• podbitka i wywalanie... Autor: ~wykres [78.28.33.*]
    wciąż to samo, ale niektórzy "myślą", ze złoty deszcz pada... :D

powtórzę swe pytania do naganiaczy na kupowanie daty:

- czemu ktoś tak intensywnie broni kursu przed spadkiem podawaniem tlenu i podbitkami za kieszonkowe, zamiast pozwolić na swobodne opadanie kursu i zbieranie jak najwięcej i jak najtaniej od tych rzekomo wystraszonych, skoro już żadnych zarobionych na tym poziomie nie ma?

- czemu po rzekomo wielkich wolumenach nie ma żadnego info o zmianach w akcjonariacie?

- czy rynek nie obawia się, iż kolejne truchła mogą jeszcze wypaść z szafy, gdy dociekania i podejrzenia SII i KNF zaczną się potwierdzać?

- niby kiedy, po jakiej cenie MCI ma ogłosić to wezwanie i czemu dotąd tego nie zrobiło?

- czy jest gdzieś choćby jakaś sensowna plotka, iż ktoś jest zainteresowany przejęciem daty?

- jaki interes miałby mieć MCI w ew. przejęciu i delistingu daty?
  • Re: podbitka i wywalanie... Autor: ~wykres [78.28.33.*]
    wciąż trwa wyciąganie za uszy na koniec sesji podbitkami za kieszonkowe... :)

a chętnych do sprzedaży przybywa...
  • Re: podbitka i wywalanie... Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    wciąż ta sama zabawa z naiwnymi:
    wywalenie kilkunastu kilo i natychmiastowa podbitka o grosz paczką za kieszonkowe, by inni nie przeszkadzali sypaczowi w realizacji jego planu powolnego wywalania bez wywoływania poprzedniej paniki, jaka była po ostatnim raporcie...

• Re: podbitka i wywalanie... Autor: ~awokado [193.46.186.*]
    ktoś to kupuje jednak - chyba że to działa na zasadzie ja kupię dzisiaj od ciebie a ty jutro ode mnie - tylko jaki w tym jest sens? przecież to obracanie tymi samymi pieniędzmi

ja sądzę, iż to jeden leszcz z nudów bawi sie przekładaniem z kieszeni do kieszeni - dla zwabiania innych, ale teraz to już tego nikt kijem nie chce dotykać po lekcji z actionem i - nazwijmy to eufemistycznie - nietransparentnej wypowiedzi prezeski o wyniku kontroli skarbówki w sprawie VAT
    dziś może komuś udało się upchnąć w rynek kilka, może kilkanaście kilo, ale reszta to przerzucanie akcjami na zabetonowanym kursie i czekanie na naiwnych kapitałodawców

a póki KNF nie zajmie stanowiska wobec zarzutów zgłoszonych przez SII
    http://www.sii.org.pl/12514/ochrona-praw/biezace-interwencje/sii-zawiadamia-knf-w-sprawie-abc-data-sa.html

może być tak długo...
  • Re: podbitka i wywalanie... Autor: ~pi0Tr [185.15.1.*]
    Dnia 2018-10-15 o godz. 09:25 ~wykres napisał(a):

> - niby kiedy, po jakiej cenie MCI ma ogłosić to wezwanie i czemu dotąd tego nie zrobiło?

już zrobiło 1,30

> - czy jest gdzieś choćby jakaś sensowna plotka, iż ktoś jest zainteresowany przejęciem daty?
    plotek nie trzeba, klasyczne ruchy głównego akcjonariusza przed próbą wycofania dobrze prosperującej spółki z giełdy.

> - jaki interes miałby mieć MCI w ew. przejęciu i delistingu daty?
    interes jest oczywisty

• Re: podbitka i wywalanie... Autor: karpiu106 [78.10.247.*]
    i powiedz mi wykres? odpowiadać na wezwanie czy nie ?
    Wiem że decyzja należy do mnie, ale co to byś zrobił ? jakieś trupy z szafy mogą jeszcze wypaść, ale nie zmienia to faktu że spółka dobrze prosperuje. Wynik za grudzień uważam za bardzo przyzwoity, a reakcja ceny akcji po publikacji , żadna. Zawsze kiedy Data miała dobre wyniki był wzrost... a potem zbijanie kursu. A teraz ? cena stoi w miescu, wolumen inny jak zawsze( bardzo duzy)
    mam nadzieje że Pzu , indywidualni inwestorzy nie odpowidzą na wezwanie.
  • Re: podbitka i wywalanie... Autor: ~wykres [78.28.35.*]
    Dnia 2019-01-10 o godz. 20:44 karpiu106 napisał(a):
    > i powiedz mi wykres? odpowiadać na wezwanie czy nie ?
    > Wiem że decyzja należy do mnie, ale co to byś zrobił ? jakieś trupy z szafy mogą jeszcze wypaść, ale nie zmienia to faktu że spółka dobrze prosperuje. Wynik za grudzień uważam za bardzo przyzwoity, a reakcja ceny akcji po publikacji , żadna. Zawsze kiedy Data miała dobre wyniki był wzrost... a potem zbijanie kursu. A teraz ? cena stoi w miescu, wolumen inny jak zawsze( bardzo duzy)
    > mam nadzieje że Pzu , indywidualni inwestorzy nie odpowidzą na wezwanie.

data jest już od kilku tygodni poza moim bieżącym zainteresowaniem

uważasz, ze spółka dobrze prosperuje a wynik za grudzień jest przyzwoity? - cóż, masz prawo do swej oceny, ale różnimy się w tej ocenie wręcz skrajnie

potrafisz teraz ocenić, co ma być teraz core biznesem spółki? czytałeś zmiany w statucie?

i jakoś wystarczy spojrzeć na wykres z ostatnich lat, by zobaczyć, co było z kursem od objęcia prezesowania przez IW

dobre wyniki? - spadki kapitalizacji są do tego najlepszym komentarzem... ;)

nie licz na moje sugestie co do decyzji inwestycyjnych - niegdy tego nie robiłem i nie zamierzam, ja po swojemu oceniałem spółkę, jej otoczenie oraz zabawy z kursem podczas sesji

nadal uważam, iz jest tu mielenie walorem i szukanie naiwnych do nakarmienia

w podwyższenie ceny wezwania nie wierzę, ale tego nie wykluczam, bo różne cuda tu zdarzały

cena wezwania po 1,30 jest IMHO wręcz upokarzająca dla tych, co kupowali i wierzyli w spółkę

zarobią tylko ci, co kupowali niżej i jeśli ktokolwiek wiedział wcześniej o ALSO - mógł być zainteresowany spadkami do 0,7x pln, bo z łatwością teraz moze keszować ok. 90% zysk lub zredukować wieloletnie straty

ale może jeszcze poczytaj, co inni ostatnio piszą nt. daty - wnioski zostawiam tobie:

https://forum.parkiet.com/viewtopic.php?f=1&t=227750&sid=4126ae76414afd96bd041382492bde90&start=720

https://www.stockwatch.pl/forum/wpis-najnowszy-372531_ABCDATA.aspx#372531

wystarczy przejrzeć w powyższych forach wpisy na ostatnich dwóch stronach...

mnie data już właściwie nie interesuje (po swojemu uważniej obserwuję inne spółki) - zagladam tu już sporadycznie, bo z ciekawości czekam tu jedynie na efekt wezwania i decyzje nowego właściciela co dalszych losów spółki (nie tylko giełdowych)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.162.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.