• może być coś na rzeczy Autor: ~przemyślenia [31.0.123.*]
    Czy ktoś z Was pomyślał o takim scenariuszu?
    1) ktoś planuje wrogie przejęcie firmy i skupuje akcje
    2) firma planuje wyjście z giełdy(bycie na niej może być nieopłacalne i wiąże się z pewnymi obowiązkami informacyjnymi, które może wykorzystać konkurencja), dlatego jak skupią po taniości ponad 90% akcji będą mogli to zrobić nie pytając innych o zdanie.Skupią akcje na słupy w okolicach 60-80 gr zrobią wezwanie do sprzedaży np po 1 zł- mają zysk i pozbywają się kłopotu.
    Macie jeszcze jakieś pomysły takiego marazmu?
    może trzeba wysyłać zapytania w tej sprawie do zarządu?
  • Re: może być coś na rzeczy Autor: ~Musztarda [31.182.134.*]
    Jest taka możliwość zawsze. Przymusowy wykup przerabiałem na pollenie że strata i Ace z zyskiem. W obu przypadkach kurs trzymali w ryzach przez dłuższy czas i próbowali mocno zaniżać nie pamiętam tylko jakie warunki trzeba spełnić żeby właściciel większościowy mógł skupić z rynku akcje
  • Re: może być coś na rzeczy Autor: ~przemyślenia [31.0.123.*]
    myślę,że wariant 1-odpada bo powinni coś przeciw temu działać a nie robią nic, pozostaje więc wariant 2, ewentualnie są żądania wypłaty dywidendy przez cypra a zarząd też chce coś z tego mieć i nie chce dzielić się zyskiem z ulicą- stąd pomysł skupu akcji poniżej nominału i zarobek na dywidendzie, ewentualnie również wyjście z giełdy przy okazji.
    Panie,Panowie proponuję wysyłać zapytania w tej sprawie do zarządu, nie mogą nas tak kiwać a nie wierzę żeby nie mieli udziału w uwalaniu kursu
  • Re: może być coś na rzeczy Autor: ~Lolo [79.124.107.*]
    Przecież nie ma obrotu kto to niby skupuje ja z kolega trochę dokupiliśmy i tyle
  • Re: może być coś na rzeczy Autor: ~Daria [94.254.177.*]
    Jak do knf cos wysla to pierwsze beda sprawdzac spolke, wyjda waly i strzal w skroń. Ktos przedaje po 1 akcji to nie zakazane, ida automaty i nic sie nie dzieje. Tutaj jest paru ubranych od niedawna bo stare wygi juz sie pogodzily z koncem eldorado i wyprowadzili swoje pare tys zl i poszli na inne gnioty. Gdzie Dani i Gordon ktory aie zaklinal ze alejki nie aprzeda?
  • Re: może być coś na rzeczy Autor: ~Rodryg [217.99.127.*]
    Hi,hi no Daria masz rację, wyjdą wały, zapewne z lewymi fakturami, co za miernoty tu siedzą.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [109.207.108.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: może być coś na rzeczy Autor: ~als [109.207.108.*]
    Wersja ocenzurowana:
    Wy jesteście mocno ograniczeni. W jakim świecie żyjecie? Popatrzcie sobie na Krynicę, tam teraz trwa forum gospodarcze i prezes Stoppointa podpisuje umowy z zagranicznymi inwestorami i przedsiębiorcami. O ukraińskich wałach nawet nie wspominają jedynie tyle że Ukraina nie włączy się polskie projekty i raczej nie ma co w ogóle sobie banderowcami gitary zawracać. 
    Jesteście utopieni pod sam nos w ALS. 
  • Re: może być coś na rzeczy Autor: ~przemyślenia [31.0.123.*]
    wal się laki, nie interesują nas twoje sny, spadaj stąd na stopa- tam jest twój zarobek( tak uważasz), nie zaśmiecaj tego forum, bo naprawdę tego możesz pożałować, bo to co robisz( robicie) podlega pod konkretne paragrafy. Idź na stopa, dokupuj akcje- tam staniesz się multimilionerem - nie tu, więc skąd twoja determinacja aby ciągle tu siedzieć, Panie ,Panowie, nie sprzedawać akcji,jak tak bardzo chcą je mieć, niech za nie zapłacą przynajmniej po 2,50 zł, nie dawać taniej
    Kijem tego nie dotknę, wkręciliście się w własny scenariusz, chory scenariusz. Zalewa Wam nosy i zaczyna brakować tlenu :D
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.123.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Rodryg [217.99.127.*]
    Tak czy inaczej, jeżeli faktycznie chcą skupić na słupy i wycofać się, to muszą zrobić podnieść kurs, w tych cenach nikt nie odda.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~przemyślenia [31.0.123.*]
    Dnia 2018-09-06 o godz. 15:50 ~Rodryg napisał(a):
    > Tak czy inaczej, jeżeli faktycznie chcą skupić na słupy i wycofać się, to muszą zrobić podnieść kurs, w tych cenach nikt nie odda.

