Czas rozpocząć majdan wyborczy i rozliczyć "PRZEJŚCIOWYCH" polityków. Wybory zostały ogłoszone. Partie polityczne rozpoczęły kampanię wyborczą.
Niniejszy wątek przeznaczony jest dla członków PARTII ZDROWEGO ROZSĄDKU i MILCZĄCEJ WIĘKSZOŚCI WYBORCÓW – PARTII NIKOGO, która uważa, że czas skończyć z biernym przyglądaniem się jak nasi reprezentanci zamieniają obywatela w dawcę głosów wyborczych i ćwierćinteligentów. Czas przypomnieć sobie, że 4 lata wstecz niewielu przewidywało, że "MAJDAN WYBORCZY" oraz tzw. „DOBRA ZMIANA” może ukształtować relacje polityczne i gospodarcze.
Po poprzednich 4 aktach wyborczych napisałem, cyt. "Tak jak przewidywałem, o wynikach wyborów zdecydowali członkowie PARTII ZDROWEGO ROZSĄDKU. To ci obywatele spowodowali, że: 1/ nie doszło do sytuacji, że jedna partia nie zdobyła konstytucyjnej większości, czyli 2/3 głosów w Sejmie i jest nadzieja, że będzie możliwa dyskusja i poważne rozmowy nt. zmiany Konstytucji RP w kierunku wprowadzenia rzeczywistej odpowiedzialności za podejmowane decyzje polityczne. Czas najwyższy skończyć z dwu władzą, falandyzacją prawa, próbami zmiany Konstytucji RP o 1 w nocy i brakiem odpowiedzialności polityków."" 2/ dominującą grupą na naszej scenie politycznej są Członkowie Partii NIKOGO. Frekwencja w każdych z tych aktów wyborczych tylko nieznacznie przekraczała 50 %. Jeżeli jeszcze dołożymy do tego, że 20% obywateli wrzuca do urny karty nieważne (wybory samorządowe), ewidentnie nie myśli i zaznacza na karcie wyborczej nie tą listę na którą chciała głosować, a później zastanawia się co zrobiła - to mamy niezły materiał socjologiczny. 3/ po wyborach nie doszło do sytuacji, aby politycy wyciągnęli wnioski z wyników wyborów. Nie nauczyli się umiejętności schodzenia ze sceny politycznej. Oni schodzą wtedy, gdy zniszczą formację polityczną, której przewodzą lub wtedy, gdy zostaną w trybie wyborów oderwani od stołków.”
Okazuje się, że w Polsce wszystko jest możliwe. Można mówić „Polacy nic się nie stało”. A jednak stało się. Otworzono puszkę PANDORY. Nasi polityczni reprezentanci pokazali swoją mentalność, „przyzwoitość i uczciwość”, pokazali „profesjonalizm” i to, że pod hasłem „DOBREJ ZMIANY" oraz patriotycznymi hasłami „Bóg, Honor i Ojczyzna” potrafią złamać wszystko, zmienić i ukształtować (pościelić) – nam Obywatelom i Wyborcom życie nie oglądając się na stosowane środki i metody oraz przyszłe konsekwencje.
Teraz to politycy przyjdą do nas po głosy wyborcze. Teraz przyszedł nasz czas – czas Obywateli i Wyborców, „dawców głosów wyborczych„ i ”ćwierćinteligentów”. Czas pokazać nasz kręgosłup moralny i etyczny, odsiać ziarno od plew i rozliczyć podziały na „lepszy sort” i pozostałych obywateli. Na „MY” i „ONI”. Skończyć z realizacją przysłowia „Pokorne ciele dwie matki ssie”. Czas rozliczyć polityków i katolickie słowa miłości bliźniego, rzucanych inwektyw i chamstwa pojawiającego się w przestrzeni publicznej, plucia na i wyzywania obywateli, czas rozliczyć "DOBRĄ ZMIANĘ" z KORYTA+ i „NAM SIĘ NALEŻAŁO” oraz zamienia Polski w piaskownicę i prywatny folwark polityków. Czas rozliczyć reprezentantów BMW i TMW, romantyków (Wallenrodów) i pozytywistów (BANKSTERÓW) polskiej polityki i gospodarki, kłamców, oszustów, hipokrytów i faryzeusz.
