wciąż to samo, ale niektórzy "myślą", ze złoty deszcz pada... :D
powtórzę swe pytania do naganiaczy na kupowanie daty:
- czemu ktoś tak intensywnie broni kursu przed spadkiem podawaniem tlenu i podbitkami za kieszonkowe, zamiast pozwolić na swobodne opadanie kursu i zbieranie jak najwięcej i jak najtaniej od tych rzekomo wystraszonych, skoro już żadnych zarobionych na tym poziomie nie ma?
- czemu po rzekomo wielkich wolumenach nie ma żadnego info o zmianach w akcjonariacie?
- czy rynek nie obawia się, iż kolejne truchła mogą jeszcze wypaść z szafy, gdy dociekania i podejrzenia SII i KNF zaczną się potwierdzać?
- niby kiedy, po jakiej cenie MCI ma ogłosić to wezwanie i czemu dotąd tego nie zrobiło?
- czy jest gdzieś choćby jakaś sensowna plotka, iż ktoś jest zainteresowany przejęciem daty?
- jaki interes miałby mieć MCI w ew. przejęciu i delistingu daty?
wciąż ta sama zabawa z naiwnymi: wywalenie kilkunastu kilo i natychmiastowa podbitka o grosz paczką za kieszonkowe, by inni nie przeszkadzali sypaczowi w realizacji jego planu powolnego wywalania bez wywoływania poprzedniej paniki, jaka była po ostatnim raporcie...
ktoś to kupuje jednak - chyba że to działa na zasadzie ja kupię dzisiaj od ciebie a ty jutro ode mnie - tylko jaki w tym jest sens? przecież to obracanie tymi samymi pieniędzmi
ja sądzę, iż to jeden leszcz z nudów bawi sie przekładaniem z kieszeni do kieszeni - dla zwabiania innych, ale teraz to już tego nikt kijem nie chce dotykać po lekcji z actionem i - nazwijmy to eufemistycznie - nietransparentnej wypowiedzi prezeski o wyniku kontroli skarbówki w sprawie VAT
dziś może komuś udało się upchnąć w rynek kilka, może kilkanaście kilo, ale reszta to przerzucanie akcjami na zabetonowanym kursie i czekanie na naiwnych kapitałodawców
a póki KNF nie zajmie stanowiska wobec zarzutów zgłoszonych przez SII http://www.sii.org.pl/12514/ochrona-praw/biezace-interwencje/sii-zawiadamia-knf-w-sprawie-abc-data-sa.html
> - niby kiedy, po jakiej cenie MCI ma ogłosić to wezwanie i czemu dotąd tego nie zrobiło?
już zrobiło 1,30
> - czy jest gdzieś choćby jakaś sensowna plotka, iż ktoś jest zainteresowany przejęciem daty? plotek nie trzeba, klasyczne ruchy głównego akcjonariusza przed próbą wycofania dobrze prosperującej spółki z giełdy.
> - jaki interes miałby mieć MCI w ew. przejęciu i delistingu daty? interes jest oczywisty
i powiedz mi wykres? odpowiadać na wezwanie czy nie ? Wiem że decyzja należy do mnie, ale co to byś zrobił ? jakieś trupy z szafy mogą jeszcze wypaść, ale nie zmienia to faktu że spółka dobrze prosperuje. Wynik za grudzień uważam za bardzo przyzwoity, a reakcja ceny akcji po publikacji , żadna. Zawsze kiedy Data miała dobre wyniki był wzrost... a potem zbijanie kursu. A teraz ? cena stoi w miescu, wolumen inny jak zawsze( bardzo duzy) mam nadzieje że Pzu , indywidualni inwestorzy nie odpowidzą na wezwanie.
Dnia 2019-01-10 o godz. 20:44 karpiu106 napisał(a): > i powiedz mi wykres? odpowiadać na wezwanie czy nie ? > Wiem że decyzja należy do mnie, ale co to byś zrobił ? jakieś trupy z szafy mogą jeszcze wypaść, ale nie zmienia to faktu że spółka dobrze prosperuje. Wynik za grudzień uważam za bardzo przyzwoity, a reakcja ceny akcji po publikacji , żadna. Zawsze kiedy Data miała dobre wyniki był wzrost... a potem zbijanie kursu. A teraz ? cena stoi w miescu, wolumen inny jak zawsze( bardzo duzy) > mam nadzieje że Pzu , indywidualni inwestorzy nie odpowidzą na wezwanie.
data jest już od kilku tygodni poza moim bieżącym zainteresowaniem
uważasz, ze spółka dobrze prosperuje a wynik za grudzień jest przyzwoity? - cóż, masz prawo do swej oceny, ale różnimy się w tej ocenie wręcz skrajnie
potrafisz teraz ocenić, co ma być teraz core biznesem spółki? czytałeś zmiany w statucie?
i jakoś wystarczy spojrzeć na wykres z ostatnich lat, by zobaczyć, co było z kursem od objęcia prezesowania przez IW
dobre wyniki? - spadki kapitalizacji są do tego najlepszym komentarzem... ;)
nie licz na moje sugestie co do decyzji inwestycyjnych - niegdy tego nie robiłem i nie zamierzam, ja po swojemu oceniałem spółkę, jej otoczenie oraz zabawy z kursem podczas sesji
nadal uważam, iz jest tu mielenie walorem i szukanie naiwnych do nakarmienia
w podwyższenie ceny wezwania nie wierzę, ale tego nie wykluczam, bo różne cuda tu zdarzały
cena wezwania po 1,30 jest IMHO wręcz upokarzająca dla tych, co kupowali i wierzyli w spółkę
zarobią tylko ci, co kupowali niżej i jeśli ktokolwiek wiedział wcześniej o ALSO - mógł być zainteresowany spadkami do 0,7x pln, bo z łatwością teraz moze keszować ok. 90% zysk lub zredukować wieloletnie straty
ale może jeszcze poczytaj, co inni ostatnio piszą nt. daty - wnioski zostawiam tobie:
wystarczy przejrzeć w powyższych forach wpisy na ostatnich dwóch stronach...
mnie data już właściwie nie interesuje (po swojemu uważniej obserwuję inne spółki) - zagladam tu już sporadycznie, bo z ciekawości czekam tu jedynie na efekt wezwania i decyzje nowego właściciela co dalszych losów spółki (nie tylko giełdowych)