• Dobrze mówisz:) Autor: ~Henryk77 [78.11.29.*]
    Należy dodatkowo wziąć pod uwagę, że zysk netto w 3 i 4 kwartale 2017 wyniósł odpowiednio 9 i 11 mln . Patrząc na obecne przychody i marże obstawiam wynik na zbliżonym poziomie a wtedy 6 mln wpłacone jako pewnego rodzaju "oczyszczenie" w rozrachunku rocznym nie będzie stanowić dużego problemu. Jeżeli to miała być cena za święty spokój to nie jest ona mocno wygórowana i nie obciąża spółki jak kary narzucone na Actiona..

Spółka jest oczyszczona z kontroli watt a wy ciągle swoje....Lepiej żeby ze skarbówką wojowała:)
  • Re: Dobrze mówisz:) Autor: mul_roboczy [94.254.150.*]
    Nie zmienia to faktu Henryku, że Pani Ilona powinna zostać rozliczona za swoje słowa:

"Zakładam, oczekiwałabym , że pozytywne wyniki kontroli skarbowej przełożą się pozytywnie na ocenę sytuacji finansowej w spółce "

Mówiła to z pełną świadomością konieczności rozliczeń 6 mln. Kłamstwa i obłuda na tej GPW ! Nazwałbym dosadniej ale moder usunie

https://www.pb.pl/wideo/koniec-kontroli-skarbowej-w-abc-data-materia-partnera-5380
    A wkurzony jestem bo przez oszustwa i kłamstwa kasa zapewne zamrożona do wyników za 3 kwartał. Wykresik będzie mógł się cieszyć.
    Macie jakieś linki do konferencji prasowej pani prezes, bo chciałbym zadać kilka zapewne niewygodnych pytań.
  • Re: Dobrze mówisz:) Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Dnia 2018-09-29 o godz. 12:07 ~Henryk77 napisał(a):
    > Spółka jest oczyszczona z kontroli watt a wy ciągle swoje....Lepiej żeby ze skarbówką wojowała:)

Heniu zapominasz chyba o iSource, to raz a dwa to nie wiadomo czy za chwilę nie wyskoczą jakieś inne kontrole...

Jeśli ktoś skłamał raz i nie poniesie konsekwencji będzie łgłał cały czas jeśli tylko sytuacja to wymusi...

Mam jeszcze jedno pytanie, dlaczego w raporcie przy informacji o realizacji strategii nie ma ani słowa odnośnie zaplanowanej kapitalizacji a dokładnie 1mld zł kapitalizacji ( rozumiem, że to nie zarząd wycenia spółkę tylko rynek no i oczywiście może nastąpić jakieś odchylenie rzędy 10% czy nawet 15%, ale jak to wygląda to chyba każdy widzi.)

Stad wniosek że nic nie idzie tak jak sobie Tomek zaplanowal ( bo moim zdaniem to jego pomysły) i dlatego też ze wstydu o tym nie wspominają i być może myślą, ze ludzie/akcjonariat ma słaba pamięć, albo ze po takich spadkach jest tu zupełnie inny już akcjonariat. Pewnie i tak, ale akcjonariat MCI pamięta i słabo to Tomek wygląda, ze taki twardziel co kończy ironmany nie potrafi wziąć pewnych rzeczy na klatę...
  • Re: Dobrze mówisz:) Autor: ~Średni_Inwestor [188.146.233.*]
    "...nie ma ani słowa odnośnie zaplanowanej kapitalizacji a dokładnie 1mld zł kapitalizacji ( rozumiem, że to nie zarząd wycenia spółkę tylko rynek no i oczywiście może nastąpić jakieś odchylenie rzędy 10% czy nawet 15%, ale jak to wygląda to chyba każdy widzi.)"

Oj tam zwykły czeski błąd walnęli się o jedno zero .100mil kapitalizacji już niebawem :)
    GPW to szulernia i wygląda na to, że znów zrobią na drobnych wała a pani Ilonka się do tego zaczęła dokładać. Ciekawe czy te 2 mln rocznie co bierze do portfelika m.in. za robienie akcjonariuszy pozwala jej na spokojny sen . Ehh szkoda gadać.
    Powiem szczerze, wcale bym się nie zdziwił jakby po spadkach w poniedziałek nastąpił wzrost bo Ci z wcześniejszym dostępem do informacji zaczęliby odkupywać swoje akcje.
  • Re: Dobrze mówisz:) Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    Dnia 2018-09-29 o godz. 13:24 mul_roboczy napisał(a):
    > GPW to szulernia i wygląda na to, że znów zrobią na drobnych wała a pani Ilonka się do tego zaczęła dokładać. Ciekawe czy te 2 mln rocznie co bierze do portfelika m.in. za robienie akcjonariuszy pozwala jej na spokojny sen . Ehh szkoda gadać.
    > > Powiem szczerze, wcale bym się nie zdziwił jakby po spadkach w poniedziałek nastąpił wzrost bo Ci z wcześniejszym dostępem do informacji zaczęliby odkupywać swoje akcje.

narzekanie, ze gpw to szulernia nic nie daje i nikt nikogo tu nie zmusza do zabawy ani nie każe kupować tej czy innej spółki - każdy to robi na własne ryzyko...

w pn może być, owszem, z rana wzrost, ale tylko po to, by potem poubierać zdezorientowaną leszczynę, jak to juz kilka razy tu bywało przed laty...
    Wykres nie wiem jak tam u ciebie ale ja ostatnio co wychodzę na plus to za chwilę jakiś królik wyskakuje z kapelusza i gra staje się z sumą zerową a czasu i zdrowia wymaga więcej niż to warte. Czekam na przyszły rok. Jak PPK nic nie zmienią to inwestuję w większą ilość wózków z watą bo lepiej na tym zarabiam. Przykłady robienia drobnych idą już na GPW w dziesiątki spółek a szkoda.
    Dnia 2018-09-29 o godz. 14:09 mul_roboczy napisał(a):
    > Wykres nie wiem jak tam u ciebie ale ja ostatnio co wychodzę na plus to za chwilę jakiś królik wyskakuje z kapelusza i gra staje się z sumą zerową a czasu i zdrowia wymaga więcej niż to warte. Czekam na przyszły rok. Jak PPK nic nie zmienią to inwestuję w większą ilość wózków z watą bo lepiej na tym zarabiam. Przykłady robienia drobnych idą już na GPW w dziesiątki spółek a szkoda.