Emerycie - na samym początku pozwolę sobie przypomnieć Ci pytanie, które zadałem z górą 2 i pół roku temu - Skąd pewność, że wybory (parlamentarne) się odbędą?
Sam doskonale wiesz, że nawet jeśli się odbędą to nie ma ŻADNYCH gwarancji że będą uczciwe (sam widzisz co dzieje się z SN, a dodatkowo jestem więcej niż pewien że zostanie zmieniona Ordynacja Wyborcza - w jaki sposób to oboje wiemy).
Co do "MAJDANU WYBORCZEGO" to zarówno Ty jak i ja doskonale wiedzieliśmy jakie będą skutki. Z przykrością konstatuję fakt że w tym względzie będąc wówczas zdecydowanie bardziej pesymistyczny niż Ty to ja okazałem się być bliżej prawdy. Przyznaję jednocześnie że w kilku przypadkach nawet ja nie byłem w stanie przewidzieć, że zajdzie to aż tak dalece.
Na chwilę obecną Polska nie jest już ani państwem demokratycznym ani państwem prawa. Co więcej znajdujemy się na prostej drodze do wyjścia z UE.
Możecie być towarzysze przekonani, że my, tak samo jak i wy jesteśmy ulepieni z tej samej gliny i nie mamy innego celu jak ten, który żeśmy zdeklarowali i to jest podstawowy program naszego działania. Jeśli nam pomożecie, to sądzę, że ten cel uda nam się wspólnie osiągnąć. Jak, pomożecie? No!” – zwrócił się do zebranych. Sala odpowiedziała anemicznymi oklaskami. Nie było gromkiego „Pomożemy!” – co później lansowała peerelowska propaganda, jako symbol akceptacji i włączenia się społeczeństwa w partyjne reformy.
Dnia 2018-09-01 o godz. 19:59 emeryt_giełdowy napisał(a): > Czas rozpocząć majdan wyborczy i rozliczyć "PRZEJŚCIOWYCH" polityków. > Wybory zostały ogłoszone. Partie polityczne rozpoczęły kampanię wyborczą. > > Niniejszy wątek przeznaczony jest dla członków PARTII ZDROWEGO ROZSĄDKU i MILCZĄCEJ WIĘKSZOŚCI WYBORCÓW – PARTII NIKOGO, która uważa, że czas skończyć z biernym przyglądaniem się jak nasi reprezentanci zamieniają obywatela w dawcę głosów wyborczych i ćwierćinteligentów. > Czas przypomnieć sobie, że 4 lata wstecz niewielu przewidywało, że "MAJDAN WYBORCZY" oraz tzw. „DOBRA ZMIANA” może ukształtować relacje polityczne i gospodarcze. > > Po poprzednich 4 aktach wyborczych napisałem, cyt. > "Tak jak przewidywałem, o wynikach wyborów zdecydowali członkowie PARTII ZDROWEGO ROZSĄDKU. To ci obywatele spowodowali, że: > 1/ nie doszło do sytuacji, że jedna partia nie zdobyła konstytucyjnej większości, czyli 2/3 głosów w Sejmie i jest nadzieja, że będzie możliwa dyskusja i poważne rozmowy nt. zmiany Konstytucji RP w kierunku wprowadzenia rzeczywistej odpowiedzialności za podejmowane decyzje polityczne. Czas najwyższy skończyć z dwu władzą, falandyzacją prawa, próbami zmiany Konstytucji RP o 1 w nocy i brakiem odpowiedzialności polityków."" > 2/ dominującą grupą na naszej scenie politycznej są Członkowie Partii NIKOGO. > Frekwencja w każdych z tych aktów wyborczych tylko nieznacznie przekraczała 50 %. > Jeżeli jeszcze dołożymy do tego, że 20% obywateli wrzuca do urny karty nieważne (wybory samorządowe), ewidentnie nie myśli i zaznacza na karcie wyborczej nie tą listę na którą chciała głosować, a później zastanawia się