• przystanek? Autor: ~galahad [176.221.120.*]
    Technicznie patrząc widzę światełko w tej naszej czarnej d... Desperat się widocznie wyprztykał
    Wiąż kluczowe jest utrzymanie płynności, ale tu rozwoju wypadków dowiemy się jako ostatni.
    Chłopaki z grubszymi pakietami zwinęli się z forum i pewnie kombinują jak by tu dopaść jakiegoś insajda - sam bym tak robił mając zapakowane nieco więcej papiera.
    Nam, drobnicy pozostają luźne dywagacje. Przyjmując, że docelowo kryzys będzie zażegnany dodrukiem i tak rozwodniona spółka będzie w stanie przeżyć i stabilnie działać w skali zbliżonej do prognozy (nawet przy obniżonej rentowności) w średnim horyzoncie wrócimy do stanu sprzed ostatniej zwałki. Na wiele więcej bym nie liczył, bo zaufania w jakość zarządzania szybko odrobić się nie da, a i nowe akcje będą ciążyć.
    Drugi wariant - należności schodzą i jakimś cudem na przełomie 18/19 odzyskujemy płynność to jazda 200%
    Trzeci - niekontrolowane dafaulty w obsłudze długu i walka spółki o życie to co najmniej kolejne 20gr.
  • Re: przystanek? Autor: ~Lukasso [37.47.27.*]
    Myślę że jeśli należności będą wpływać (czyli kwestia, którą podałem za kluczową w innym watku) to powinno się obyć bez emisji. Jeśli inaczej to ma wyglądać to nie za ciekawie.
  • Re: przystanek? Autor: ~Zainteresowany [5.173.56.*]
    Trzeba czekać
  • Re: przystanek? Autor: ~jaa [89.230.141.*]
    c/z 1,62 perełka
  • Re: przystanek? Autor: ~zk [83.29.77.*]
    pozostaje pytanie KIEDY DYWIDENDA jeśli sa takie super wskaźniki
    ale ważny jest operacyjny a nie obligi to trzeba by przeanalizować
  • Re: przystanek? Autor: ~galahad [176.221.120.*]
  • Re: przystanek? Autor: ~Zainteresowany [5.173.64.*]
    Jedna jaskółka wiosny nie czyni pierwszy opad śniegu zimy. Nie ma co snuć historii. Nie zawsze wyjście członka rady związane jest z kłopotami spółki. Nie pozostaje nic innego jak spokojnie poczekać ba rozwój wypadków. Może więcej jest w tym wszystkim wzajemnego nakręcania się niż faktycznych problemów. Raport kwartalny wszystko wyjaśni.
  • Re: przystanek? Autor: ~zk [83.29.236.*]
    dawno mnie nie było zapewne niektórzy tęsknili
    ale po głębszej analizie na chwile obecną to jest marazm i szukanie frajerów na akcje
  • Re: przystanek? Autor: ~lukas19 [83.30.109.*]
    Marazm marazmem a ja wróciłem do Was jak ten ... marnotrawny... gdyż wierzę, że fabrykakd ma przed sobą przyszłość (wróciłem oczywiście nie tylko na forum). Moje zaangażowanie nie jest może największe (50% tego co miałem gdy wychodziłem) finansowo ale zawsze coś... Podobnie jak na Govenie (gdzie wiszę sobie na większym haku) życzę współakcjonariuszom zdrowych i wesołych oraz cierpliwości w Nowym 2019. Oprócz fabrykakd w piątkowy dzionek zaszczyciłem również innogene gdzie marazm równie duży (finansowo podzieliłem się po równo z obiema spółkami chociaż przed świętami wypadałoby może wrzucić coś na Charitas lub jakąś inną zbożną "paczkę"...).
  • Re: przystanek? Autor: ~Lukasso [77.254.72.*]
    Miło by było odzyskać tu hajs. Żałuję że zaufalem prezesowi, ale czasu nie cofne, zobaczymy.
[x]
FABRYKAKD 1,03% 0,05 2024-06-03 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.