to zależy od nas, co z tym zrobimy,
    1)nie oddamy po taniości niech zapłacą poczciwą cenę( trzymamy akcje do oporu?- myślę,że kilku starych inwestorów uzbiera ok 15-25% i jak będą wytrwali to zarobimy)
    2) kolejne zgłoszenia do KNF w sprawie manipulacji kursem z możliwością udziału w tym głównych akcjonariuszy
    3) kolejne zgłoszenia w sprawie manipulacji kursem przez lakiluja, i jego bandę
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Rodryg [5.184.244.*]
    Ale osobiście uważam że nie zdejma spółki z giełdy, przecież na takich ruchach jak tutaj, pewna grupa zarabia cyklicznie niezła kasę, to po co mają pozbywać się kury znoszacej złote jajo.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~als [109.207.108.*]
    buahahahaha! macie już prawie 50 gr a do 30 już tuż tuż.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~als [109.207.108.*]
    Manipulowanie kursem z Twojego pkt widzenia? Jesteś w błędzie bo myślisz że tutaj wybije, a tutaj jest wręcz przeciwnie. Równie dobrze ja mogę oskarżyć Ciebie o spekulacje albo działanie na niekorzyść innych inwestorów. Nie potrafisz się wypowiadać z kulturą prostaku? Przekleństwa robią z Ciebie jeszcze większego frustrata.
    Dnia 2018-09-06 o godz. 16:17 ~als napisał(a):
    > Manipulowanie kursem z Twojego pkt widzenia? Jesteś w błędzie bo myślisz że tutaj wybije, a tutaj jest wręcz przeciwnie. Równie dobrze ja mogę oskarżyć Ciebie o spekulacje albo działanie na niekorzyść innych inwestorów. Nie potrafisz się wypowiadać z kulturą prostaku? Przekleństwa robią z Ciebie jeszcze większego frustrata.

wskaż manipulowanie kursem z mojej strony choć raz albo stąd znikaj- inaczej w końcu zostaniesz zostaniesz pociągnięty do odpowiedzialności- czekam na dowody !!!
    laki czas cie zgłosić do szefostwa bankiera w końcu musza cię wy.../ić za to co robisz
    laki ale na stopie zrobił się ruch po rzekomym podpisaniu umów przez prezesa buhahahahahahahahahah
    laki ale się odsłoniłeś, już wszystko wiadomo
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Daria [94.254.164.*]
    Raczej z wami robia porzadek i kasuja te wulgarne wpisy i celowe naganianie na maloatrakcyjna spolke i to was boli najbardziej. Od stopka wara wiesie...
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~bill [37.248.153.*]
    szkoda na nich czasu to banda jakiś dzieciaków do tego chamskich którzy żyją w swoim matriksie
    wkręcili sobie że gość o nicku lakiluk tutaj spekuluje pod innymi nazwami mnie też o to posądzają tak jakby
    rzeczywiście forum bankiera było miejscem gdzie inwestorzy pod wpływem postów podejmują decyzje o kupnie / sprzedaży akcji
    wtf??
    no chyba że takie dzieci które inwestują pewnie po 500zł tak, tacy może tak
    druga sprawa piszą takie brednie o tym zgłaszaniu na policję do knf meilach do zarządu, przecież to żałosne jest
  • Re: może być coś na rzeczy Autor: ~dani [91.216.213.*]
    94.254.164.* Daria

Tyle co przeczytałem twój post i zniknął :)) O mnie się nie martw mam się bardzo dobrze, moje akcje też :)) Przestałem się wypowiadać, bo to cyrk w którym i ty pełnisz rolę clowna :)) Poza tym.. pisałem  na odchodne, tu już ulica nie ma nic do gadania :)) Jak tam stoppoint :)? Garaż już "oddany", dotacja następna w kolejności do zwrotu... przypuszczam PARP jak zobaczył http://serwisnapraw.pl/ zaczął szykować papiery do rozwiązania umowy:)) A dazumi.. nie zarabia aż tyle..:))