co zrobiła - to mamy niezły materiał socjologiczny. > 3/ po wyborach nie doszło do sytuacji, aby politycy wyciągnęli wnioski z wyników wyborów. Nie nauczyli się umiejętności schodzenia ze sceny politycznej. Oni schodzą wtedy, gdy zniszczą formację polityczną, której przewodzą lub wtedy, gdy zostaną w trybie wyborów oderwani od stołków.” > > Okazuje się, że w Polsce wszystko jest możliwe. Można mówić „Polacy nic się nie stało”. > A jednak stało się. Otworzono puszkę PANDORY. Nasi polityczni reprezentanci pokazali swoją mentalność, „przyzwoitość i uczciwość”, pokazali „profesjonalizm” i to, że pod hasłem „DOBREJ ZMIANY" oraz patriotycznymi hasłami „Bóg, Honor i Ojczyzna” potrafią złamać wszystko, zmienić i ukształtować (pościelić) – nam Obywatelom i Wyborcom życie nie oglądając się na stosowane środki i metody oraz przyszłe konsekwencje. > > Teraz to politycy przyjdą do nas po głosy wyborcze. > Teraz przyszedł nasz czas – czas Obywateli i Wyborców, „dawców głosów wyborczych„ i ”ćwierćinteligentów”. > Czas pokazać nasz kręgosłup moralny i etyczny, odsiać ziarno od plew i rozliczyć podziały na „lepszy sort” i pozostałych obywateli. Na „MY” i „ONI”. Skończyć z realizacją przysłowia „Pokorne ciele dwie matki ssie”. > Czas rozliczyć polityków i katolickie słowa miłości bliźniego, rzucanych inwektyw i chamstwa pojawiającego się w przestrzeni publicznej, plucia na i wyzywania obywateli, czas rozliczyć "DOBRĄ ZMIANĘ" z KORYTA+ i „NAM SIĘ NALEŻAŁO” oraz zamienia Polski w piaskownicę i prywatny folwark polityków. Czas rozliczyć reprezentantów BMW i TMW, romantyków (Wallenrodów) i pozytywistów (BANKSTERÓW) polskiej polityki i gospodarki, kłamców, oszustów, hipokrytów i faryzeusz.
Musisz przyznać emerycie, że chyba najbliższy prawdzie byłem ja. To Ty i Tobie podobni wylali dziecko z kąpielą. Taka jest prawda.
Dnia 2018-09-03 o godz. 12:08 floryda_floryda napisał(a): > Musisz przyznać emerycie, że chyba najbliższy prawdzie byłem ja. To Ty i Tobie podobni wylali dziecko z kąpielą. Taka jest prawda.
Nie mam ochoty wdawać się w dyskusję kto był bliżej, a kto dalej od prawdy. Nie czas na to. Teraz jest czas podejmowania decyzji. Teraz jest czas podejmowania konkretnych decyzji - czekamy na twoje KONKRETNE propozycje.
Możesz skorzystać ze słów cyt. "NIE WAŻNE CO ZROBIMY, WSZYSTKO DA SIĘ UZASADNIĆ" wypowiedzianych w czasie rządów PO/PSL i realizowanych przez obecnych zwolenników "DOBREJ ZMIANY",. Jeden z nich został zatrzymany przez CBA za prywatyzację, a drugi w ramach dochodzenia do "KORYTA+" w ciągu 2 lat zalicza trzecią partię. Możesz też skorzystać z inny słów cyt. "Jaki masz interes, aby wprowadzić twoje propozycje zmian. Co ty z tego będziesz miał!!!!" Chodziło o zmiany dot. przepisów podatkowych i obrotu giełdowego, które miały odbudować zaufanie inwestorów i obywateli do giełdy oraz uruchomić kwotę 700 mld zł. depozytów odłożonych na lokatach. W tym przypadku autor tych słów będzie przesłuchiwany przez Komisję VAT-ą, czyli przez osoby, które niewiele wiedzą i niewiele zrobią, aby poprawić to co jest złe.
