plusy - przychody netto Spółki wzrosły do 1.493,39 tys. zł i były o ponad 113% wyższe niż w analogicznym okresie roku ubiegłego - aktywa obrotowe 1.900,00 tys. zł, wzrost 0 100% - brak zadłużenia - nowa umowa z bankiem milenium
minusy - strata 235 503,03 zł !!! - brak konkretów o połączeniu z firma AQ - firma zatrudnia 1 pracownika którego koszt to 125 tys zł i wzrósł o 100% patrząc na analogiczny okres roku ubiegłego
Firma jest obecna na runku, wygrywa przetargi, realizuje projekty ale na nich nie zarabia tylko musi do nich dokładać. Taki biznes jest nierentowny. Dwa lata już czekam na poprawę sytuacji, niestety jak tak dalej będą prowadzić tą firmę to góra dwa lata i padnie. Jutro kurs na pewno poleci ale obrotu pewnie dalej nie będzie bo kto by chciał kupić akcje firmy która dokłada do biznesu...
Jeden pracownik i same prezesy. Może zatrudniają na umowę o dzieło, czy coś, choć to też by musieli wykazać. A może na czorno robią, taki żart. Ale przynajmniej obrót jest szalony wręcz jak na tę spółka. Jakby tak była możliwość się przenieść z newconnect na główny parkiet, to by była inna rzeczywistość. Ale to by musieli dużo rzeczy zmienić i spełnić wymagania. A już na pewno wiycyj pracowników.
Jedyny ratunek dla tej firmy to duże umowy dla których bedzie zrobiony dobry kosztorys. Jak do tej pory to wszystko przesacowane i przynosi straty. Obawiam się tylko że jak zrobią właściwy kosztorys to nie wygrają żadnego przetargu :/ Na ta chwile wyglada to brdzo słabo skoro po programie naprawczym biznes dalej przynosi straty...
to byl lagodny wymiar kary pewnie pod koniec roku zaliczymy test 7x groni obstawiam wzrosty styczen-luty to kuzwa musi kiedys ruszyc pocieszajace ze jest obronca kursu, i to nikt z nas, ale nie chce przepalacac
Inwestuje w lukardi od 2 lat i nie widzę progresu do dalszego rozwoju.Brak wzrostu ilości zleceń,Brak zwiększonego zatrudnienia więcej ludzi jest w radzie nadzorczej niż pracowników firma przynosi straty a stać ją na podróże służbowe za 23 tyś.Na stronie Lukardi brak informacji i radzie i prezesie.Brak informacji o kompetencjach zarządu i kwalifikacjach co jest dziwne,Na ogół spółki podają charakterystykę osób zasiadających w radzie nadzorczej a tym bardziej prezesa a tutaj imię i nazwisko.Mieszkam w Poznaniu i tutaj mieści się Aquinet z którym chcą nawiązać długofalową współpracę chyba się wybiorę i sprawdzę co w trawie piszczy bo inwestować kapitał w spółkę wydmuszkę to nie dla mnie.Pozdrawiam.
1 zlecenie na 9 miesięcy to stanowczo za mało by mówić o jakiś perspektywach tym bardziej ze mamy obecnie wzrost gospodarczy w Polsce co powinno skutkować nowymi zleceniami od mniejszych bądz większych firm.Sam pracuje w firmie na systemie SAP i wiem że jest on bardzo poważany przez przedsiębiorstwa.Jeśli spólka chce się rozwijać to musi zwiększyć ilosć zleceń,zwiększyć zatrudnienie osób odpowiedzialnych za fizyczne działania oraz zredukować radę nadzorczą do 2 osób.Generowanie dodatkowych kosztów na starcie jest bez sensu.Nie wiem czy zauważyliscie jeszcze jeden fakt o braku aktualizacji na stronie www firmy.Nie ma nawet komu informować o nowych zleceniach na stronie aktualizacje zatrzymały się na 2016 roku co dla firmy z branży IT jest niezbyt dobrą wizytówką.Pozdrawiam
Dnia 2018-11-18 o godz. 17:38 ~Wojtek napisał(a): > 1 zlecenie na 9 miesięcy to stanowczo za mało by mówić o jakiś perspektywach tym bardziej ze mamy obecnie wzrost gospodarczy w Polsce co powinno skutkować nowymi zleceniami od mniejszych bądz większych firm.Sam pracuje w firmie na systemie SAP i wiem że jest on bardzo poważany przez przedsiębiorstwa.Jeśli spólka chce się rozwijać to musi zwiększyć ilosć zleceń,zwiększyć zatrudnienie osób odpowiedzialnych za fizyczne działania oraz zredukować radę nadzorczą do 2 osób.Generowanie dodatkowych kosztów na starcie jest bez sensu.Nie wiem czy zauważyliscie jeszcze jeden fakt o braku aktualizacji na stronie www firmy.Nie ma nawet komu informować o nowych zleceniach na stronie aktualizacje zatrzymały się na 2016 roku co dla firmy z branży IT jest niezbyt dobrą wizytówką.Pozdrawiam
nic mi nie wiadomo o wynagradzaniu członków rady nadzorczej. nie ma tych kwot w sprawozdaniach.
Dnia 2018-11-19 o godz. 14:02 ~Wojtek napisał(a): > Napisałem do spółki w kwestii ich strony internetowej i braku informacji o kompetencjach zarządu.Narazie brak odpowiedzi.
bardzo dobrze niech wiedzą że ktoś monitoruje działania zarządu na tyle ile może
Znalazłem w necie kilka informacji na temat kompetencji prezesa i członka zarządu tak do wglądu. https://www.polandstockexchange.com/companies-news/announcement/lukardi/753498
Wygląd wyglądem ale fakt jest taki że jeszcze nikt nie odpowiedział na mojego maila którego wysłałem do spółki stąd można wstępnie wywnioskować iż komunikacja ze spółką jest na niskim poziomie.
