• Do Zarządu Qumak Autor: ~wQurzony [37.47.66.*]
    „Zarząd Spółki, na podstawie dokumentów dostępnych na stronie internetowej Komitetu Rady Ministrów do spraw Cyfryzacji, może spodziewać się iż zakończenie sporu nastąpi w drodze negocjacji ugody w wersji tylko finansowej, w wyniku rozliczenia wzajemnych roszczeń.”
    Czy Państwo jesteście poważni? Podpisaliście projekt ugody pod koniec 2017 roku, twierdzicie ze w 1 i 2 kwartale były prowadzone prace a teraz nawet nie wiecie w jakiej formie ostatecznie zostanie ta ugoda zawarta i piszecie w komunikacie, że macie na coś tam nadzieję na podstawie udostępnionych przez Wody Polskie dokumentów? Przecież to jest jakiś kabaret. Rok prawie próbujecie się dogadać i nic nie wiecie czy udajecie? Albo to wszystko to ściema albo faktycznie Wody Polskie to Państwo w Państwie i może jako akcjonariusze „leszcze” mniejszościowi powinnismy wystosować list otwarty do premiera w celu organizacji spotkania czterostronnego: premier, WodyPolskie, Qumak, akcjonariusze żeby wyjaśnić ten nierozwiazywalny od kilku lat problem. Bo nie możemy pojąć jak przez tak długi czas nie udało się porozumieć. Asseco albo inna firma zrobiłaby ten projekt już 10 razy.
  • Re: Do Zarządu Qumak Autor: ~dong [31.1.97.*]
    co racja to racja, że to zdanie komunikatu jest słabe.
    Qumak powinien był wyrazić w komunikacie swoje stanowisko: czy zamierzają podjąć jakieś działania wobec braku ugody? czy nadal mają jakieś roszczenia wobec Wód Polskich? bo wyszło na to, że będą tylko siedzieć i patrzeć, co krmc publikuje na swoich stronach internetowych.
  • Re: Do Zarządu Qumak Autor: ~Qumqum [37.47.38.*]
    Jak Wodom nie zależy żeby nie stracić dofinansowania z. UE to i wola Qumaka nie pomoże.
    Spokojnie zobaczymy co uradzi jutro krmc.
  • Re: Do Zarządu Qumak Autor: ~Pol [46.134.44.*]
    Od razu powiem ze nic, bo nie taka jego rola. To jest organ monitorujący projekty i oceniający działania poszczególnych resortów. Ew akceptujący/wspierający.
    Fakt ze komunikat zarządu to pełna żenada. Ewidentnie widać ze utracili kontakt z zamawiającym i się pogubili. Uważam ze teraz będą prawdziwe problemy. Euvic zawiesi swoje wejście a fundusze powiedzą dość palenia kasy. To naprawdę się powoli układa. W szczególności to ze euvic na wza przywołał blokery jakie mogą mieć wpływ Na fuzje. Myśle ze już wiedzieli...
  • Re: Do Zarządu Qumak Autor: ~Qumqum [37.47.38.*]
    To niech euvic wchodzi na giełdę samodzielnie i nie zawraca głowy.
    Znaleźli spółkę z kłopotami ale z potencjałem - brak kredytów, emisja na 35 mln, 25 mln z isok, a zapewne w planach sprzedaz mniej rentownych części Q po przejęciu co by im dało następne grube miliony. Kasa powoli wpływa jak ostatnio 12 mln ze starego kontraktu dot awos. Lekko licząc z isok wychodzi 100 mln. I to tylko przy 25 % swoich akcji przechodzących, a w zamian mając biznes o 1/3 większy niż teraz.
    Qumak wychodzi na prosta, nawet bez euvica. Zdobywa nowe kontrakty. Tu się nie boję.
  • Re: Do Zarządu Qumak Autor: ~Pol [46.134.44.*]
    Tej emisji może nie być. Nie będzie tez 25 mln z isok. Dorzuć kary i zasadzone tytuły do spłaty ... taki jest obraz. Myśle ze najbliższe 2-4 tygodnie będą decydujące. Ale obawiam się kolejnych złych komunikatów. Aaa dorzuc jeszcze zobowiązania jakie ma Q i które są przeterminowane ...
  • Re: Do Zarządu Qumak Autor: ~Ziom [93.180.190.*]
    Spółka z potencjałem ? Chyba do lania wody. Bez kredytów ? Chyba w Bankach bo wierzycieli im nie brakuje. Pozyskuje kontrakty ? To gdzie te informacje o podpisanych lukratywnych umowach ?
