ale już tak ludzie nie naganiajcie perfidnie. nie bedzie w tym tygodniu 20 i więcej. Oby w ogóle w tym roku było to będzie fajnie. Wszystko zalezy od wyników i sprzedaży danych, co teraz nie jest proste.
do gry wszedł automat fundów. Czyli już nie tylko drobni kupują. Moze dzięki temu szybciej się pozbędzie towaru, bo Altusowi też zależy na czasie żeby pospłacać ludzi.
teraz temu funduszowi zalezy na tym aby te akcje trafily we wlasciwe rece (tj. kumpli, znajomych, wojkow ciotek - okaza jest niebywala aby oni mogli tanio sie obkupic wszak sprzedaja po taniosci bo musza miec srodki na wyplaty wiec wszystko jest OK)
Panda,jakie jest Twoje zdanie,ale nie w kwestii motłochu,ten chyba zaczął brać?
Czy dzisiaj jest sesja odwrotu,to jest właściwe pytanie.
Sorry jeśli naganiam.
I tak "śmieć" zakończy dzień na +40?!
Ale tak szczerze to skąd mam wiedzieć? :) Nikt kto tutaj pisze, kupuje czy sprzedaje nie wie, co się dzieje. A jak ktoś tywierdzi ze wie, to jest zwyczajnym naganiaczem bez rozumu. Czy Altus się dogadał z drugim funduszem i robią wymianę, czy sam od siebie kupuje i robi sztuczną podbitkę żeby przyciągnąć nowych i wysypać wtedy resztę po wyższej cenie. Dodatkowo nie mam pojęcia jak im idzie biznes. Czy znowu bedzie pod kreska, czy ograniczyli koszty i wrócą na sensowne poziomy zysków czyli tak po te 5 baniek rocznie na początek. Mnie technika nie obchodzi, bo ta się zmienia zależnie czy fundusz sypie czy kupuje to nie da się przewidzieć, a fundamenty są niewiadomą. może i sesja odwrotu, jakby nie patrzeć mają gotówkę, będą mieć jeszcze więcej po emisji, mniej akcji po skupie też będzie. Są dotacje i perspektywy. Tak nprawdę brakuje mi normalnego ludzkiego podejścia zarzadu, nie takiego cwaniactwa, jak teraz. Niech kupią z rynku akcje prywatnie, niech uruchomią skup akcji. Niech powiedzą szczerze jak wygląda sytuacja z należnościami.