Czy ktoś z Was pokusił się o sprawdzenie jak może wyglądać rozliczenie wzajemnych roszczeń ?
Z tego co wyczytałem to dawne WP nałożyły w 2016 15 mln kary a Qumak wnioskował o zapłatę fv na 25 mln. To by dawało 10 mln na plus dla Qumaka.
Tu może być różnie ważne żeby doszło do tej ugody no i jeszcze w skarbówce żeby wszystko wyszło i możemy zaparkować na 4 zł. bo ewidentnie widać że ktoś cały czas zbiera i to robi naprawdę dobrze wiem co piszę .
Jasne panowie..juz jest lacznie kolo 30 baniek z odsetkami wedlug mnie a jak to rozlicza i ile trafi do qumaka..wazne zeby ugoda byla..a pewno o kwestiach finansowych sie dowiemy..sam vat za ta fakture to z tego co pamietam 5 baniek..zobaczymy..mysle ze w ciagu dwoch tygimodni bedzie info u ugodzie tylko w zmienionej formie
Dong bierz pod uwage fakt, ze Qumak potrzebuje pieniadze na bieżącą dzialalnosc..do listopada jeszcze daleko..nie wiem na ile funkcjonowania spolki wystarczy ostatnia pozyczka od euvicka..wedlug mnie beda chcieli jak najszybciej dopuscic stara emisje a pozniej nowe by pozyskac kapital..a w miedzy czasie wejdzie ugoda na nowych warunkach..tak to widze..maja zalegla emmisje do wprowadzenia z ktorej fundusze pozyskaja w znacznej czesci srodki finansowe na objecie nowych emisji..Qumak z czasem powinien wydac oficjalny kominikat jak sie porozumieja z polskimi wodami..ktorych prezes nagle sie obudzil , ze czas uplywa..moze on o tym zapomnial albo wyznaje zasade w zyciu- Forever jayng
To juz wiemy kolego..teraz polskie wody musza sie rozliczyc z Qumakiem i tylko chodzi o kwestie finansowa..ile wpadnie qumakowi kasy i w jakiej formie ugoda nastapi..a to ze nie dokoncza tu juz bylo..teraz beda nad czym innym radzic ..jednym z warunkow polaczenia jest ugodowe zaltawienie tej sprawy ..a czy bedzie takie czy w innej formie..mnie to lotto..mniej kasy wplynie do Qumaka to wszystko..
§ 1. Gdy dwie osoby są jednocześnie względem siebie dłużnikami i wierzycielami, każda z nich może potrącić swoją wierzytelność z wierzytelności drugiej strony, jeżeli przedmiotem obu wierzytelności są pieniądze lub rzeczy tej samej jakości oznaczone tylko co do gatunku, a obie wierzytelności są wymagalne i mogą być dochodzone przed sądem lub przed innym organem państwowym.
§ 2. Wskutek potrącenia obie wierzytelności umarzają się nawzajem do wysokości wierzytelności niższej.