"Wysoka baza porównywalna (zarówno w obszarze przychodów jak i marży) w segmencie komponentów wynika z boomu na karty graficzne w ub.r. związanego z kryptowalutami."
Buchehehehe . Raz wygrany proces sądowy , raz boom na karty graficzne a to "nieprzewidziane zdarzenie jednorazowe co kwartał inne"... zawsze znajdzie się powód aby uzasadnić "wysoka bazę " :D
To co Mułek dalej liczysz ze w 3kw będzie lepiej i się odkujesz ?
"a może prezeska obniży sobie (i zarządowi) pensję, aby koszt zarządu były mniejsze? wtedy na dywidendę będzie więcej :)"
Tu akurat jest pole do popisu, z tego co pamiętam (nie chce mi się znowu szukać w raporcie) to koszty w 1H wyniosły jakieś 23mil . Starczyłoby i na zapłacenie vatu i na dywidendę . Swoja droga to jest najlepszy sposób na wyciąganie w pełni legalnie kasy ze spółki bez dzielenia się z innymi :)
Dnia 2018-10-01 o godz. 16:35 ~ares napisał(a): > i co wykresik? znowu złe wieści?
ratlerku, ty nawet nie kumasz tego, co czytasz...
popiskujesz co jakiś czas, tracisz na dacie i jedyna twa uciecha to tyle, co posmęcisz jak wyżej... nigdy żadnego posta z sensem o dacie nie napisałeś :D
nigdy nie twierdziłem, że mam monopol na rację, a swe spostrzeżenia i przewidywania uzasadniałem lub weryfikowałem na bieżąco
a to, że nieraz było inaczej niż przypuszczałem (np. ze spadnie aż na 1,22) to bywało NIERAZ, natomiast od dawna PRZEWAŻNIE to ja mam rację w swych przewidywaniach co do spadków i braku popytu na walor...