• Altus TFI Autor: ~ja [83.30.245.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/CLOUD-TECHNOLOGIES-S-A-Zawiadomienie-o-zmniejszeniu-udzialu-ponizej-5-w-ogolnej-liczbie-glosow-7617823.html
    Zostało im jeszcze 220 000, jakby chcieli to wyrzucić w rynek to kaplica. Dlaczego Cloud tego nie skupuje skoro zapowiedzieli skup akcji własnych?
  • Re: Altus TFI Autor: ~ja [83.30.245.*]
    Patrząc po wolumenach transakcja chyba z 21.09. Od tego czasu poszło kolejnych 70k. akcji, czy to też Altus? Teraz już nie muszą informować.
  • Re: Altus TFI Autor: pandorinium [77.254.100.*]
    Na bank Altus. Klienci na potęgę chcą kasę to fundusz musi sypać wszystkim co ma, nie patrząc na cenę.
    Jest tak jak pisałeś, wystarczyłoby 750k -1mln by odebrać wszystko od Altusa. Z tego co pamiętam CLD chciał przeznaczyc na skup 12 mln. więc nie wiem o co chodzi.
    W teorii im to pasuje, bo im taniej tym tańsza emisja. A potem skupem akcji mozna wywindowac kurs, bo nie bedzie nachalnej podaży. Zakładam wariant pozytywny, czyli trudności w pozyskiwaniu klientów zostaną rozwiązane i spółka wyjdzie na prostą. Wtedy tania emisja będzie na wagę złota, bo mozna się niesamowicie obłowić. Zobaczymy. Jak Altus będzie walił równo to jest pole do spadku, ale to są już takie poziomy gdzie nas drobnych na to stać. Co innego gdyby mieli wyrzucić 150K po 100 za akcję. To by nam było trudno odebrać. :) Tak czy siak Cloud powinien pokazac, że dba o spółke i wszystkich akcjonairuszy i uruchomić skup akcji, nawet w częsci zeby to odebrac.
  • Re: Altus TFI Autor: ~Takiklimat [37.47.147.*]
    a po co miałby skupować po wysokich cenach np powyżej 10 zł...może teraz na poziomie 6 zł się dogadali: jeden sypie drugi szybko zbiera..tak to wygląda z obserwacji ruchów w arkuszu
    podobne sytuacje na innych spółkach. Spadki przyspieszyły kilka dni temu, tam gdzie Altus.
  • Re: Altus TFI Autor: graalek [217.97.98.*]
    Cześć.
    Kopanie się z koniem nie wyszło nam na zdrowie :-). W dwa miesiące Altus upłynnił 120 tys. akcji sprowadzając kurs z 16 na 6. To on był "działającym z ukrycia" i wg mnie to bardzo dobra wiadomość dla zainteresowanych zakupami i posiadających akcje. Powiem Wam prawdę, iż mi akurat spadł kamień z serca, bo powoli zaczynałem doszukiwać się przyczyn fundamentalnych obserwowanego szaleństwa (łatwiej będzie podejmować kolejne decyzje inwestycyjne). W tym przypadku można zaryzykować twierdzenie, że cięciwa napnie się tylko do pewnego stopnia :-).
    Pozdrawiam inwestorów z cohones - tylko Ci tutaj przetrwają.
    ... i końcowa refleksja: nie o upłynnienie towaru tu chodzi, celem jest prawdopodobnie wywołanie wodospadu. Nie podejrzewam, iż poziomu intelektu zarządzających Altusem jest bliski ameby (bo w takim razie biada naszemu rynkowi kapitałowemu, na którym zarządzający funduszami potrafią zarabiać jedynie na lewiznach typu EGB). Mógł przecież wystawić bez krycia 340k akcji po np. 10, poszłyby w parę sekund (ewentualnie opchnąć zasoby poza rynkiem). On jednak permanentnie krył podaż i PKC 1000 szt. by zjechać o 1 PLN i przesunąć ukryte zlecenie.
    Pozostaje jeszcze pytanie, skoro to Altus stoi za spadkiem z 16 na 6, to kto ściągnął kurs z 100 na 16 :)
    Należy chyba współczuć klientom tego TFI i akcjonariuszom niestety też.
    ... a na koniec drobne skojarzenia dla szukających drugiego i trzeciego dna:
    1) FIZAN sprzedał 410 k (o ile pamiętam, nie chce mi się sprawdzać), z tego Altus wziął 340k, zatem 70k przytulił tajemniczy inwestor.
    2) Od momentu zakupu Altus zamienia się w "grającego z ukrycia" pchając kurs ukrytymi zleceniami w odmenty.
    3) Zarząd Clouda nie reaguje choć ułamek kwoty przeznaczonej na skup akcji wystarczyłby do powstrzymania wodospadu.
    4) Kurs nie reaguje na żadne pozytywne informacje (2 duże dotacje).
    Pytania do inteligentnych:
    jaka w powyższym kontekście jest rola Altusa (gra nie za swoje, ryzykując tym samym postawienie zarzutów o niegospodarność), dlaczego akurat realizowany jest taki scenariusz i kto weźmie blisko dna? Zostańcie z przemyśleniami, nie dzielcie się nimi na forum.
    Pozdrawiam
  • Re: Altus TFI Autor: ~hej [37.47.29.*]
    ja wszedlem ze srednią 6zl.
    Mysle ze obecne poziomy sa atrakcyjne z uwagi na AT, fundamentalnie rowniez ok.
    Co z tego wyjdzie czas pokaze :)
  • Re: Altus TFI Autor: ~remi [83.144.127.*]
    To jeszcze spadnie , nie ma co kupowac , czekać . Altus się musi wysypać .
  • Re: Altus TFI Autor: ~Takiklimat [37.47.147.*]
    ja tu widzę ok. 4 zł ..intuicyjnie
  • Re: Altus TFI Autor: zetel [85.193.239.*]
    Witam
    Wiele im nie zostało ...ostatnia podaż to też pewnie ich sprawka .sprzedali do 25 09 120 k akcji zaczynamy grę w otwarte karty .
    super
    pozdrawiam
  • Re: Altus TFI Autor: zetel [85.193.239.*]
    Jeszcze jedno - Fizan sprzedał 400 k po ok 16 zł - teraz kosztuje 6 czyli ok 6,5 mln mają w gotówce .Co mogą z taką kasą zrobić ?
  • Re: Altus TFI Autor: ~oo [37.47.106.*]
    o czym ty mowisz komu w tym kraju postawiono zarzut za niegospodarnosc -- watpie nawet ze TFI sa zobowiazane zapenic jakies podstawowe zabezpieczenie dla inwstujacych -toc to gorzej niz w ameryce w latach 20 tych tam chodzili z banka nafty
  • Re: Altus TFI Autor: ~ja [83.30.146.*]
    Wczoraj i dziś poszło kolejne 90k akcji, jeśli przyjąć że to wszystko Altus, a nie kółkowicze to zostało jeszcze 60k.
  • Re: Altus TFI Autor: ~Sandy [5.173.144.*]
    hahaha. mega dawca pusze takie bzdury... przez 2 dni moze zeszli z 30k.. dam kolarzowalem na 6k
[x]
CLOUD 0,77% 52,40 2025-10-24 15:56:16
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.