Mule, dobrze wiesz, że nie mam zwyczaju ujawniać swych przeszłych, obecnych czy przyszłych inwestycji - czasu mam dość i wciąż uczę sie giełdy, a data jest akurat jest arcypouczającym przedmiotem do poznawania giełdowej dżungli. Zakładam jednak juz na serio, iż teraz z innej perspektywy postrzegasz mój dystans wobec tej spółki, więc tym razem daruję sobie ironię na temat wózka z watą.
    Czas ironii i kpin chyba minął. Sam zreszta pisałeś, ze za pewne słowa prezeska powinna być rozliczona, bo można teraz je oceniać jako manipulację informacyjną. Ale wątpię, by została rozliczona - bo niby przez kogo i jak? Przez głównego akcjonariusza, którego roli w tym wszystkim nie da się stwierdzić ani określić?

Jestem pod (złym!) wrażeniem tego raportu i tego, jak tu inwestorów naprawdę robiono w puzon. I nie gierki z podawaniem tlenu czy podbitki 1 akcją na open i close mam na myśli.

Masz rację - data dołączyłą do listy, gdzie - jak napisałeś - " Przykłady robienia drobnych idą już na GPW w dziesiątki spółek a szkoda."

Ano niestety...
  • Re: Dobrze mówisz:) Autor: ~Średni_Inwestor [176.107.170.*]
    Mułek po to jest AT aby ostrzegać przed tym co "ukryte" w spółce. Dlatego ja nie wchodze w spółki w trendzie spadkowym nawet jak pozornie dobrze wyglądają. Tutaj masz od 5 lat mocny trend spadkowy + cyrki na fixie i malejące obroty nie bez powodu jak widać.

No i nikt nie zmusza do trzymania DATY , możesz sprzedać i kupić coś innego albo odkupić datę jak wycena będzie rozsądniejsza. Piszesz jakbyś był skazany na tą spółkę.

Średni.
    Ja lubię ryzyko i wchodzę w takie spółki bo przynoszą często ponadprzeciętne zyski. Przykładem jest ostatnio Groclin, który w jedną sesję urósł ponad 40% jednak Datę nigdy bym nie zaliczył do spółek charakteryzujących się ryzykiem ze względu na stabilne przychody, marże i branżę, nie mówiąc już o wyjściu z kontroli skarbowej bez większego uszczerbku. No cóż człowiek uczy się całe życie a i tak głupi umiera
    raport wiele wyjaśnił i, jak nie patrzeć, wiele rzeczy obnażył, które zniechęcają do waloru...

mnie można ignorować za irytujące wpisy, ale każdy może teraz ocenić, na ile miałem rację w swym racjonalnie sceptycznym dystansię wobec daty

jednak są tu aktualnie na forum 3 osoby (z całym szacunkiem dla innych), odnośnie których uważam, iż mają znacząco większą wiedzę ode mnie o spółce, którą obserwuję uważnie od kilku lat i od których się uczę lub partnersko wymieniam opinie - dlatego właśnie ich wpisy polecam specjalnej uwadze:
    - kolega o nicku "nikt", który ma chyba tu najdłuższy staż (chyba niemal od debiutu)
    - białoczerwony, który jak nikt zna powiązania daty z mci i resztą otoczenia imperium Tomka
    - fox, który wyjątkowo dobrze zna fundamenty daty, zawiłości księgowe i strategię spółki w tym zakresie

a wszelkich naganiaczy od tłumów w saturnie i od pogody wpływającej na przychody można czytać, ale raczej jako forumowy folklor
    Dnia 2018-09-29 o godz. 12:37 mul_roboczy napisał(a):
    > A wkurzony jestem bo przez oszustwa i kłamstwa kasa zapewne zamrożona do wyników za 3 kwartał. Wykresik będzie mógł się cieszyć.
    > > Macie jakieś linki do konferencji prasowej pani prezes, bo chciałbym zadać kilka zapewne niewygodnych pytań.

owszem, cieszę się, ze mój sceptycyzm i nieufność wobec daty i prezeski ma kolejne potwierdzenie, ale nie cieszy mnie niczyja wtopa...

ja prezesce nie ufam od dawna - jej usmiech jest piękny, ale jej samozachwyty nad datą mnie nigdny nie przekonywały...

to ty onegdaj chwaliłeś prezeskę, że nie darmo jest tą najlepiej zarabiającą w branży...
  • Re: Dobrze mówisz:) Autor: ~re-wykres [185.238.122.*]
    a kiedy cie wyrzucili z abc? Jeszcze jestes na bezrobociu?
    Dnia 2018-09-29 o godz. 14:17 ~re-wykres napisał(a):
    > a kiedy cie wyrzucili z abc? Jeszcze jestes na bezrobociu?

jeśli złożą mi ofertę, to może zgodzę się i wtedy mnie dopiero przyjmą - na rzecznika prasowego, bym uświadamiał takich abderytów jak ty... :D

wtopiłeś w datę i teraz cierpisz?... - tak mi przykro :D
[x]
ABCDATA 0,00% 1,43 2019-07-22 13:14:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.