Jak to jest załatwione , w wypowiedzi prezesa Evik moim zdaniem to jest najważniejsza kwestia połączenia może wypowie się ktoś kompetentny w tym temacie .
Kolego jezeli mam byc szczery..chyba nie jestes na tyle naiwny zeby uwierzyc w powyzsza kwestie..bo laczac sie od ponad roku myslisz ze p.Wolny o tym nie wie??? To tak samo jak z roszczeniem z tmobile..bylo przeszkoda a teraz nie bylo i slowem nikt nie napisal o tym ze spolki..to jest gra na przeciaganie liny..gra na czas..to wszystko..teraz mozesz ja przeciagac ..jak finalnie dojdzie do fuzji przeciaganie liny dobiegnie konca..robisz i przygotowujesz fuzje i nie sprawdzilbys czy jest podatek..bajki niech wciskaja komu innemu..ale zawsze można udac ze...widziales odpowiedz prezesa Qumaka zapytanego o isok?? Juz wyedy bylo wszystko jasne dla niego..
Zauwaz ze od momentu pojawienia sie przeszkody z tombile ani spolka ani p.Wolny nie wypowiedzieli sie..byla taka wazna przeszkoda i jej nie ma..czary mary..czy niekompetencja? Odpowiedz sobie sam..
Tego typu pisma w imieniu spółki przygotowują firmy audytorskie z Wielkiej Czwórki.
Np EY.
Myślisz ze płacą EY za przygotowanie wycen, listów intencyjnych i innych tego typu w ciągu ostatniego roku w ciemno?
Myślisz ze w ciągu ostatnich powiedzmy 20 lat nie było ani jednej tego typu transakcji?
Ja znam przynajmniej jedna wiec jestem spokojny ...
Jedyne zagrożenie jest takie ze czasy się zmieniły i mamy PiS przy władzy który teraz bedzie szukać kasy na 500+ dla emerytur wiec orzeczenia które były kiedyś mogą być teraz inne. Racja ze takie transakcje na rynku już były i orzeczenia były korzystne dla spólek. Czekamy
OK myślę ze raczej władze nie będą chciały doprowadzać spólki do upadłości bo i po co ? Mam nadzieję że będzie ok bo inaczej kto skupował by te akcje , a przy tej ilości na rynku to z kursem można zrobić cuda.
Nie jestem osobą kompetentną w temacie, ale wydaje mi się, że podatku VAT od aportu nie stosuje się w przypadku podwyższenia kapitału w spółkach oraz w przypadku łączenia spółek. Wówczas takie transakcje faktycznie nie miałyby sensu, jak zauważył prezes Wolny. Zaskoczyło mnie trochę to oświadczenie złożone na walnym, ale wydaje mi się, że prezes Wolny po prostu woli dmuchać na zimne, sam jest informatykiem, a nie księgowym, więc jako informatyk woli mieć sytuację zero-jedynkową :)