A jak już jesteśmy przy stoppoincie... nie zapomnijmy o największym antywskaźniku na forum bankiera 109.207.108.* Celowo podaje cyferki, zmienia nicki więc niech pozycjonowanie idzie po ip :)) W każdym bądź razie jak tam twoja stajnia? Jaką następną spółkę pogrążysz swoim szczęściem? Grupa Jaguar->Stoppoint->MSZ->Krezus->Qumak... co dalej? Gdzie nie pójdziesz to albo tam zawiasy albo łapanie noży... Na swój sposób zazdroszczę wytrwałości, a może to po prostu głupota. Tak się ośmieszyć i dalej pisać na forach mądrości.. znalazłeś już te lewe faktury ? :))
    A co do pozostałych… 109.207.108.* to zwykły górnik, a jego pojęcie na temat giełdy skupia się wyłącznie na przepisywaniu informacji i wymyślaniu bzdur... z czym on miałby tu spekulować jak to jest golas...jeszcze gdzie nie pójdzie tam  dostaje następny strzał od życia... Zachowajcie trochę powagi, bo już nie mam siły się śmiać:)) Jak można osobę, która podnieca się TKO brać na poważnie? Ja wiem, że niektórzy liczą tak zyski TKO-> PIK i Bumech… ale wiemy jak to się kończy :)))))))))))

Na temat 37.248.153.* nie chce mi się szukać postów.. kolejny, którego życie skrzywdziło EEX Fluid Bumech….?... zwykły naganiacz, w którą stronę mu pasuje to dmucha :))

A tak odchodząc od tematu. JEDYNYM ciekawym postem od bardzo długiego czasu jest:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-a-pisalem,29172361.html
    A co dokładniej mnie zaciekawiło :” cwane rude lisy beda klamac... o sprzedazy.......... uwaga..........” Dziwnym trafem dzień później wychodzi info o sprzedaży paru k i jak słusznie ktoś zauważył, sprzedał parę, a o tym że w międzyczasie kupił 30k nie wspomniał.

W każdym bądź razie miłej zabawy w szukaniu rozwiązania :))
  • Re: może być coś na rzeczy Autor: ~yolo [109.159.119.*]
    Dani, dzieki za wypowiedź, już myślałem, że nie da się już przeczytać niczego merytorycznego na tym forum :)
  • Re: może być coś na rzeczy Autor: ~bill [37.248.159.*]
    > Na temat 37.248.153.* nie chce mi się szukać postów.. kolejny, którego życie skrzywdziło EEX Fluid Bumech….?... zwykły naganiacz, w którą stronę mu pasuje to dmucha :))

z wami nie da się rozmawiać! jak ktoś coś napisze złego na waszą alejkę to od razu naganiacz albo idą wprost inwektywy
    Bumech? EEX? Nigdy tam nie byłem
    Fluidem kiedyś dawno grałem, teraz się nie załapałem na wzrost
    Ludzie wy się ogarnijcie siedzicie tu i modlicie się do świętej alejki o wzrosty, ile to ja już widziałem takich kółek modlitewnych na różnych spółkach, gruby kupuje, manipulują kursem, skupują na słupy.. a potem prawie zawsze jest płacz. Polecam prześledzić wątek Avia ML ok 2 lata temu tam grałem, zrobiłem 100% i cieszę się że wywaliłem. Tam były przychody, obroty wszystko a po wzrostach zakisiło i nie chciało już rosnąć.. btw tam nie spóźniali się z raportami
    Rok to długo. Rok temu mieliście 1.50. Teraz macie 82gr i średnioterminowy trend spadkowy. Ale dobrze siedźcie sobie. Życzę powodzenia. Szczerze. Mimo tego że paru z was to sądząc po wpisach niezłe chamy (może to frustracja już?)
  • Re: może być coś na rzeczy Autor: ~dani [91.216.213.*]
    37.248.159.*

Przecież wiesz, że ty zwykły naganiacz jesteś :)) Poświęciłem trochę czasu, czuj się zaszczycony. Na jednej ze spółek wypowiadałeś się z 2 ip(zrobiłeś błąd:)), z czego drugie prowadzi do osoby o nicku mnx z forum Minoxa. Co to za osobnik można tam znaleźć w niejednym temacie :)) A na czym utopiłeś to już inna bajka, bo lista widać, że jest większa:)) Minox Govena Nestmedic? Kto jeszcze cię oskubał? Znając życie jesteś na hakach lub bez kasy, więc pewnie bawisz się w groszołapa po 1k.. dobry wybór, bezpieczna spółka ta Aleja, co nie? :))
    https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=6265951&strona=1

Normalny człowiek nie poświęca czasu, aby siedzieć na forum bezinteresownie i pisać bzdury niepoparte faktami. Daj dowody swoich teorii, potwierdź rzeczowymi argumentami. Możemy porozmawiać merytorycznie. A jak chcesz pobawić się we wróżkę to szukaj wakatu w tv :))

• Re: może być coś na rzeczy Autor: ~bill [31.0.123.*]
    wtf?? wiesz jak zachowuje się ip kiedy masz internet mobilny??

