U dalej nic nie wiadomo czy się połączyli? Wszyscy liczyli na zysk 3 zł a tu pikujemy w dół Paranoja co tu się dzieje ostatnio na tej giełdzie Chyba długo poczekamy na konrety albo stracimy wszystko
Czekaj..spokojnie..nie rob gwaltownych ruchow..ogolnie na gieldzie jest zwala przez altusa..takze spokojnie..nie kupuj..nie sprzedawaj..czekaj gdzie to opadnie i sobie usrednij..ja tak robie od roznych poziomow..nie ma sie czym podniecac..tu jest taka gra na wymeczenie..czekamy na isok..tyle mojej rady a zrobisz jak uważasz
Uśrednianie będzie słabe w momencie kiedy spada i będzie spadać. Poza tym wiara ze pojawia się nagle wzrosty tez wydaje się być na wyrost. Ponieważ:
1. Nowe akcje będę po 1 pln
2. Fuzja tez wprowadza dużo akcji po 1 pln
3. Można rzec, jak to tu na forum macie zwyczaj mówić, te pozytywne informacje są już w cenie:). W tym informacje o przyszłych zyskach bo na nich była budowa wycena pod fuzje.
Będzie raczej spadać. Jeszcze należy sobie odpowiedzieć na pytanie czy do fuzji faktycznie dojdzie? Obejrzałem sobie to WZA i mam wątpliwość. Uchwały poszły ale złożone oświadczenie przez p. Wolnego było dość kuriozalne i raczej pokazuje jego dystans i chęć zaznaczenia zdania ze tu jeszcze wszystko sie może wydarzyć.
Dokładnie co du fuzji to nie ma żadnego info tylko szczątkowe inf które nie mówią jasno co jest grane Wiadomo fuzja ma swoje etapy Póki widzą nas za nos
Pol, sam sobie przeczysz. W pierwszej części wypowiedzi napisałeś, że emisja, fuzja, przyszłe zyski są już przetrawione przez rynek i dlatego spada. Potem poddajesz w wątpliwość fuzję (emisję, przyszłe zyski, czyli wszystko to, co Twoim zdaniem jest już "w cenie").
Czy spadki po klepnięciu emisji były wywołane tym, że inwestorzy oczekiwali, że do emisji i rozwodnienia kapitału jednak nie dojdzie. Nie, bo wtedy Qumak nie przeżyłby najbliższych miesięcy.
Myślę, że po lipcowym rajdzie wszyscy liczyli na powtórkę we wrześniu i się przeliczyli - teraz sprzedają.
Nie przeczę sobie. Tylko się odnoszę do wydarzeń. Uchwały o fuzji nie przyniosły wzrostów wbrew oczekiwaniom forum ponieważ nie mogły przynieść. Paradoks polega na tym ze z jednej strony ta informacja nie jest pewna, a z drugiej nawet gdyby była pewna to i tak akcja będzie warta 1 pln. Nie ma podstaw do wzrostów. Co więcej wyceny i przyszłość były szacowane bardzo optymistycznie a i tak skończyły na 1 pln za akcje. Dlatego napisałem ze te wszystkie nawet teoretyczne zdarzenia nawet jeśli dojdą do skutku to i tak nie ma podstaw do wzrostu. Co nazwyzej ktoś trochę będzie spekulował.
Nie mam zamiaru opylać Nie poto zainestowałam sporo kasy żeby teraz wymiękać ale też na duży zysk nie liczę bo to nie firma z tych co kokosy można zbić Czekam i tyle na dogodną sytuacje
Jestem wk-ony ale trzymam szkoda że nie mam za co dokupić i uśrednić , czekam na 4 tyle musi być spada przy malych obrotach , ktoś zebrał pokażną ilość jestem tego pewny nie po to żeby wywalić po 1 zł.
Dnia 2018-09-06 o godz. 11:47 ~JK napisał(a): > Jestem wk-ony ale trzymam szkoda że nie mam za co dokupić i uśrednić , czekam na 4 tyle musi być spada przy malych obrotach , ktoś zebrał pokażną ilość jestem tego pewny nie po to żeby wywalić po 1 zł.
Badz spokojny o Qumaka..tyle Ci powiem..czekaj na isok..fuzje i emisje i tyle..masz wolna gotowke to dobieraj z czasem..pamietaj ze nikt Ci nie sprzeda po zlotowce tych akcji..to ze emisja jest po 1 zloty to tylko dla uprzywilejowanych , ktorzy chca zarobic..przekreca ja razy kilka minimum..i pamietaj ze jest jesscze jedna emisja stara do wprowadzenia..a przy takim arkuszu co sprzedasz?
Czy ja dobrze liczę, że nowi udziałowcy Qumaka, którzy dostaną akcje serii N zamienili udziały w Euvic o wartości ok 35tys zł na udziały w Qumak o wartości 60mln zł (przy kursie 1,5zl)? Wtedy 1 akcja Qumaka będzie ich kosztowała w przybliżeniu 0,09 gr? Czyli jak wyrzucą wszystko nawet po 10gr to bedą zarobieni ponad 10 000%?