Raport i po raporcie, mamy pierwszy kwartał ze stratą 1,5 mln, w tym czasie kurs poleciał z 100+ na 6 zł. Kapitalizacja spadła o ponad 400 mln. Jak myślicie co dalej, giełdą rządzą emocje co przykład Clouda aż na zbyt dobitnie pokazuje, czy jesteśmy w depresyjnym dołku i skrajnym przereagowaniu rynku ?
... abstrahując od miejsca w światowym cyklu koniunkturalnym, geszefciarstwa na rodzimym rynku kapitałowym, odszczepieńców zarządzających funduszami, którym obce są jakiekolwiek zasady etyki, czego konsekwencją jest zabijanie jakiegokolwiek popytu na akcje polskich spółek, niestety (ponieważ również jestem akcjonariuszem spółki), zaczynam dostrzegać problemy jakości zarządzania. Spółka ewidentnie ma problem aby odnaleźć się na rynku po zakończeniu starych mariaży kapitałowych, być może również związanych z know how. W zasadzie ma wszystko by być wielką: kasę, profil, prawdopodobnie wiedzę w zakresie technologii. Niestety ma problem z ich wykorzystaniem. Transformacja biznesu jeszcze jakoś wygląda rok do zerowego roku, ale czy dynamika przychodów w sektorach będzie wyglądać tak optymistycznie w relacji do obecnego? Zaczynam mieć wątpliwości. Jest jednak bardzo tanio. Mam nadzieję, że zarząd nie wpadnie na idiotyczny pomysł by wbić sobie gwóźdź do trumny umorzeniem posiadanych akcji i ;pseudoemisją lojalnościową za zero zamiast wykorzystać posiadany kapitał akcyjny do motywowania pracowników.
Rozumiem że zakładacie bankructwo i zwinięcie interesu? Bo to właśnie oznacza spadek na 1 zł. Mają 15 mln gotówki plus sporo należności i dotacje więc trochę im to bankrutowanie zajmie.
3 miesiace temu mieli 20mln gotówki. Do połowy przyszłego roku będą z bustym bakiem.
Raport za 4Q na sporym minusie bo już odpisy zapowiedziane. Na cuda liczysz? Ta firma się skończyła, w przeciwnym wypadku by nie spadła za 130 na 5,xx zł... Myślałeś że św. Mikołaj pormocję zrobił?
popytu brak, sam tez poczekam :) leci jak kamiec w wode od 120zł ;) tak sobie czytam ten raport i czytam i znajduje kolejne smaczki: 0.8mln straty roznice kursowe. 2.7mln maja jako depozyt na wynajecie przestrzeni biurowej 1mln euro do upoblikowania raportu od biansu dostali wiec nie maja 15mln tylko 19mln jak dla mnie to tragedii nie ma. a na kursie dramat
... fajnie jest merytorycznie podyskutować :-), dlatego Panie Sterniku proszę o wytłumaczenie na,m jakie konsekwencje księgowe (finansowe) płyną z hipotetycznej czynności odpisu na poczet zagrożonej spłaty należności? Najlepiej prostym językiem: gdzie ubędzie, czy gdzieś przybędzie? Pozdrawiam
Czy Ty chcesz powiedzieć, że masz dojścia i wiesz co jest w dniu dzisiejszym? Chłopie, to jest karalne :D Jak już chyba chciałeś powiedzieć, że wiesz co było 3 miesiące temu. :)
Porównaj sobie obecny raport ze wcześniejszymi i przestań balaznować. Jeżeli nie widzisz różnicy to kupuj skoro taka okazja. Problem to teraz masz bo nawet noe masz komu tego sprzedać.
znajdzcie mi spółkę na NC która za 3Q ma 2.365,000 zł. zysku netto + dotację Unijną i ponad 15 mln. w kasie. FF to 1,2mln akcji . Wg. oświadczenia 3Q jest dla spólki zawsze najsłabszy.