• NIUSY PO KONFERENCJI Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    https://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/abc-data-czwarty-kwartal-zdecyduje-o,58,0,2417466.html

https://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/abc-data-pracuje-nad-kolejnym-partnerstwem,57,0,2417465.html
  • Re: NIUSY PO KONFERENCJI Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    na razie nic o skarbówce ani... o dywidendzie :D
  • Re: NIUSY PO KONFERENCJI Autor: ~Średni_Inwestor [188.146.233.*]
     "Wysoka baza porównywalna (zarówno w obszarze przychodów jak i marży) w segmencie komponentów wynika z boomu na karty graficzne w ub.r. związanego z kryptowalutami."

Buchehehehe . Raz wygrany proces sądowy , raz boom na karty graficzne a to "nieprzewidziane zdarzenie jednorazowe co kwartał inne"... zawsze znajdzie się powód aby uzasadnić "wysoka bazę " :D

To co Mułek dalej liczysz ze w 3kw będzie lepiej i się odkujesz ?

a może prezeska obniży sobie (i zarządowi) pensję, aby koszt zarządu były mniejsze?
    wtedy na dywidendę będzie więcej :)
  • Re: NIUSY PO KONFERENCJI Autor: ~Średni_Inwestor [188.146.233.*]
    "a może prezeska obniży sobie (i zarządowi) pensję, aby koszt zarządu były mniejsze?
    wtedy na dywidendę będzie więcej :)"

Tu akurat jest pole do popisu, z tego co pamiętam (nie chce mi się znowu szukać w raporcie) to koszty w 1H wyniosły jakieś 23mil . Starczyłoby i na zapłacenie vatu i na dywidendę . Swoja droga to jest najlepszy sposób na wyciąganie w pełni legalnie kasy ze spółki bez dzielenia się z innymi :)
  • Re: NIUSY PO KONFERENCJI Autor: ~ares [82.214.136.*]
    i co wykresik? znowu złe wieści?
    Dnia 2018-10-01 o godz. 16:35 ~ares napisał(a):
    > i co wykresik? znowu złe wieści?

ratlerku, ty nawet nie kumasz tego, co czytasz...

popiskujesz co jakiś czas, tracisz na dacie i jedyna twa uciecha to tyle, co posmęcisz jak wyżej...
    nigdy żadnego posta z sensem o dacie nie napisałeś :D
  • Re: NIUSY PO KONFERENCJI Autor: ~niedzielniak [82.214.136.*]
    Serio? Przypominam, że nie raz wysuwałeś swoje hipotezy, które w rzeczywistości się nie znajdowały...
    nigdy nie twierdziłem, że mam monopol na rację, a swe spostrzeżenia i przewidywania uzasadniałem lub weryfikowałem na bieżąco

a to, że nieraz było inaczej niż przypuszczałem (np. ze spadnie aż na 1,22) to bywało NIERAZ, natomiast od dawna PRZEWAŻNIE to ja mam rację w swych przewidywaniach co do spadków i braku popytu na walor...
  • Re: NIUSY PO KONFERENCJI Autor: ~ares [82.214.136.*]
    a pamiętasz dywidende..? jak janeczków hejtowałes? a ABC wówczas niezle wypłaciło
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.28.34.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.