dziwna sprawa z tymi wynikami... Przychody q32018 - 5,3 mln q32017 - 5,4 mln ( czyli spadek) Marża brutto q32018- 1,7 mln q32017 - 1,9 mln ( czyli spadek) Strata operacyjna q32018 - 1,25 mln - q32017 - 1,33 mln ( jest ciut lepiej) I-IX 2018 - wpływy z tytułu akcji i pożyczek - 12,7 mln spłata długów finansowych- 5,6 mln I-IX 2017- wpływy z tytułu akcji i pożyczek - 17,5 mln spłata długów finansowych - 3,5 mln wpłynęło do spółki 30 mln... aktywa obrotowe wzrosły o 2 mln... dług finansowy spadł o 9 mln, zobowiązania handlowe o 0,6 mln.. ja rozumiem, że Pan Marek K. jest sponsorem tej całej zabawy za własne pieniądze... ale po co trzyma tego Pana Sarapatę to jest wielka zagadka... w ciągu 2 okresów sprawozdawczych przepalili 20 mln... zostało kilka złotych... na kontach... wyprodukują z tego Chopina... i śladu po kasie nie będzie.... a tak krzyczeli... że jest taka poprawa... że tak oddłużyli spółkę.... gdyby nie zarobek na umorzeniach odsetek od obligacji i pożyczki na 500 tys. rozwiązana rezerwa na zapasach na 1 mln ( per saldo) to byłby dramat.... teraz Panu Markowi zostanie tylko umarzanie odsetek i pożyczki, aby pokazywać lepsze wyniki... chyba, że w 2020 Chopin jednak wypali....trzymamy kciuki za Pana Marka i nowych akcjonariuszy... aby kasy i cierpliwości wystarczyło..
ja to widzę tak, ale obecnie podjęte działania uratują spółkę i wtedy będzie można niezle zarobić, albo będzie bardzo kiepsko. Większe ryzyko większy zysk, ale powiedzmy sobie szczerze było gorzej a spółka przetrwala teraz może być już tylko lepiej :)
to fakt... kiedyś spółka nie miała TAKIEGO bogatego sponsora jak pan Marek K......módlmy się, aby Panu Markowi nie przeszło marzenie o zbudowaniu globalnej marki... nie wiadomo, czy go podziwiać za odwagę, że zabrał się za zarządzanie spółkę w branży o której nie ma zielonego pojęcia, czy mu współczuć, że próbuje zarządzać z ludźmi, którym zależy tylko na jego pieniądzach...
Wyniki słabe, można się było spodziewać że nie będzie najlepiej, ale nikt teraz nie patrzy w przeszłość. Akcjonariusze będą rozliczać Zarząd nie za III kwartał gdzie nie było co sprzedawać, ale za wyniki IV kwartału 2018 r i I kwartału 2019 r. Nie oszukujmy się na starych produktach spółka nie widziała zysku od ponad 10 lat obojętnie kto był prezesem czy głównym akcjonariuszem. Chopin ma trafić do sprzedaży na dniach miejmy nadzieję, że przed świętami, pozostałe produkty są w trakcie rebrandingu. Jeśli teraz Zarząd nie wykorzysta szansy to i tutaj nawet Superman nie pomoże. Ja jednak wierzę, że nie będzie źle....tylko proszę niech spółka wreszcie wystawi na sprzedaż Chopina. Obiecuję kupić wszystkie trzy zapachy nawet z samej ciekawości. Tylko proszę niech wreszcie Chopin wejdzie do sprzedaży jak nie w Chinach czy Stanach to przynajmniej w sklepie internetowym :), bo inaczej po IV kwartale będzie jeszcze gorzej niż po III.
To wszystko prawda co mówisz tez chętnie kupię, nawet pytałem na FB kiedy będzie dostępny w Polsce ale mi nie odpisali. Troche tego nie rozumiem mogliby dac jakies informację, rozumiem że są skupieni na Chinach, ale tutaj już mają swój sklep wystarczy dodać produkt i sprzedawać.