zresztą.. szkoda słów
    myślisz że ja to mnx?? dlatego że przestrzegał przed minoxem? haha w sumie to chciałbym wiedzieć kim on był. Zagrałem na minoxie raz i udało mi się spieprzyć praktycznie bez straty. A on pisał i pisał że to gniot i że nawet spekulacyyjnie nie warto w to wchodzić
    Zwróć jeszcze uwagę że mnx pisał tam długo kiedy to było jeszcze po 30 gr i więcej, ile kosztuje dziś minox? Więc chyba nie był to taki "naganiacz na spadki"
    Jesteście chorzy
    Albo wam za to pisanie płacą
    Albo jesteście dzieciakami którzy się nudzą i inwestują po 500zł
    Powodzenia
    Tak jak pisałem nie ma rzeczowej rozmowy z wyznawcami kościoła św alei. To tak jakby rozmawiać z kimś z sekty. Nie wytłumaczysz
    Odezwę się tutaj za ok pół roku
    Ciekawe ile będzie to wtedy kosztować

jeszcze spójrz sobie na to pod rozwagę, to moje ip z jednego wątku tu na alei (https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=6256641&strona=1)
    z jednego laptopa i z internetu mobilnego
    za każdym razem jak się rozłączysz i połączysz dostajesz nowe ip. Czyli te wasze polowania na czarownice - i jak widzę nie tylko tutaj ale też na innych forach - te wasze poszukiwania połączeń między nickami to zwykła żenada jest. Ale ty i tak w to nie uwierzysz prawda? xD

Autor: ~bill [31.0.125.*] 2018-08-30 11:33
    Autor: ~bill [37.248.159.*] 2018-08-30 15:21
    Autor: ~bill [5.172.236.*] 2018-08-30 15:57
    Autor: ~bill [31.0.125.*] 2018-08-30 19:13
    Autor: ~bill [37.248.152.*] 2018-08-31 08:39
    Paracelsus [94.254.144.*] 2018-08-06 17:21 ---forum minox

ostatnia liczba jest maskowana znakiem * czyli niedostępna
    pełen adres wyglądał np tak 94.254.144.25

a wy szukacie połączeń po:

UWAGA na te nicki(i nie tylko)
    5.172._ _ _
    188.146._ _ _
    31.0._ _ _
    37.248._ _ _
    37.47._ _ _

to tak jakbyście szukali połączeń po PESEL biorąc 4 pierwsze cyfry np w nr 82120512345 używacie 8212_ _*****
    Owszem osoby o takich peselach mają cechę wspólną - urodzili się w tym samym roku (1982) w tym samym miesiącu (12). I tyle xD
    oni to przeliczają z IP v4 na v6 i tak doszli do wniosku że jakiś grubas chce ich wyłuskać z ich cennych akcji :D Bana ograniczonych naiwniaków ubranych pod korek :D
  • Re: może być coś na rzeczy Autor: ~dani [94.254.188.*]
    31.0.123.* 37.248.159.*

Uderz w stół, a nożyce się odezwą :)) Dziwnym trafem ip się powtarza, sposób, charakter wypowiedzi :)) A nawet twoje specyficzne "haha" jak na co drugiej wypowiedzi forum Minoxa
    "zresztą.. szkoda słów myślisz że ja to mnx?? dlatego że przestrzegał przed minoxem? haha"
    Swoją drogą chyba trafiłem w czuły punkt, nieźle się sfrustrowałeś :))

Pisałem o rzeczowych argumentach, a ty pleciesz o wyznawcach. I na tym zakończmy dyskusje mitomanie :))
    spodziewałem się takiej odpowiedzi
    każdy niech sam sobie oceni kto tu jest mitomanem
    Z tymi frustratami się nie da dyskutować, obwiniają wszystkich dookoła za swoje niepowodzenia i myślą że każdy chce im te akcje wyrwać. Co będą pisać jak spadnie na 20 gr?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [165.225.38.*]
  • Re: może być coś na rzeczy Autor: ~abc [165.225.38.*]
    Dnia 2018-09-07 o godz. 10:11 ~abc napisał(a):
    > Nikocipas, jesteś szmatą spod pisuaru w burdelu. Gdzie lewe faktury kur*o? Gdzie hale w Rzeszowie cw3lu?

Oj bidaku, ja juz pomijam, ze chłopaki na mieście szukają Cię, zęby Cię dojechać za długi... Pomyśl, co będziesz miał za życie, jak na karku będą ci siedzieć jeszcze wkurzeni, co przez twoje kłamstwa potracą na qmakach i innych wynalzakach. Albo co sprzedadzą na tutaj... A ja im chętnie podrzucę co nie co XD
  • Re: może być coś na rzeczy Autor: ~abc [165.225.38.*]
    The bill no widać XDDDDD
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [165.225.38.*]
[x]
ALEJA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.