• Czemu spada? Autor: ~Aro [188.114.78.*]
    Boli mnie jak widze czemu tak dobra spółka która rok w rok ma coraz lepsze wyniki. Prowadzi chyba najlepszy dialog z inwestorami wsrod spolek jakie znam a cena spada??
    czemu?
    Ktoś chce mieć dywidende rzędu 15% czy jak?
  • Re: Czemu spada? Autor: ~Tom [188.146.225.*]
    kiedy widzimy w sklepach obniżki cen samochodów, komputerów, kiedy markowe ciuchy są przeceniane o połowę to raczej nas to nie boli. Cieszymy się z okazji. Tak samo spróbuj podejść do obniżki cen dobrych spółek :-)
  • Re: Czemu spada? Autor: ~woj [82.177.246.*]
    Być może Altus wywala swoje 12tys akcji w rynek
  • Re: Czemu spada? Autor: ~emst [79.185.45.*]
    czekam na 80 i tankuję pod korek
  • Re: Czemu spada? Autor: ~leon [89.230.16.*]
    Całkiem możliwe że nieudolne OFErmy wywalają obniżając kurs dobrej spółki. Zamiast na fali dobrych wyników podbić do 140zł i wtedy wywalić ha ha ha. Dla mnie dobra okazja do zakupu taka cena może się nie powtórzyć. Jeśli to Altus to wiele im nie zostało i w przyszłym tygodniu wrócimy na trzy cyfry.
  • Re: Czemu spada? Autor: ~Pkpk [31.0.86.*]
    Ja nie czekalem na 80. Mnie dzisiejsza cena wiecej niz zadawala. Dziekuje Altusowi czy komukolwiek kto oddal mi akcje po tej cenie. Milego weekendu!
  • Re: Czemu spada? Autor: ~sllaw72 [77.253.130.*]
    Wg. mnie będzie taniej. To przez to rynek nie ma wiary do MiSiów. Do tego jeszcze sytuacja polityczna w kraju nie napawa optymizmem. Także to, że branża chemiczna jest bardzo energochłonna a w przyszłym roku ceny energii mają mocno wzrosnąć. To wszystko sprawia, że marzenia o 140 można wsadzić głęboko między bajki.
  • Re: Czemu spada? Autor: ~Tom [188.146.168.*]
    Spółka energię elektryczną kontraktuje 2-3 lata naprzód więc w 2019 powinna mieć dobrą cenę. Plus 1/3 energii produkuje sama w więc bez kosztów przesyłu i akcyzy.
  • Re: Czemu spada? Autor: ~mmm [94.254.231.*]
    przecena godna uwagi, ja w przyszly poatek bede kupowac
  • Re: Czemu spada? Autor: ~Avox [94.254.130.*]
    Widać że ktoś musi sprzedawać. Zobaczymy czy 88 wystarczy czy bedzie jeszcze jedna fala na 80.
  • Re: Czemu spada? Autor: ~bob [37.248.158.*]
    Obawiam się że niedoczekasz się
  • Re: Czemu spada? Autor: ~bob [37.248.158.*]
    jakiś miś zaraz zgarnie po okazji akcje i powrót na 3 cyfrowa wycenę.
  • Re: Czemu spada? Autor: ~sllaw72 [77.253.130.*]
    Tak piszecie odkąd akcje były po 120. Każdy spadek traktowaliście jako okazję do zakupu licząc, że za chwilę powróci a nawet przebije wyższe poziomy wraz z kolejnymi wynikami kwartalnymi. I co? Nic z tego. Cena jak spadała tak dalej spada. Pewnie jest gdzieś poziom gdzie się skończą.
  • Re: Czemu spada? Autor: ~Avox [93.105.177.*]
    Nie walczy się z trendem. Spółka bardzo dobra ale otoczenie nie sprzyja notowaniom.
  • Re: Czemu spada? Autor: ~asdf [31.179.105.*]
    Dla chemii czynnikiem są teraz szalone ceny emisji CO2, a dla całego rynku umorzenia funduszy akcji i absolutnej stopy zwrotu (żartownisie obiecywali zarabiać na górkach i dołkach, ale oczywiście w dołku potracili jak wszyscy).
[x]
PCCROKITA -0,44% 67,30 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.