Dnia 2018-09-03 o godz. 14:35 emeryt_giełdowy napisał(a): > Dnia 2018-09-03 o godz. 12:08 floryda_floryda napisał(a): > > Musisz przyznać emerycie, że chyba najbliższy prawdzie byłem ja. To Ty i Tobie podobni wylali dziecko z kąpielą. Taka jest prawda. > > Nie mam ochoty wdawać się w dyskusję kto był bliżej, a kto dalej od prawdy. > Nie czas na to. Teraz jest czas podejmowania decyzji. > Teraz jest czas podejmowania konkretnych decyzji - czekamy na twoje KONKRETNE propozycje. > > Możesz skorzystać ze słów cyt. "NIE WAŻNE CO ZROBIMY, WSZYSTKO DA SIĘ UZASADNIĆ" wypowiedzianych w czasie rządów PO/PSL i realizowanych przez obecnych zwolenników "DOBREJ ZMIANY",. >Jeden z nich został zatrzymany przez CBA za prywatyzację, a drugi w ramach dochodzenia do "KORYTA+" w ciągu 2 lat zalicza trzecią partię. > Możesz też skorzystać z inny słów cyt. "Jaki masz interes, aby wprowadzić twoje propozycje zmian. Co ty z tego będziesz miał!!!!" > Chodziło o zmiany dot. przepisów podatkowych i obrotu giełdowego, które miały odbudować zaufanie inwestorów i obywateli do giełdy oraz uruchomić kwotę 700 mld zł. depozytów odłożonych na lokatach. >W tym przypadku autor tych słów będzie przesłuchiwany przez Komisję VAT-ą, czyli przez osoby, które niewiele wiedzą i niewiele zrobią, aby poprawić to co jest złe. >
Oooo nie tak odpowiem. Ja nie kieruję się interesem partykularnym. Nie mogę wyjawić swojej opinii, bo tę zawieram w swoich publikacjach i od razu zostałbym namierzony. Nie jest to banał ani odpustowa "ekonomia". Po prostu, Polacy muszą wpaść w jeszcze głębszy kanał. Te wybory odpuszczam, niech sobie PIS wygrywa a Polacy niech się uczą po szkodzie, jak zawsze. Zrób prędkie badania i spytaj losową grupę 10 osób, czy wiedzą, jak ZUS naliczy im emeryturę (jaki jest wzór matematyczny, albo jaki jest sam mechanizm)., dalej spytaj, czy umieją wymienić 3 korzyści, jakie Polska osiąga dzięki członkostwu w UE, w końcu spytaj, czy wiedzą, dlaczego przeciętnie nie zarabia się tak jak społeczeństwa w Unii. Wyciągnij wnioski i będziesz miał odpowiedź, czy warto cokolwiek robić i działać.
Kochani Emerycie oraz floryda.... Dlaczego stawiacie się na równi z Najwyższym Majestaterm? Boskim? Wprawdzire Boga nie wymawiacie, ale treść waszych wpisów świadczy o wysokim intelektualnym zaangażowaniu... Ja stwierdzam, iż PiS jest partią najlepszą w Polsce, Wy to doskonale wiecie i po co utyskiwać? Należy się weselić, po co nostalgia za ,,rajami finansowymi" skoro wydarte pieniądze są przekazywane w szlachetnych celach. A co, PiS Wam zrobił krzywdę? wątpię...
Dnia 2018-09-03 o godz. 18:03 floryda_floryda napisał(a): > Oooo nie tak odpowiem. Ja nie kieruję się interesem partykularnym. > Nie mogę wyjawić swojej opinii, bo tę zawieram w swoich publikacjach i od razu zostałbym namierzony. Nie jest to banał ani odpustowa "ekonomia". Po prostu, Polacy muszą wpaść w jeszcze głębszy kanał. Te wybory odpuszczam, niech sobie PIS wygrywa a Polacy niech się uczą po szkodzie, jak zawsze. Zrób prędkie badania i spytaj losową grupę 10 osób, czy wiedzą, jak ZUS naliczy im emeryturę (jaki jest wzór matematyczny, albo jaki jest sam mechanizm)., dalej spytaj, czy umieją wymienić 3 korzyści, jakie Polska osiąga dzięki członkostwu w UE, w końcu spytaj, czy wiedzą, dlaczego przeciętnie nie zarabia się tak jak społeczeństwa w Unii. Wyciągnij wnioski i będziesz miał odpowiedź, czy warto cokolwiek robić i działać.
1/ "tę zawieram w swoich publikacjach i od razu zostałbym namierzony." - to zdanie odpuszczam. Potraktuje je jako lapsus językowy. 2/ Odpuszczam też znajomość skomplikowanego i niezrozumiałego dla 99% obywateli wzoru naliczania emerytury. Już nie muszę. Mnie emeryturę już naliczono dzieląc naliczony kapitał emerytalny na 218 miesięcy i przyznając emeryturę wyższą niż obecne średnie wynagrodzenie miesięczne. Posiadam też tak jak Premier Morawiecki Prywatny Kapitał Emerytalny, który stanowi uzupełnienie emerytury z ZUS. Ile posiadam PKE nie powiem, ponieważ nie chcę usłyszeć, że jestem "PISOWCEM" lub innej inwektywy. 3 Korzyści i pytanie dlaczego "przeciętnie nie zarabia się tak jak" to tematy szeroki i wymaga dłuższego wykładu.
