Dlaczego KNF miałby zawieszać notowania jak informacje zostały już wykorzystane - teraz to musztarda po obiedzie? KNF powinien pani Ilonie narzucić odpowiednio wysoką karę za wprowadzenie akcjonariuszy w błąd.
chyba naprawdę niedługo jesteś na dacie, skoro o takie rzeczy pytasz - nie takie bajki już były opowiadane przez prezeskę, bo opowieści np. o miliardowej kapitalizacji chyba nie znasz..
a do decyzji KNF daleka droga i wcale nie jest pewna ostateczna decyzja
no i jak czas pokazał - nie należy mylić pięknych pijarowskich opowieści z reakcją rynku
a pytanie - kto sypie? być może po walnym się wyjaśni, kto jeszcze jest nadprogowym akcjonariuszem, na razie radzę zapisać sobie stan obecny
https://stooq.pl/q/h/?s=abc
może mieć rację białoczerwony typując PZU, a może to podprogowi i PZU, o drobnicy nie wspominając osobne zaś pytanie: kto tak mieli walorem pod to wywalanie? bo raczej nie ulica...
no i dopiero teraz wyjaśniła się sprawa, dlaczego tak intensywnie wywalano przed dywidendą w okolicach 2 zeta...
Haaaaahahaha... no zaraz się posikam ze śmiechu, ni nie mogę!!! Haaahaha
same wzrosty a ty strata, no jak to jest, wytłumaczysz mułek? Strata zaliczona nie ujmując VAT, przecież oni nie zarobili na siebie i nie obwiniać US.
No to jakie były te wyniki w przeszłości jak VATem nadrabiali, nie takie fajne chyba co nie? :p
nie chce mi się juz pisać a nawet czytać, zaginął Janek ale w jego miejsce pojawili się nowi, w kółko to samo, jeden widzi ciągle celowe zaniżanie przed odpałem, drugi zaklina rzeczywistość, nawet Pani prezes w kółko te same bzdury ludziom wciska (w sumie jak w to wierzą to czemu nie), w kółko to samo, nuda i spadki.
będzie gorzej, ja to wiem, to było pierwsze poważne ostrzeżenie dla akcjonariatu.
Swoją drogą, to mając taki rynek, w samej Polsce jakieś 20-25%, to trzeba być zdolnym i jeszcze profesjonalistą, żeby takie wyniki osiągnąć. Pewnie, gdyby kto przejął pakiet kontrolny i zrobił porządki w spółce, to byłaby dochodowa. Trudno powiedzieć, czy słabo, czy mocno, ale dochodowa.
To się w pale nie mieści, żeby założyć kapitalizację 1 miliard złotych przy cenie akcji 4,xx, płacić prezesowi teraz 2 miliony rocznie i po kilku latach mieć 0,9x zł za akcję z kapitalizacją 120 milionów (60 pensji prezesa).
Z prostego rachunku wynika, że sam prezes kosztuje akcjonariuszy 1,6 grosza rocznie, przy dywidendzie zaliczkowej w 2017r. w kwocie 8 groszy.
Coś nie halo tu jest.
Choć chyba już można się domyślić, w jakim kierunku to idzie i o co chodzi.
nie wiem co może być jeszcze pod stołem fox, zastanawiałem się trochę ale oprócz tych procesów z zaiks i lark plus zaległe vaty nic kondonglowy nie przychodzi... iSource, kolejna wtopa po scoop, kolejna i prawie identyczna - gratulacje geniusze! Oni chyba wygrali proces o due diligence z Deloitte w sprawie scoopa, bynajmniej się odgrażali.
Rynek w PL zawsze był trudny i bardzo konkurencyjny a do tego doszło teraz Also i Ingram, ABC nawet nie ma co startować z nimi.
W also jest Łastowiecki i duza cześć handlowców (stara gwardia) z ABC, w TechData Rucinski, Sobol i też stara gwardia handlowców, Umiński w Komputroniku, ABC IT - cały dział odszedł... ABC się stacza, dopiero teraz zaczynaja być widoczne dezycję obecnego zarządu, widać jak jest.
no i co z tego, co z tego ze „przerobili” 400mln zł jak nie potrafią z tych 400mln ugrać dla siebie prawie nic, dlaczego tak jesteście zaślepieni tymi przychodami, przecie z to jest nawet złe mieć takie przychodzi przy tak noskomarzowek działalności i tak dużym kredycie obrotowym, przy ryzyku kursowym
qwerty uważam, że przy obecnej wycenie i generowanych przychodach powinno się zastanowić nad tym czy cały ostatni spadek nie był lekko przesadzony. Zastanowić zaznaczam i poczekać do następnych sprawozdań. Ja obstawiam, że dzięki SII i KNF-owi będą w końcu dokładniejsze niż dotychczas. Szacunkowe wyniki za wrzesień i watek na stronie ABC daty potwierdza jak na razie moje przekonanie
Dnia 2018-10-08 o godz. 09:24 ~mul_roboczy napisał(a): > Szacunkowe wyniki za wrzesień i watek na stronie ABC daty potwierdza jak na razie moje przekonanie
przekonanie o czym? o dokładniejszych raportach? i uzasadnij - niby jak szacunkowe wyniki za wrzesień i watek na stronie ABC daty potwierdza jak na razie twoje przekonanie
znowu zaklinasz rzeczywistość?
SII dopiero zaczyna się dobierać do daty...
a data nie jest już gwiazdą w branży... - jest teraz spółką o najwyższym ryzyku inwestycyjnym...
no i pomyśl, czemu tak mocno dotychczas wywalano, a nie przeczekano kryzysu...