Na qymaku marazm ale nie możecie tracić nadziei bo będzie dobrze. O tym że będzie po 90 gr i niżej pisałem już dawno. Krezus idzie do piachu więc może qumaczek stanie się teraz areną spekulacji ;)
Ładnie się bawią najpierw pozytywny komunikat który daje sporo optymizmu teraz negatywny choć ten drugi jest dla mnie śmieszny bo prezes zamierza sporządzić wniosek o upadlos z racjii ze sąd zwleka z wydaniem wniosku o restrukturyzację. To ca jak dziś wpłynie wniosek do firmy albo w poniedziałek a to ze wpłynie będzie moim zdaniem na więcej jak 100 procent przeprosi za komunikat. Odbierają akcje od ulicy wszystko już dawno było zaplanowane. Wniosek o upadłość będzie rozpatrzony szybciej niż o restrukturyzacji? Prezes się ośmieszył moim zdaniem będzie proba stworzenia paniki i odbieranie. kurs na 65 groszy bedzie bariera.
Dla mnie to tez dziwnie i smiesznie wyglada,jakby ciazyla presja na jednej ze stron,tak jakby to bylo wczesniej zaplanowane,chodzi chyba o to aby ulica wysypala sie z akcji ja mam tam troche akcji najwyzej strace trudno nie sprzedaje zobaczymy jak ta zabawa bedzie wygladac,spekulacja sie podlaczy moze byc roznie......
Dnia 2018-10-26 o godz. 12:43 ~qumak napisał(a): > co ty możesz synku?kapitał sam się uratuje,patrz,czytaj i wyciągaj wnoski,po co było te info?żebys taki mamrot jak ty oddał akcje inne ręce,rozumiesz?
Zniżę się do Twojego poziomu i Ci wytłumaczę syneczku. Czytając Twoją wypowiedz można dojść do wniosku że informacje podawane przez spółkę jest spekulacją. Idąc dalej tym tropem można dojść do wniosku że nie warto czytać tego bełkotu. Ja nie mam jeszcze udziałów i nie czytam komunikatów a o wniosku o upadłości wiem z forum na które wchodzę rzadko.
Dobrze pisze..kto podaje ze przygotowuje..? Nie spotkalem sie z tym? To nie prowadzi do manipulacji na kursie..albo skladaja wniosek albo nie. Co prezes Qumaka chce ugrac w ten sposób? Teraz nagle siw troszczy o akcjonariuszy?sam sie zakiwal.Teraz fundy dyktuja warunki ,a wolny to osobna historia
Trzeba poczytać trochę o odpowiedzialności zarzadow spółek akcyjnych.
Za straty odpowiadają własnym majątkiem. Więc taki komunikat służy ochronie ich kont przed wierzycielami. Wniosek pewnie złożą ale jak rozpatrza wcześniej wniosek o restrukturyzację to wniosek o upadłość będzie nieaktualny.
Fakt jest jeden przez plany względem euvica wszystko jest robione o 1-2tyg za późno.
Dnia 2018-10-26 o godz. 14:42 ~Mistrz napisał(a): > Dobrze pisze..kto podaje ze przygotowuje..? Nie spotkalem sie z tym? To nie prowadzi do manipulacji na kursie..albo skladaja wniosek albo nie. Co prezes Qumaka chce ugrac w ten sposób? Teraz nagle siw troszczy o akcjonariuszy?sam sie zakiwal.Teraz fundy dyktuja warunki ,a wolny to osobna historia
Widocznie słaby z Ciebie mistrz, bo ja już się spotkałem z tym, że spółka napisała, że przygotowała wniosek o upadłość a następnie po kilku dniach taki wniosek złożyła.
Dnia 2018-10-26 o godz. 16:19 ~waldi napisał(a): > Dnia 2018-10-26 o godz. 14:42 ~Mistrz napisał(a): > > Dobrze pisze..kto podaje ze przygotowuje..? Nie spotkalem sie z tym? To nie prowadzi do manipulacji na kursie..albo skladaja wniosek albo nie. Co prezes Qumaka chce ugrac w ten sposób? Teraz nagle siw troszczy o akcjonariuszy?sam sie zakiwal.Teraz fundy dyktuja warunki ,a wolny to osobna historia > > Widocznie słaby z Ciebie mistrz, bo ja już się spotkałem z tym, że spółka napisała, że przygotowała wniosek o upadłość a następnie po kilku dniach taki wniosek złożyła. >
Gorzej z mataczami z Getbecku,Hussar Gruppa i teraz dołaczył Basel Olten Pharm ciekawe kiedy zgodnie z prawem RP zmusi ich do oddania ukradzionej kasy POLAKÓW ???
Ja pracuje w branży od ponad 7 lat, roboty podwykonawcze zaczynałem miedzy innymi dla qumaka. Problem ich był zawsze taki sam, pazerność na kasę powodowała branie wszystkich dostępnych robót na rynku. Przez co firm podwykonawczych było mnóstwo, a jak pewnie wiecie nie każdy kto robi w branży ma o tym pojęcie. Więc jeśli już Qumakowi udaje się sprzedać te partacką robotę to pozostaje niestety sprawa gwarancji i serwisu a tu już od zawsze była lipa. Serwis w/w firmy zawsze był zbyt nie liczny i czasem nie wykwalifikowany, roboty coraz więcej, czas oczekiwania na usunięcie wady się wydłuża. Qumak z tego co ja wiem od ok. roku przestaje brać nowe roboty, powoli zwija manele, podwykonawcy odchodzą bo smrodek sie niesie że kasy brak. Wg. mnie utopiliście kasę, inwestujcie swoje ciężko zarobione pieniądze w sektory w których pracujecie, bądź wasze hobby pozwala na poznawanie syt. od środka.