• No i dobrze Autor: ~Fundusze [188.147.100.*]
    Qumak nie będzie rozwodniony na 300 milionów akcji, a tak dużo funduszy jak jest w akcjonariacie zadba o to aby nie stracić na tej inwestycji szczególnie to co obejmowali w emisji L po 1 zł i w razie potrzeby wyłożą kasę, a Qumak na pewno jest wart więcej niż obecna wycena. Euvic i osoby z nim powiązane nie miały dużo akcji kupionych z rynku i będących teraz w obiegu, dobrały większość w emisji L która nie jest w obiegu, natomiast to co było kupione z ryknku brali głównie po 2-3 zł i jeśli chcą oddawać to po ok 1zł i lubią tracić kasę to ich wola. Widocznie fundusze i ich reprezentanci w RN Qumaka stwierdziły, że skoro tyle kasy wyłożyli na Qumaka w emisji L i chcą dalej wspierać spółkę i w jej i własnym interesie to nie po to aby rozwodnić akcjonariat do 300 mln akcji i de facto stracić jakakolwiek władzę nad spółką. Przegląd opcji strategicznych to bardzo dobra decyzja nie po to duże fundy i FIZy brały tyle akcji po 1zł w L żeby na nich stracić albo rozwadniać tak bardzo akcjonariat jak chciałby Euvic.
  • Re: No i dobrze Autor: ~Wolf [188.146.39.*]
    Wlasnie tak myślę..i jestem podobnego zdania...podejrzewam ze teraz dali ultimatum wolnemu na wyjscie..wolny przedobrzyl i to sie na nim zemscilo..za duzo chcial..laczyli sie od roku i dopiero niedawno sprawdzil podatek od laczenia..niezly biznesmem po drugie wolny twietdzil niedawno ze bedzie wspieral Qumaka i szukal alternatywy dla fuzji a po paru dniach zrezygnowal bo dostal jasny przekaz od funduszy..mysle ze za duzo czarowal i obiecywal a wyszlo jak wyszlo...gra rozegra sie bez niego..i rada dla niego na przyszlosc- najpierw sie sprawdza podatek od laczenia później sie laczy..narobil szumu..iles listow intencyjnych..ukoik
    ..i. ..pogratulowac panie wolny
  • Re: No i dobrze Autor: ~Fundusze [188.147.99.*]
    Presja tego połączenia zeszła z Qumaka i świadomość gigantycznego rozwodnienie akcjonariatu! Teraz jest czysta karta do rozmów z poważnymi inwestorami-a jednocześnie mając na pokładzie inwestorów finansowych w liczbie ok 10 funduszy OFE, TFI i FIZ które tak jak wynikało m.in. z deklaracji PKO chcą wyłożyć kasę aby dokapitalizować spółkę. Dziwi mnie reakcja niektórych, że teraz niby osoby powiązane z Euvic miałyby sypać akcje-przecież oni już praktycznie nie mają akcji z tych będących w obrocie-wystarczy pomyśleć i pamiętać ile mieli przed emisją L to podpowiem, że było ich zaledwie ok 500 tys akcji z czego należy pamiętać, że Wolny sprzedał na rynku pod koniec lipca ok 300 tys akcji plus te raportowane wczoraj ok 50 tys tez przez gostka z otoczenia Euvic. Dosyć tej zabawy w takie dziwne łączenia, należy teraz już tylko rozmawiać z poważnymi Inwestorami, Qumak ma 30 lat tradycji i wiele sukcesów za sibą i przed sobą, a obecna kapitalizacja to jakiś żart. Przecież tyle funduszy które obejmowały L nikt do tego nie zmuszał zrobiły to świadomie bo wiedzą, że spółka bo gorszym okresie który mija może osiągać bardzo dobre wyniki w przyszłości. Pozdrawiam!
  • Re: No i dobrze Autor: ~Wolf [188.146.39.*]
    Widze kolego ze dobrze Qumasz...merytoryka
  • Re: No i dobrze Autor: ~Laszlo [37.248.152.*]
    dobra branża, jeśli tylko zarząd stanie na wysokości zadania to może być świeży powiew...
  • Re: No i dobrze Autor: ~FunduszeEP [188.147.4.*]
    Dzięki za miłe słowo, jestem pasjonatem rynku kapitałowego, a temat Q jest mi bliski. Niech się wysypie do końca to co ma na Q co już jest bardzo blisko, a kurs stopniow będzie w innym miejscu. Pozdrawiam, E_P
  • Re: No i dobrze Autor: ~Laszlo [37.248.152.*]
    prężenie muskułów...a jak kolejny krok...
  • Re: No i dobrze Autor: ~EP [188.146.239.*]
    Dzięki po raz kolejny za akcje w promocji :)
    Odwrót od 0,78 i jedziemy na Północ!
[x]
QUMAK 0,00% 0,01 2019-08-21 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.