  • Re: Do Zarządu Qumak Autor: ~MIM [188.146.227.*]
    Dokładnie spółka z potencjałem jakich wiele na giełdzie Dobre Umoczyłam kasy i dno Zamiast zarabiać same straty
  • Re: Do Zarządu Qumak Autor: ~Wolf [188.147.36.*]
    Pusc wszystko jak leci..i juz niejeczcie jak baby pod kosciolem.
    Masz inne spolki to tam skacz...czytac sie nie tych lamentow
  • Re: Do Zarządu Qumak Autor: ~mich [213.156.122.*]
    Wolf ubiegłes mnie z tą odpowiedzią. Zakupy pewnie były w dniu walnego lub dzień wcześniej i nie udało się zarobić przez dwa dni.
  • Re: Do Zarządu Qumak Autor: ~mich [213.156.122.*]
    Piękna zabawa kursem. Ten sam schemat przy 1,9 jak przy 1,35. Sprawdzić popyt i zejść niżej.
    Michu spokojnie..niech poczyszcza leszczy ktorzy sie tu zalapali przez przypadek..niech bierki kupia i od tego zaczna..tych lamentow nie idzie czytac..
    Może ty kupiłeś Ja już trochę zarobiłam Kasa powinna robić kasę
  • Re: Do Zarządu Qumak Autor: ~mich [31.0.80.*]
    Pewnie. Jeśli jednak nazywasz tepymi tych którzy teraz kupują to no comments.
    Czytaj ze zrozumieniem chodzi mi o tych co kupowali jak było drogo No zobaczymy czy tym co teraz kupuja wyjdzie to na zdrowie Pozdrawiam kolegę
    Pamietaj kobieto ze gielda nauczyla pokory niejednego czy tez nie jednej..nikt Cie nie obraża..ani też niczego nie doradza..po prostu trzeba poczekac ta zawieruche..to wszystko..nie panikowac..nie sprzedawac..mozna usredniac..oni zeruja na takim temacie i zrobia wszystko by odebrac teraz akcje..to takie moje skromne zdanie..przez kilka dni doszli do ilosci ktore ja posiadam..czy to grubi? :) spekula? Nie interesuje mnie to teraz...tak szczerze..
    Jestem kobietą trochę kultury No trzeba być tępy żeby kupować w takiej chwili Nie chce nikogo obrażać ale nie jeden mądry cwaniaczył a nogi mu się trzęsły
  • Re: Do Zarządu Qumak Autor: ~senex [93.180.190.*]
    Nawet jeśli jeszcze spadnie, to obecne poziomy są idealne do zakupów. Można było mieć wątpliwości w okolicach 2 zł, ale nie teraz. No chyba, że nigdy nie należy kupować, ale to zależy od oceny, czy Qumak się uratuje czy ostatecznie upadnie.
    Ruletka ta firma jest dziwna jak cala gielda ale kto nie ryzykuje nie pije szampana Ja mam wystarczający pakiet nie zamierzam już inwestować Tak jak napisałeś albo sie uratuje albo upadnie
  • Re: Do Zarządu Qumak Autor: ~mich [31.0.80.*]
    Senex jesteś zakręcony jak piłeczka do pingla. Zacznij czytać wcześniejsze swoje posty się zdecyduj na jakąś wersję.
  • Re: Do Zarządu Qumak Autor: ~wQurzony [37.47.109.*]
    Szanowny Zarządzie, wątek nadal jest aktualny. Chcielibyśmy poznać precyzyjne ustalenia i stanowisko a nie nadzieje.
  • Re: Do Zarządu Qumak Autor: ~Qqqq [188.147.71.*]
    Otwarte zapytanie do Zarządu czy to prawda, że są nowe firmy zainteresowane przejęciem Qumaka ? Chodzą takie informację, z kilku źródeł.
  • Re: Do Zarządu Qumak Autor: ~mich [31.0.43.*]
    Bardzo zasadne pytanie o plan B spółki. Nie sądzę żeby zareagowali. Może jakiś wspólny list?
  • Re: Do Zarządu Qumak Autor: ~Qqqq [188.147.71.*]
    Drobnym akcjonariuszom należy się informacją, takie jest prawo, jak od to wyegzekwować, na pewno razem możemy więcej zachecam
[x]
QUMAK 0,00% 0,01 2019-08-21 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.