• Monnari pół roku nie mogło się zdecydować a tu nagle taki pośpiech? ;) Autor: ~Pajace [89.64.23.*]
    I znowu straszenie, teraz w drugą stronę, że koniecznie trzeba szybko podpisać umowę? Ojj.. przejedziecie się chłopaki, przejedziecie.. Chcieliście odebrać Simple za darmo, ale ostatecznie nie zostanie wam sprzedane nawet za 12 mln. Wcale mi was nie szkoda.
  • Re: Monnari pół roku nie mogło się zdecydować a tu nagle taki pośpiech? Autor: ~SprzedajcieTo [37.47.212.*]
    Ja sie bedą tak czaić to za 6 nikt nie kupi!
  • Re: Monnari pół roku nie mogło się zdecydować a tu nagle taki pośpiech? Autor: ~mdz [46.134.174.*]
    W mojej opinii nie masz racji.
    Obecna sytuacja GRI, m.in. brak płynności finansowej, powodującej spadek przychodów i marzy sprawiają, ze GRI nie ma innego wyjścia jak sprzedać to ASAP. W przeciwnym razie SCP zagraża całości grupy.

4F jest w takiej sytuacji , ze obecnie nie ma takiej wiedzy nt. stanu finansów GRI jak MON, a poważny biznes jakim jest 4F nie kupi kota w worku bez analizy finansów.
  • Re: Monnari pół roku nie mogło się zdecydować a tu nagle taki pośpiech? Autor: ~proboszcz_belzebub [83.11.61.*]
    a moim zdaniem monnari przez ostatnie miesiace gralo na zwloke, przedluzajac negocjacje, bedac 1 chetnym na zakup gr, liczyli ze gr sposci cene, ale nieoczekiwanie do gry weszly 2 duze firmy co zmienia sytuacje o 180stopni, nagle monnari zrozumialo ze musi sie spieszyc i wyskoczyli z umowa po kilku dniach od pojawienia sie ccc i f4, takze sadze ze to teraz gino bedzie dyktowac warunki, wcale bym sie nie zdziwil jakby jedna z tych firm skupowalby akcje gino, stad tez to trzymanie kursu za pysk
  • Re: Monnari pół roku nie mogło się zdecydować a tu nagle taki pośpiech? Autor: ~El_capitano [89.64.24.*]
    ~mdz, uważasz, że właściciel 4f chce kupić kota w worku bez finansowego i prawwnego due dilligance? :D A skąd wg Ciebie wezmą proponowaną ceną zakupu, ze szklanej kuli? Chłopie, ogarnij się.. Due dilligance właśnie trwa, mają na to maksymalnie 30 dni, ile wg Ciebie może trwać badanie wartości takiej spółki? To tylko Monnari uważało, że może ono trwać pół roku. Pełny due dilligance dużego banku trwa 1-2 msc, a co dopiero takie spółeczki odzieżowej.. Monnari grało na czas, bo wiedziało, że GR będzie miało coraz większe problemy, to takie typowo polskie.. Zarządało wyłączności, moim zdaniem tu był duży błąd GR, że na coś takeigo przystało. Mamy dokładnie 2 tygodnie (maksymalnie) na złożenie oferty przez właściciela 4f i nie mam wątpliwości, że będzie ona dużo wyższa od propozycji Monnari. I chyba się nie obrażą - skoro czekali pół roku, to i jeszcze te dwa tygodnie powinni poczekać na decyzję GR, hmm?

A GR ma mocnego asa w rękawie - umowę strategiczną z CCC i wejście na wszystkie rynki, na których CCC jest obecne. Moim zdaniem właście ekspancji międzynarodowej brakowało tej firmie. Więc teraz i banki i inni będą przychylniej patrzeć na GR. Po sprzedaży Simple czas na emisję akcji, wgg mnie nie będzie niżej niż 1-1,5 zł i wtedy kurs dojedzie do takich właśnie poziomów. Jest to kwestia tygodni, więc warto poczekać :)

• Re: Monnari pół roku nie mogło się zdecydować a tu nagle taki pośpiech? Autor: ~CoBedzie [37.47.212.*]
    Monari ma wyłączność podoisaną z GR jak im nie sprzedadzą to kara wiejasza moze być jak by dostali od innych?
  • Re: Monnari pół roku nie mogło się zdecydować a tu nagle taki pośpiech? Autor: ~dj_hop [5.173.176.*]
    Wylacznosc dla monnari skonczyla sie dawno temu
  • GINO Autor: ~RAMZES12 [5.173.208.*]
    MONNARI TO DZIADY,GINO POWINNO PODBIĆ STAWKĘ DO 20 BANIEK
[x]
GINOROSSI 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.