filtr 5 sesji - jak dotąd - zadziałał bezbłędnie... :D a gratulacje należą się qwertemy, który jako pierwszy chyba zapowiedział groszówki, bo nawet ja nie byłem tak pesymistycznie nastawiony i li czyłem, że mci do tego nie dopuści...
to, że fox, średni_inwestor , qwerty pisza opinie podobne do moich - nie dziwi, ale ubaw mam po pachy, gdy czytam teraz mułka, realistę, czy nawet żelka_elemelka, którzy prawie cytują to, co kiedyś pisałem...
wciąż polecam wszystkim BARDZO UWAŻNIE czytać wpisy foxa - i wcale nie dlatego, ze zgadzam się z nim od dawna, ale dlatego, iż trzeźwo, z dystansu, merytorycznie ocenia spókę...
nie wierzę, by to, co dzieje się z datą, było bez wiedzy MCI, co już udowodnił sredni_inwestor pokazując info o prezesce i jej karierze...
a skoro MCI nie broni kursu (lub robi to nieudolnie), to co i jak mogą zrobić tu drobni - chyba tylko pisać na Berdyczów...
a na serio, to mogą chyba wybrać dwie drogi sporu: albo poprzez SII, albo skrzyknąć się i profesjonalnie poprzez jakąś wyspecjalizowaną kancelarię złożyć pozew, jak wskazywał fox...
zaś to 0,99 nie uznawałbym jeszcze za dno, ale raczej za ostrzeżenie przed tsunami... niemożliwe? - zobaczymy...
w groszówki też różne, janki, żelki_elemelki (polimek znów 3,07!), mułki, henie i im podobni nie wierzyli... :D nie piszę tego z prostacką satysfakcją, ale mam ją z faktu, iz jednak to moje przewidywania znowu się spełniły...
na razie zakładam, iż 0,95 jest ostatnim i bardzo słabym wsparciem, ale jednak (przynajmniej teoretycznie) wsparciem...
ostatnia nadzieja -95 gr... jeśli przebije 95 gr, to nie wykluczałbym wtedy nawet 0,5x...
niemożliwe? - zobaczymy... dotychczas nikt nawet w największych koszmarach nie przewidywał groszówek, a teraz ci wyśmiewacze z jasiem dywidendowiczem na czele - zamilkli... :)
i słowo @ realista - zamiast warczeć na białoczerwonego, odrzuć na chwile emocję i myslenie życzeniowe i właśnie choć przez chwillę przemyśl, na ile on może mieć rację...
skoro wciąż nie ma wywalenia resztówki (rzędu 100-200K) pekacem, dla mnie to oznacza, iż ktoś ma jeszcze wiele do wywalenia, więc być może jednak białoczerwony ma rację
wciąż wygląda na to, że teraz bronione jest naprawdę ostatnie wsparcie 0,95 (o ile to w ogóle można nazwać wsparciem) , bo ktoś wciąż wiele do wywalenia i boi się przepaści poniżej tych 95 gr...
filtr 5 sesji zadziałał i jednoznacznie potwierdził trend spadkowy (kursem i wolumenami) oraz stosunek inwestorów do spółki, ale (i tu zgadzam się z mułkiem) przyczyn spadku upatrywałbym wcześniej, już w okresie wywalania po 1,9x jeszcze przed dywidendą, gdzie tak szokujący był fakt intensywnego wywalania bez ochoty na dywidendę - czyżby już wtedy ktoś miaał jakąś wiedzę spośród znajomych królika?...