Dnia 2018-10-21 o godz. 23:03 ~akcjonariusz napisał(a): > tu nie ma co analizować, gdyby nasza giełda była zdrowa to tu już dawno by było 20-25zł > porównajcie sobie daxa , sp500 z naszym grajdołem, porażka
Słusznie prawisz. Na normalnym rynku taka wycena byłaby nie do pomyślenia.
Ale w tym Pisowskim raju zarabiamy 25% tego co Niemiec na analogicznym stanowisku pracy, mamy droższe ale bardziej syfskie jedzenie z plastikiem, niby mieliśmy nie mieć emigrantów a Ukraińców i innych Pakistanów i islamu cała masa. Jak szukasz pracy to nigdzie nie dostaniesz bo wszędzie rodzina i znajomi.
Ot taki swojski śmierdzący "raj"
W Polszy jest taka zasada, że od wieków Polak dostawał w łeb, (powstania, obozy, wojny i pewnie tak jest zapisane, że tak musi zostać)
Rynek w tym momencie (na małych spółkach) to po prostu klęska i rozpacz, mam portfel pełen spółek wycenianych na C/Z < 10 albo na wieloletnich minimach, lub minimach absolutnych. Mamy pełzającą bessę, niby cały WIG nie tak źle, niby WIG20 w trendzie bocznym, ale małe spółki to lot swobodny. Nie wiem ile to jeszcze potrwa, może miesiąc, może rok, ale odbicie w końcu przyjdzie, nie ma innej opcji, kwestia czasu, tylko czy teraźniejsi akcjonariusze wytrzymają?