Już 3 dzień bez obrotów, już niech lepiej ogłasza upadłość, jak na qumaku i zejdą na kilkanaście groszy, dosłownie dno coraz gorsze. Nie wiem czy czekać do połowy lutego 2019?
Wiecie że Krzysztof Luty jest prezesem Lukardi ale również Aquinet polska jest również członkiem zarządu w firmie HumanForce co ciekawe zarówno aquinet jak i humanforce znajdują się pod tym samym adresem na ulicy Tęczowej 3 w Poznaniu.Pan Krzysztof jest również członkiem Zarządu spółki ECM Consulting sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu która jest obecnie w likwidacji.Poniżej linki do stron z informacjami które udało mi się zdobyć. http://www.krs-online.com.pl/msig-5599-841277.html https://www.bankier.pl/wiadomosc/SAPPEERS-Zmiany-w-skladzie-zarzadu-Spolki-7406345.html https://akquinet.pl/ http://humanforce.pl/kontakt/
E mail musiał dotrzeć ponieważ w innym przypadku pojawiłaby się informacja o braku możliwości wysłania wiadomosci i dostałbym e-mail zwrotny o braku możliwosci wysłania wiadomości a nic takiego nie miało miejsca.
Mam coraz więcej wątpliwości względem tej spółki aha narazie brak odpowiedzi na maila wysłanego pod adres sappers.To wygląda jak firma w teczce.Bardzo dobrze ze napisałeś im nas więcej będzie tym lepiej może wreszcie ktoś odpisze.
Zastanawiom się czy tam nie zadzwonić od razu, ino na kery telefon najlepij? Pytanie tylko o co spytać, żeby nie wyjść całkiem na durnia. Zakładając, że ktokolwiek odbierze, jak mają ino jednego pracownika, co wszytko robi i "10" prezesów. Z tego wychodzi, że nawet sekretarki nie mają, no może automatyczno?! Nie wiym już czy śmioć się czy płakać?
Nawet na qumaku można jeszcze zarobić pomimo upadłośći. Obroty są i jeździ w tą albo w tamtą kurs.A tutaj to trzeba pisać, 3 dzień pod rząd bez obrotów, żeby chociaż kurs ruszył.... w dół!
czy w tej firmie wszyscy poszli na L4? Nic się z kursem nie dzieje. Ja nie wiem jak oni to robią. Im lepsza umowa podpisana, tym większa strata. Aż się boje, co to będzie jak klepną umowę z bankiem.
To jest chyba najbardziej zapomniana spółka przez inwestorów w całej chyba historii giełdy. Tak jakby zawieszona się zachowuje, choć sesja normalnie jest cały czas. Widzę i obserwuję inne spółki, też niekiedy są dni bez obrotów lub symboliczne a potem normalnie są konkretne obroty i wzrosty, ale to co tutaj się dzieje to przechodzi pojęcie już. Takie odczucie mom.
Nie wiem Panowie na co liczycie, że prezes wam napisze że wszytko jest w jak najlepszym pożadku i że za chwile kurs osiagnie 10 zł :/ Prosze Was. Firma jest jednoosobowa i należy ja traktować jak startup. Albo zaczna wygrywać dobre przetargi i na nich zarabiać albo firma pójdzie do piachu. Na tą chwile jak to mówią inwestorzy wisimy na haku i mamy ciepłe palta na zime ;) To jest NC i na tej firmie może być 1000% zysku albo 100% straty. Na ta chwile ten drugi scenariusz wydaje się realniejszy. Trzeba czekać.
Przede wszystkim nie taka była treść zapytania skierowana do prezesa czy zarządu.Pytanie dotyczyło relacji inwestorskich kwestii zatrudnienia oraz poziomu strony internetowej która kompromituje firmę w oczach inwestorów.Nie pytałem o przyszłe zyski oraz spodziewany kurs.Wiem że to startup ale jest wiele dziwnych przesłanek wskazujących na nie do końca jasne kwestie osobowe w spółce dodatkowo ta spółka w upadłości w której zasiadał prezes Lukardi.Czy to dziwne że mamy pytania?.Gdyby spółka miała jasny cel przejrzyste zasady i dobre relacje inwestorskie to mogę 5 lat czekać na dobry zwrot z inwestycji ale tutaj jest wiele niedomówień i to budzi obawy.Pozdrawiam
Otrzymałem odpowiedz od administratora o przekazaniu pytań do zarządu spółki.Jak tylko otrzymam jakąś odpowiedz to napiszę.Administrator tłumaczy brak odpowiedzi na wysłane maile przekierowaniem do folderu spam stąd opóżnienia w odpowiedzi na maila.
Zarząd chyba zareagował.Zaktualizowano stronę www. Dodano opis kompetencji zarządu i rady nadzorczej Dodano opis podstrony kim jesteśmy Nadal jednak nie dodano wersji w języku angielskim (link do pustej strony) oraz nie zaktualizowano działu aktualności gdzie mamy 2016 rok ale pewnie to kwestia czasu gdy zostanie dokonana aktualizacja.Nadal oczekuję na e-mail od zarządu.Pozdrawiam
A ja już dostałem odpowiedź od office@lukardi.com . Troche ogólników. Dziękują za zaufanie. Liczą na wzrost rentowności w nieodległej przyszłości. Nie wiem czy opublikować Wam ten list?!