Każdy z nas inwestuje po to żeby zarobic, trochę się tutaj dzisiaj wylało pomyj głównie na Euvic i Wojciecha Wolnego. Może chcieli zrobić gruby deal, na pewno mieli spore poparcie, również nas drobnych, nie udało się, trzeba się rozstawać z klasą.
Z okazji 40tych urodzin Wszystkiego Najlepszego dla Pana Wojciecha Wolnego. Podobno impreza dzisiaj gruba w Tarnowskich Górach :-)
Niestety warunki brzegowe postawione prze Euvic do przejęcia Qumaka były bardzo, bardzo wygórowane, ugoda Isok, interpretacje podatku , myślę że oni wszyscy praktycznie nie wierzyli w polączenie, tylko teraz dziwię się że oni nie wiedzieli o tym
Ja nie mam szacunku dla kogos kto mowil jedno a robil drugie..nie mam tez szacunku dla pazernych a wlasnie wolnego tak postrzegam...dla mnie malowiarygodny do tego sprawdzenie interpretacji podatkowej z tytulu laczenia w fazie koncowej to kpina...to jest podstawa..jak chce kupic nieruchomosc..patrze jaki podatek ile notariusz i jakie koszta...niby taki biznesmen..i..cienko wypadl ..teraz napisal ze jest zaskoczony...sam sobie reklame zrobil...kto by dzwigal te 200 baniek akcji..pewno myslal ze fundy mu darmowo podpomuja? Dodatkowo kolegow z euvicka tez nabil na te akcje...mial byc wielki zarobek to teraz sprzedadza ze strata..fundusze w koncu pokazaly im miejsce w szeregu..teraz tu one beda rozdawaly tu karty...bez 200 milionow akcji dla wolnego i jego kumpli i to jest dla mnie plus..moze oni chcieli dokapitalizowac w ten sposob 5 takich Qumakow?
Ludzie. Przecież od początku było wiadomo ze ta transakcja nie dojdzie do skutku. To wszyscy wtedy się rozpływali w zachwycie nad geniuszem Wolnego. Ile to było argumentów ze on tyle zainwestowal itd. A teraz go hejtujecie.
Zgadza sie..byla inna sytuacja..sam pomysl laczenia byl dobry ..i wolny dla euvicka wymyslil ciekawy model biznesowy...ale to odrebna bajka..od samego poczatku pisalem o rozwodnieniu i zgrzytach miedzy fundami a nim..rozwodnienie nikomu nie posluzylo by dobrze..zwlaszcza nam..wopny tez by nam tego nie dzwignal a myslal ze fundy za darmo mu to dzwigna...pozatym wykazal sie potężna pazernoscia...bo jak wspomnialem wczesniej 5 Qumakow mozna by bylo dokapitalizowac za 200 milionow akcji..mamy fundusze ktore dostaja 30 baniek z emisji i wolnego z 200 bankami..czy to jest sprawiedliwe..ile wolny tu xaangazowal pieniedzy a ile fundy...od poczatku byly walne przekladane ze wzgledu na zgrzyty miedzy wolnym a funduszami..teraz prezes Qumaka laski nie robi bo musi sie z nimi porozumiec
.zrozumial w koncu ze ta transakcja byla by ze szkoda dla funduszy..wolny byl za lapczywy i to sie na nim zemscilo..poszedl w odstawke..szkoda ze tak pozno..tes byl chytry poniewaz zablowkowali emisje z tamtego roku funduszom..bo chcial rownolegle zeby mu fundy pompowaly jego..co mozna myslec o czlowieku ktory pare dni temu pisal ze szuka alternatywnego sposobu na polaczenie a pare dni pozniej rezygnuje..tylko tyle ze jest malowiarygodny i dal reklame sobie samemu..naqet gdyby euvick wchodzil na gielde nikt juz z najwiekszych funduszy nie obejmie emisji..bo stal sie malowairygodnym partnerem biznesowym i poszedl na bocznice
Poza tym wolny co pare dni mowil co innego..czyli najpierw twierdzil ze jest zainteresowany alternatywa do polaczenia dalej bedzie wspieral Qumaka po czym zrezygnowal ...i jeszcze napisal ze jest zaskoczony interpretacja podatkową..dobre..