Oczywiście, że wtedy możemy dotknąć 0,8pln do czasu aż Qumak przedstawi plan B w sytuacji gdyby interpretacja podatkowa nie była korzystna. Obroty dzisiaj trochę wyższe i spadek dość obfity bo mało akcji we free float, różnie można to tłumaczyć, jedni powiedzą ze trwa zbieranie od niecierpliwych, inni powiedzą ze ktoś już wie ze interpretacja nie jest korzystna i pozbywa się akcji. Tych akcji w cenie poniżej 1,2 to za dużo nie dało się kupić w historii spółki, więc zaryzykowałbym stwierdzenie ze to gra na odebranie akcji, ale to moje gdybanie. Sytuacja tutaj nie jest pewna wiec gdy normalnie na tym poziomie usredniałbym już mój pakiet wole jednak zostawic środki na wypadek negatywnego info. Każdy rozsądny inwestor zrobi pewnie podobnie.
Rozsądny inwestor nie zaryzykował by swego kapitału w taką spółkę ja Qumak!!
Ff mały ? No bez przesady. Będzie mały jak dojdzie do skutku emisja N i M.
Jakie zbieranie ?? Fundy mają tego tyle że mogą obdarować "pół giełdy"
Gdyby ktoś wiedział o interpretacji ( a nie mógł gdyż posiadanie takich informacji i wykorzystywanie i w celu itd.) To by zrobił podbitke grubo ponad 5zł pomielił,nauczył, ubrał i zszedł poniżej progu.
Reasumując.
Czasem fundy zagrają tu na krótkie pozycje pod info i stąd te ruchy .
I będą cisnąć tyle do dołu aż już ulica przestawi podaż na popyt.
Ehhh, fundy kupowały akcje Qumaka po kilkanaście złotych, ostatniej emisji 30 mln akcji nie ma na giełdzie. Free float jest mały, w obiegu jest kilka milionów akcji. Kilka milionów po odjęciu kilku milionów które mają fundy. Fundy tu nie grają, ja wejdzie emisja L a może także M w przypadku połączenia to moze na odpowiednim poziomie fundy zaczną wychodzić, choć polityka funduszy nie zawsze do końca jest zrozumiała.
Fundusze aktualnie są tutaj umoczone bardziej niż my, bo (mówię o tych którzy spółką zainteresowali się 1,5 roku temu) mamy średnia z przedziału 1,2-2. Rozsądny inwestor owczem nie pcha całego kapitału w spółkę jak Qumak, ale cześć czemu nie, spółki z problemami ale z planem jak z nich wyjsc są gwarantem ponadprzeciętnych zysków. Uważam się za rozsądnego inwestora i mam sporo jak na moje możliwości akcji Qumak, w głowie mam różne scenariusze, także ten negatywny, wówczas moje zaangażowanie wzrośnie po to żeby zmniejszyć średnią.
Ja jestem spokojny ..a mam tego papieru bardzo dużo..poczekajmy jak zamkna emisje ..i gdzie bedzie kurs..czas...szkoda prądu narazie..teraz chwilowe wymeczenie tuch co brali pod 2 zlote..to znak zeby oddawali i tak przez miesiac meczenia wielu odda...taka jest psychologia..pozniej beda kupowac powyzej 2 i tak w kółko..
Ewidentnie próbuja odebrac akcje stworzyc wrazenie wyprzedazy. Przy jakimkolwiek popycie kurs jest duszony. Faktem jest, ze pojawily sie zlecenia na sprzedaz po fajnej cenie. Mysle, ze jezeli ten batonik w poniedzialek zostanie to bedzie rozebrany sprawnie. Przypomne tylko ze baton na kupno 100k po 1,44 nie znalazl chetnych. Oczywiscie oceniamy spadki na kursie ale pamietajmy jaki to jest wolumen. Mowienie o wychodzeniu fundow to zart. Akcje na tym poziomie maja premie za ryzyko. Albo ktos je podejmuje i kupuje tanio, albo czeka na pozytywne fakty i kupuje duzo wyzej.