• Mam pytanie ? Autor: ~nono [109.206.198.*]
    Po ostatnim raporcie i konferencji pani Prezes, czyli brak pozytywów wprost przeciwnie , jakie są powody żeby to rosło ,
    jak by mi ktoś powiedział to może bym coś kupił.
  • Re: Mam pytanie ? Autor: ~qwerty [188.146.161.*]
    chciałbym Ci nakłamać ale nie potrafię, pewnie inni to zrobią ale bez argumentów, niestety podstaw do wzrostów brak (pewnie się odbije z litości, moze nawet dziś) ale jak kwota 6mln powaliła spółkę na kolana gdzie w zanadrzu czekają znacznie większe zobowiązania, gdzie Pani mówi ze oczekują słabszych wyników... no nie wiem, nie wiem
  • Re: Mam pytanie ? Autor: ~wykres [78.28.33.*]
    Dnia 2018-10-03 o godz. 09:19 ~nono napisał(a):
    > Po ostatnim raporcie i konferencji pani Prezes, czyli brak pozytywów wprost przeciwnie , jakie są powody żeby to rosło ,
    > jak by mi ktoś powiedział to może bym coś kupił.

szukasz tu na forum argumentów do kupowania?... :D
    ale czekają tu na takich chętnych do kupowania, oj, czekają... :D
  • Re: Mam pytanie ? Autor: ~nono [109.206.198.*]
    Faktycznie słabo to wygląda , ale jak tyle spadła to może coś ruszy , jednak fundamentalnie kiepsko , a spekulacyjnie nie gram ,
    rezygnuję, za tydzień może po danych za ostatni miesiąc co się zmieni .wtedy zerknę .
    odnoś trochę to musi się odbić tylko ile i kiedy...
    tak na poważnie przez rok ja bym tego nie ruszał
  • Re: Mam pytanie ? Autor: ~wykres [78.28.33.*]
    zobacz, jak mało jest chętnych do sprzedawania i jakie tłumy walą, by kupić datę... :D

https://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/abc

1,18...

no i popatrz na wykres, jakie tu wzrosty... :D
    http://at.biznesradar.pl/354673f404621e6b2278f0637f74b9c8.png

albo poczytaj, co piszą na SW:
    https://www.stockwatch.pl/forum/wpis-najnowszy-365895_ABCDATA.aspx#365895
    na SW to jest post fox’a, ktoś przekleił
  • Re: Mam pytanie ? Autor: ~Średni_Inwestor [188.146.161.*]
    Z pozytywów to spodziewam się bardzo silnego oporu w okolicy 1zł mimo iż uważam, że spółka warta jest znacznie mniej to raz ze jest to ważny poziom psychologiczny dwa to ostania cena po jakiej DATA może dokonać skupu akcji wg. zasad które uchwalili. Z drugiej strony brak skupu potwierdzi fakt ze sam zarząd nie uważa, iż spółka nie jest tyle warta i jeszcze może napędzić spadki:).
    Z kolei skup potwierdzi nieodpowiedzialność zarządu , który rozwala kasę potrzebna do ratowania spółki na niewiele warte własne akcje, zamiast utworzyć z niej rezerwę na 11,6mil VATU + odsetki (może starczy na odsetki).

Średni

• Re: Mam pytanie ? Autor: ~elemelek [194.33.72.*]
    Nie prowokujcie coralgola wpisami;
    miał sobie senior odpocząć od forum a wy mu nie dajecie;)
    Chyba, że się uzależnił od tej roboty;:)
  • Re: Mam pytanie ? Autor: ~re [82.177.246.*]
    Tauron startuje, cena super atrakcyjna. Można tutaj nieźle będzie zarobić moim zdaniem (jaki kiedyś na Lotosie)
  • Re: Mam pytanie ? Autor: ~nono [109.206.198.*]
    Nie tykam , odpuszczam , a do 1 zł to jeszcze -15% straty , więc powstaje pytanie po co ?
    i to też nie pewne czy 1zł się zatrzyma. pozdrawiam
  • Re: Mam pytanie ? Autor: ~Średni_Inwestor [188.146.161.*]
    Trzymać? Absolutnie po nic, nie ma sensu.
    Natomiast spekulacyjnie można zagrać pod odbicie kolo 1zł . Z tym że ryzyko jest OGROMNE, koniecznie należałoby ustawić blisko stop lossy no i na dłuższe odbicie bym nie liczył, wiec jakby się udało to szyba realizacja zysku i do widzenia :)

Średni
  • Re: Mam pytanie ? Autor: ~fox [83.20.9.*]
    Są obecnie dwa argumenty za kupne.

1. Spółka może jeszcze spaść co najwyżej o 1,20 zł do groszówki a nawet bankructwa, a wzrosnąć w sposób nieograniczony.
    Kalkulacja prawdopodobieństwa powiązanego z ruchem cen.
    Wysokie prawdopodobieństwo - ograniczony do złotówki spadek przeciw niskiemu prawdopodobieństwu z kilkukrotnie większym niż możliwy spadek wzrostem.

2. Reguła kupuj gdy krew się leje, to jest ogół uważa spółkę za dziadostwo warte tylko pozbycia się.

Jednak warto rozważyć również inwestycje alternatywne bazujące na wysokim prawdopodobieństwie małej straty oraz śladowym prawdopodobieństwie gigantycznego zysku, np. standaryzowane opcje Lotto, szczególnie Euro JackPot - zakłady do nabycia w kolekturach.

Aczkolwiek nikt nie zagwarantuje, że długonosa za miesiąc nie powie, że się pomyliła co do III kwartału, i zyski w ujęciu I-III kwartały, są najlepsze od lat.
    Przecież nikt nie będzie miał za złe spółce, że osiągnęła lepsze od zapowiadanych wyniki.
    W końcu jaki to problem przesunąć zyski lub straty księgowo o trochę w czasie.
    Np., być może te 6 milionów można było zapłacić już rok temu unikając sporych odsetek.

[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.