co można do 11tego w 6 dni strategicznego podjąć i czemu dają datę końcową. Czyżby w przyszłego czwartku potrzebują czasu aby przygotować się do zamknięcia biznesu?
może decyzja już jest podjęta, wywalili Wolnego - mają czyste pole pod nowe rozdanie termin krótki, bo kasa się kończy, a jeszcze trzeba walne zwołać w razie czego
Niedlugo sie okaże..mi podoba sie to ze nie ma rozwodnienia i fundy wykolegowaly wolnego..teraz one beda rozdawac karty a on no cóż z swoimi wizjami wraca do euvicka...ciekawe co koledzy powiedza z euvicka..ktorych nabil na pal z akcjami...ze mu nie wyszlo? Ze chcial dobrze? Biznesmen .ktory na koncu sprawdzil interpretacje podatkową zamaiast zrobic to na początku
Dlatego mowie.. ze dobrze ze wolny opuscil poklad..fundy maja wolna reke po tym jak przestal czarowac swoimi wizjami..dla mnie to o nim swiadczy bo interpretacje sprawdza sie na poczatku polaczenia a nie na koncu..po drugie..fundy mialbyc sponsorem dla niego..i rozwodnienie...to musialo walnąć..temu panu juz dziekujemy..czekamy na wysypanie sie przez kolegów...i niech ida swoja drogą
Moze i cieniutkie ale prawdziwe..dzialania wolnego mozna porownac do dzialan dacy..listow intencyjnych naprodukowal przez rok i tylko tyle..ubral kolegow z euvicka w akcje..ktore kupowali powyzej 2 teraz sypia ze strata...sam wolny uniosl sie moze ambicjami..a fundy szybko pokazaly droge...
konfabulacje . A kto im nakazał sypać Ty? Moze wolny a moze wlasnie ofe sypią. Jaki problem mieć udziały nadal w qmk dla euvic, skoro i tak większą ich część jest zablokowana ? Policz obroty i się zastanów czy mają jeszcze czym sypać euvic
Żebyś się nie zdziwił 11 jak zakomunikuja wniosek o sanacje. Co oni w 4 dni robocze wymyśla? Microsoft? Prezes pracował w Sygnity? Gdzie dzisiaj jest sygnity?
"Niezależnie od rozpoczętego przeglądu opcji strategicznych, zarząd weryfikuje wpływ niepowodzenia transakcji dokapitalizowania spółki na możliwości kontynuacji działalności spółki. "
Dla mnie ten wniosek nie zrobi wrazenia..czy podczas sanacji fundy nie moga wprowadzic emisji? Spolka jest wtedy chroniona i ma czas..wiec sanacja jak najbardziej..pasuje
I co w zwiazku z tym?martwisz sie o moje pieniadze? Co bedzie sie przekonamy...chyba nie myslisz ze tyle akcji odebrala ulica? Czy myslisz ze ja czy Ty kupowalismy dzisiaj?
Ma prawie 4 mln akcji dzisiaj poszła banka jeszcze trochę zostało , może się otrzeć o 60 gr i do góry. To wszystko chyba działania na Altusie taki popłoch robią !!!
Mnie jak zwykle ciekawi bardziej druga strona. Ktos odbiera wszystko jak leci. Nie wierze ze to usrednianie i watpie zeby spekula. Sytuacja jest powazna i wchodzenie teraz oznacza, ze ktos wie jak to sie rozwinie.
kolejka chętnych , żeby wsadzić 35 mln i bujać się z nierentowną i zadluzona spółka, z kolejnymi sporami i karami z kontraktów, w bessie.
Interes życia. Ofe co ryzykują? Kase emerytów. Klasyk. Jak oni uratuja tego gniota bez przechodzenia przez sanacje/ upadłość to będzie mistrzostwo świata.
Spokojnie nie da się tych bzdur czytać. Trac swoją kasę, nie pisz tu jaka sytuacja jest zaje. Spółka właśnie straciła szansę na uratowanie się dzięki euvic, z którym domykali deal od roku. W 4 dni ma znalezc rozwiazanie ,jak bulki w Lidlu?
w czwartek rozloza rece i poinformuja ze w trosce o dobro akcjonariuszy i wierzycieli..... blablabla są zmuszenie ..... , bo inaczej banki zaczna ich windykowac.
Benek no twojej kasy nie trace. Nie wiem jak masz cel ale ok poczekamy zabaczymy. Szkoda, ze jak bylo po 2,5 mi tego nie napisales mialbym u ciebie dlug. Teraz to straszenie jest bezowocne.
Pisałem to dawno temu, wyżej niż 2,5, że równia pochyła. Z takiego szamba wychodzi 1 na 10 spółek i musi mieć to coś. Czego qmk nie miał nigdy,nawet jak płacił dywidendę z zysku. Nara
Ok jako przezorny i dalekowzroczny inwestor nie masz akcji Q. W porzadku. Teraz jednak piszesz na forum ludzi, ktorzy je maja. Co nam radzisz sprzedajcie wszystko po 0,8 bo bedzie 0? Im wiecej osob cie poslucha tym pewniej do tego dojdzie. Ciekawe gdzie sie ustawisz z koszyczkiem.
Znam podobne sytuacja na różnych spółkach, teoretycznie może zawsze być sukces. Niemniej jak zarząd komunikuje, że przegląda opcję strateg, to czytam to ,że są w czarnej.....
Każdy robi co chce ze swoją kasa. Ale wasze scenariusze kto w wchodzi, kto wychodzi, obrót mały, obrót duży, to przejaw skrajnej .... , no chyba że jesteście z fundow albo kdpw i wiecie kto jest strona transakcji, wtedy cofam wszystko.
Standard wychodzenia z papiera.
Kto kupił? Kto odebrał?
Co to za pytania?
To wy nie wiecie jak się wychodzi?
Z wora do wora i po drodze sypią tym co myslą ze kupują w dołku.
Podbitka na 2,4 była celowa.
Na sam koniec walną tym co zostało pkc i już.
A fundy jak nie mają 5%'to mogą sypać i nie zgłaszać gdyż nie muszą.
Nie wszystkie to po pierwsze.
Po drugie to te co mają muszą tylko puścić powiadomienie jeżeli zeszli poniżej progu czyli po niżej 10% i 5% ( oraz przekroczyli progi)
Potem jak np. Fund ma 4,98% to juz może walić do zera bez żadnego info.
Tylko ci akcjonariusze co są powiązani z zarządem muszą komunikować o każdej kupionej i sprzedanej akcji.
Potencjalni inwestorzy w Q to fundusze inwestycyjne które specjalizują się w inwestycjach w nowe technologie , z niepotwierdzonych źródeł są to dwa fundusz. Czekamy
Nie nie jesteśmy. Stąd nasze rozważania. Nie twierdzę że jest zajefajnie i nikogo nie namawiam na kupno. Nie lubię tylko eskalowania negatywnych emocji. Pozytywnych też nie lubię. Albo bankrut albo odpal i rakieta.
Benek nie o to chodzi..narazie skupmy sie na starej emisji..wiekszosc objely fundy...wylozyly kase..byla po zlotowce..jak chca nawet polowe odzyskac beda musieli podkrecic ostro kurs..a druga sprawa walka o przetrwanie i poszukanie inwestora...a tak na marginesie obejrzyj film- Benek..przypadkowo trafilem o slasku..dobry..pozdr