• 0,99 - no to znowu jestem i witam na groszówkach... Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    nawet długo nie musiałem czekać... :D

filtr 5 sesji - jak dotąd - zadziałał bezbłędnie... :D
    a gratulacje należą się qwertemy, który jako pierwszy chyba zapowiedział groszówki, bo nawet ja nie byłem tak pesymistycznie nastawiony i li czyłem, że mci do tego nie dopuści...

to, że fox, średni_inwestor , qwerty pisza opinie podobne do moich - nie dziwi,
    ale ubaw mam po pachy, gdy czytam teraz mułka, realistę, czy nawet żelka_elemelka, którzy prawie cytują to, co kiedyś pisałem...

wciąż polecam wszystkim BARDZO UWAŻNIE czytać wpisy foxa - i wcale nie dlatego, ze zgadzam się z nim od dawna, ale dlatego, iż trzeźwo, z dystansu, merytorycznie ocenia spókę...

nie wierzę, by to, co dzieje się z datą, było bez wiedzy MCI, co już udowodnił sredni_inwestor pokazując info o prezesce i jej karierze...

a skoro MCI nie broni kursu (lub robi to nieudolnie), to co i jak mogą zrobić tu drobni - chyba tylko pisać na Berdyczów...

a na serio, to mogą chyba wybrać dwie drogi sporu: albo poprzez SII, albo skrzyknąć się i profesjonalnie poprzez jakąś wyspecjalizowaną kancelarię złożyć pozew, jak wskazywał fox...

zaś to 0,99 nie uznawałbym jeszcze za dno, ale raczej za ostrzeżenie przed tsunami...
    niemożliwe? - zobaczymy...

w groszówki też różne, janki, żelki_elemelki (polimek znów 3,07!), mułki, henie i im podobni nie wierzyli... :D
    nie piszę tego z prostacką satysfakcją, ale mam ją z faktu, iz jednak to moje przewidywania znowu się spełniły...

na razie zakładam, iż 0,95 jest ostatnim i bardzo słabym wsparciem, ale jednak (przynajmniej teoretycznie) wsparciem...

http://at.biznesradar.pl/b17fbd771f62b5adbfb46de72e975f75.png
  • Re: 0,99 - no to znowu jestem i witam na groszówkach... Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    ostatnia nadzieja -95 gr...
    jeśli przebije 95 gr, to nie wykluczałbym wtedy nawet 0,5x...

niemożliwe? - zobaczymy...
    dotychczas nikt nawet w największych koszmarach nie przewidywał groszówek, a teraz ci wyśmiewacze z jasiem dywidendowiczem na czele - zamilkli... :)

i słowo @ realista - zamiast warczeć na białoczerwonego, odrzuć na chwile emocję i myslenie życzeniowe i właśnie choć przez chwillę przemyśl, na ile on może mieć rację...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.147.105.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: 0,99 - no to znowu jestem i witam na groszówkach... Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    skoro wciąż nie ma wywalenia resztówki (rzędu 100-200K) pekacem, dla mnie to oznacza, iż ktoś ma jeszcze wiele do wywalenia, więc być może jednak białoczerwony ma rację

https://www.bankier.pl/forum/temat_pzu-sypie-a-ma-jeszcze-sporo,29647055.html
  • Re: 0,99 - no to znowu jestem i witam na groszówkach... Autor: ~Średni_Inwestor [188.146.161.*]
    No i 1zł pękło . Ciekawe czy na dziennym też będzie poniżej 1zł.

Średni
    dla mnie pytanie na teraz to: czy 95 gr obroni się?
    i kiedy kolejne truchła wypadną z szafy?...
    0,95 i wciąż spada aż zbyt łatwo...

http://at.biznesradar.pl/d22a4e2dd7c5956a174d5b87c87ef139.png
    wciąż wygląda na to, że teraz bronione jest naprawdę ostatnie wsparcie 0,95 (o ile to w ogóle można nazwać wsparciem) , bo ktoś wciąż wiele do wywalenia i boi się przepaści poniżej tych 95 gr...

filtr 5 sesji zadziałał i jednoznacznie potwierdził trend spadkowy (kursem i wolumenami) oraz stosunek inwestorów do spółki, ale (i tu zgadzam się z mułkiem) przyczyn spadku upatrywałbym wcześniej, już w okresie wywalania po 1,9x jeszcze przed dywidendą, gdzie tak szokujący był fakt intensywnego wywalania bez ochoty na dywidendę - czyżby już wtedy ktoś miaał jakąś wiedzę spośród znajomych królika?...
[x]
ABCDATA 0,00% 1,43 2019-07-22 13:14:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.