wiem ze to poszło na program motywacyjny, a raczej posłuży do sypania i straszenia, po to by odebrac akcje. przeskakuje na TPE tam odrobie te straty z SWG, porażka inwestycyjna. powodzenia dla tych co trzymają kiedys przyjdzie czas SWG jak wroci promotor z UE :), to za jego czasów pompowano kurs do 52 ja wchodziłem srednio po 32 50% oddałem
hehe, i dobrze zrobiłem jak widac nic tu sie przez miesiac nie stało, a nawet nowe minima macane. płynność jak na pustyni :) wchodze na forum z ciekawości i tu także cisza nikt nic nie wie
No niestety, dzisiaj wszystko szło do góry ale nie SECO Warwick. Getinnoble poszedł 40 % w jeden dzień. Czy to możliwe na SECO???? A przecież wyniki w tym roku są dobre i działalność też jest ciekawa, w końcu pracują w otoczeniu międzynarodowym. Jednak brakuje czegoś w tej firmie, jakby brakowało duszy.
bo mam tego duzo, ... sprzedałem raz 460 szt bo tyle było w karnecie ... i dziura była do 0 przez 2 godziny, animator był na lunchu :) hahaha, jeszcze troche mam, ale juz niedugo bez SWG, (50% tego co upchnąłem do tej porywpakowane w Getin Holding po sredniej cenie 19 gr, reszta czeka na TPE w nizszych cenach. mysle ze za 6 mc, getin odrobi mi stratę z SECO) Dobrze ze w mit Graphenu uwierzyłem przy cenie 32 zł... choc i tak 50% w plecy :(
Małe spółki mają (moim prywatnym zdaniem, które nie jest rekomendacją kupna ani sprzedaży!) tą wielką zaletę dla drobnych akcjonariuszy, że mogą być przez wiele tygodni poza głównym nurtem, a później gwałtownie reagują jak pojawi się jakiś większy kupujący, ładnie to widać np. po RWLP.
JSW już prawie po 40 PLN, FAMUR też urósł od dołka prawie 100 procent, a SWG stoi w miejscu.
Był skup akcji własnych, wielu tych, którzy chcieli już oddali akcje. Fundusze mają stosunkowo niewiele , AVIVA raportowała, że zeszła poniżej 5 procent. Część akcji jest w rękach drobnych akcjonariuszy, chyba więc widzą sens ich trzymania.
Do niczego nie namawiam, każdy podejmuje decyzje na własne ryzyko, ale spółka wydaje się być dosyć ciekawa: przychody niby w stagnacji albo nawet spadają, zadłużenie trochę większe niż na reszcie rynku, ale bardzo ładne przepływy, szczególnie operacyjne. Kurs też kusi, bo jest na wieloletnim minimum.
Ostatnio skupili trochę akcji, więc wk na akcję rośnie, jeśli dane na biznesradarze są ok, to mają 13.25 % własnych akcji.
Zastanawiają mnie tylko takie raporty jak ten https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2020-11/Jeffrey_Boswell-_zawiadomienie_202011022103937381.pdf
Chętnie poznałbym inne opinie. Ktoś ma pomysł jak to interpretować, po co sprzedawać w takiej cenie?
Pozdrawiam wytrwałych i życzę mądrych, samodzielnych decyzji.