej, rozwojowej i dającej szanse na jakiś zysk. Wybór padł na Qumak. Pierwsze miesiące to rozczarowanie bo jak każdy początkujący inwestor  liczyłem na szybki zysk. Ale po paru miesiącach jak kurs zaczął rosnąć upewnilem się, że wybór był dobry. Sprzedałem Qumak w czasie gdy byl za ok.12 zł i bylem bardzo zadowolony. Ale że potrzebowałem wtedy pieniądze, wyboru nie miałem. Pamiętam jak później urósł nawet do 16 zł i zalowalem, że nie miałem wolnych środków by znowu go kupić i dalej na nim zarabiać. Przez wiele następnych lat nie inwestowalem na giełdzie.  Po latach z sentymentu pierwsze co zrobiłem to zwróciłem uwagę znowu na Qumak. Był wtedy po ok.12zl. Gdy kurs spadł na 9 zl zdecydowałem się go kupić. Wybór był strzałem w dziesiątkę bo po paru tygodniach kurs znowu wrócił na 12 zł. Ale niestety mijały kolejne miesiące i kurs zaczął spadać. Przy 6 zł pojawiła się rekomendacja, że spółka jest warta dużo więcej (7,74zl) i to tylko kwestia czasu, aż znowu wróci do wyższej wyceny. Jednak tak się nie stało i kurs dalej się osuwal. Od tamtej pory było tylko gorzej. A teraz? Kurs 25 groszy!!!! Pytacie po forach dlaczego fundusze już utopione z milionami akcji nic nie robią? No właśnie, tylu mądrych i wpływowych ludzi i nie stać ich na jakąkolwiek dobrą informację by powstrzymać te rzeznie? O co tu właściwie chodzi? Kurs w tydzień spada z 50gr na 25gr. Jedyny wniosek to taki, że jeśli coś wygląda na coś dobrego bo są ku temu argumenty(analizy, rekomendacje, super komunikaty) jest to tylko teoria. Żałuję, że po latach przypomniała mi się ta spółka. Teraz gdybym o niej czytał, to pomyslalbym, że była sobie gwiazdka, trochę poświęciła i w końcu nadszedł jej koniec. No chyba, że się mylę i ta spoleczka odrodzi się jak gwiazda super nowa, co we wszechświecie zdarza się raz na kilka, czy kilkadziesiąt tysięcy lat.

Po co TYLE WYSIKU TWEGO tu włożyłeś. Chcesz odebrać naukowo tym upartym uśredniaczom nadzieję co.
    Takie masz tu zadanie.
    Pisz dale tylko czemu ONI GRUBASY WCIĄŻ tyle samo mają ??? o słupach nie wspomnę.

• Re: Qumak od debiutu w 2006r. Autor: ~Wolf [188.146.45.*]
    Panowie byla gwiazdka tylko ze zgasla jak dla mnie po tym espi co Markowski sie podbil, wpuscili swoich z pko , ktorzy dopiero sprawdzajac kwity zobaczyli co tam jest grane, dla mnie te info , ze nie beda pisac zazalenia bylo bardzo negatywne, bo widzialem , ze juz oni sami nie widzieli ratunku, teraz upychaja papier, nie ma popytu wiec go podbijają i tyle, a jak sie popyt podstawi to sypia, pewnie kierowalismy sie tym ze fundy nie zmniejszaja zaangazowania, wiekszosc zamrozone w starej emisji, odkroja Qumaka zalezna spolke a on sam pojdzie w piach, prezes mamil nas inwestorem, ze szuka , ze prowadzi romowy i tak dalej, kurs leci w otchłań i nikt go nie kontruje, tu cud tylko moglby uratowac ta spółkę, jeszcze niedawno każdą kase tu bym kladl, a dzisiaj z perspektywy czasu widze ze to bylo ułożone i ta pozyczka pod zastaw tej spolki nie byla przypadkiem, pewne euvick ja wezmie a prezes Qumaka zostanie przytulony na jakis stolek do euvicka, wyrolowali wszystkich nas i moze siebie samych..
  • Re: Qumak od debiutu w 2006r. Autor: pawulon1987 [89.40.146.*]
    Ciekawe kto sypie a kto skupuje u
  • Re: Qumak od debiutu w 2006r. Autor: ~PKO [37.47.239.*]
    to już koniec !! wywalą to z gpw i zostaniecie z papierem toaletowym
  • Re: Qumak od debiutu w 2006r. Autor: ~Qq [5.184.17.*]
    Pożyczka została spłacona
    Skad masz te info? Qumak nie informowal o tym , dal mi potwierzdenie tej informacji i skad wzieli kase na nią?
  • Re: Qumak od debiutu w 2006r. Autor: ~Czechu [188.146.163.*]
    Trochę się akcji pomieliło przez ostatni tydzień i nikt nie poinformował o zmianie posiadania a może wchodzi ktoś jeszcze albo ulica skupuje od ulicy nie wiem o co tu chodzi generalnie zawsze jak spółka bankrutuje to duzi wyzbywając się akcji oni zawsze wiedza wcześniej co się kroi maja dostęp do inf poufnych tak mi się wydaje
    Zgadza sie , tylko tu fundusze maja akcje w emisji pomrozone i tu jest ten problem, czy knf dopusci emisje spolki ktora jest w upadlosci, mysle ze teraz sprzedaja ulicy, uoychaja akcje , tworząc iluzje sztucznego popytu , a pozniej wciskaja to drobnym, tak każda sesja wyglada, lamali widly na 0.22 ale nie bylo popytu, musieli lekko podbić inaczej nie mialby kto odbierać, różne cuda widzialem na spółkach ale zawsze byly to spolki w restrukturyzacji, upadlosc przekresla wszystko, oczywiscie jeszcze sad nie klepnal, obserwuje kazda sesje i widze co sie dzieje, teraz odwrot sytuacji graniczy z cudem, pewnie ze moze byc jakas niewielka podbitka, ale tu kurs ma narazie jeden kierunek bez rzadnej obrony, kontry, podbitki..widac ze nie ma pradu a i sprzedac tez nie jest lekko,
  • TYLE wysiłku wkładacie na NIE Autor: ~poCO [83.28.213.*]
    TYLE WYSIKU SWEGO tu włożyliście . Odebracie tym upartym co uśredniają nadzieję.
    Takie macie tu zadanie.
    Piszcie dale tylko czemu ONI GRUBASY WCIĄŻ tyle samo mają ??? o słupach nie wspomnę.
  • Re: TYLE wysiłku wkładacie na NIE Autor: ~Czechu [83.21.175.*]
    Wytrwałości życzę wszystkim :=)
  • Re: Qumak od debiutu w 2006r. Autor: ~mich [213.156.122.*]
    Ano bardzo źle to wygląda. Podbitka dziś podobnie jak w piątek i sypanie.
    Niech już dadzą info a zmianach w akcjonariacie. Ktoś duży wychodzi tylko jeśli ulica to brala(choć nie widzę powodów) to dziwi mnie, że się tym nie chwalą choćby tu na forum. Dziwi mnie też utrzymany popyt już po zrzucie. Nie znam jednak odpowiedzi.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.21.175.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
QUMAK 0,00% 0,01 2019-08-21 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.