Najważniejsza jest 3 sprawa - "Wyciągnij wnioski i będziesz miał odpowiedź, czy warto cokolwiek robić i działać." i zdanie "Te wybory odpuszczam, niech sobie PIS wygrywa a Polacy niech się uczą po szkodzie, jak zawsze." 3/ Mój wniosek jest następujący. Nie po to walczyłem o "DEMOKRACJĘ" i możliwość korzystania z aktów wyborczych, abym odpuszczał i pozwolił uczyć się "po szkodzie". Uważam, że w interesie naszego kraju jest wyciąganie wniosków i działanie "przed szkodą". To jest nasz interes publiczny. W naszym interesie publicznym nie jest to, aby sieroty postkomunistyczne cofały nas do lat komuny. Uważam, że mówienie "niech sobie PIS wygrywa, a Polacy niech się uczą po szkodzie, jak zawsze." jest przejawem partykularyzmu i prywaty, która co 10 lat (1956, 1970, 1980 oraz lata obowiązywania OFE) wywołuje określone skutki. Oczywistą, oczywistością jest, że zamiast czekać 10-20 lepiej jest co cztery lata podejmować odpowiedzialne decyzje wyborcze.
Dnia 2018-09-03 o godz. 19:28 emeryt_giełdowy napisał(a): > Dnia 2018-09-03 o godz. 18:03 floryda_floryda napisał(a): > > Oooo nie tak odpowiem. Ja nie kieruję się interesem partykularnym. > > Nie mogę wyjawić swojej opinii, bo tę zawieram w swoich publikacjach i od razu zostałbym namierzony. Nie jest to banał ani odpustowa "ekonomia". Po prostu, Polacy muszą wpaść w jeszcze głębszy kanał. Te wybory odpuszczam, niech sobie PIS wygrywa a Polacy niech się uczą po szkodzie, jak zawsze. Zrób prędkie badania i spytaj losową grupę 10 osób, czy wiedzą, jak ZUS naliczy im emeryturę (jaki jest wzór matematyczny, albo jaki jest sam mechanizm)., dalej spytaj, czy umieją wymienić 3 korzyści, jakie Polska osiąga dzięki członkostwu w UE, w końcu spytaj, czy wiedzą, dlaczego przeciętnie nie zarabia się tak jak społeczeństwa w Unii. Wyciągnij wnioski i będziesz miał odpowiedź, czy warto cokolwiek robić i działać. > > 1/ "tę zawieram w swoich publikacjach i od razu zostałbym namierzony." - to zdanie odpuszczam. Potraktuje je jako lapsus językowy. > 2/ Odpuszczam też znajomość skomplikowanego i niezrozumiałego dla 99% obywateli wzoru naliczania emerytury. Już nie muszę. Mnie emeryturę już naliczono dzieląc naliczony kapitał emerytalny na 218 miesięcy i przyznając emeryturę wyższą niż obecne średnie wynagrodzenie miesięczne. Posiadam też tak jak Premier Morawiecki Prywatny Kapitał Emerytalny, który stanowi uzupełnienie emerytury z ZUS. Ile posiadam PKE nie powiem, ponieważ nie chcę usłyszeć, że jestem "PISOWCEM" lub innej inwektywy. > 3 Korzyści i pytanie dlaczego "przeciętnie nie zarabia się tak jak" to tematy szeroki i wymaga dłuższego wykładu. > > Najważniejsza jest 3 sprawa - "Wyciągnij wnioski i będziesz miał odpowiedź, czy warto cokolwiek robić i działać." i zdanie "Te wybory odpuszczam, niech sobie PIS wygrywa a Polacy niech się uczą po szkodzie, jak zawsze." > 3/ Mój wniosek jest następujący. Nie po to walczyłem o "DEMOKRACJĘ" i możliwość korzystania z aktów wyborczych, abym odpuszczał i pozwolił uczyć się "po szkodzie". Uważam, że w interesie naszego kraju jest wyciąganie wniosków i działanie "przed szkodą". To jest nasz interes publiczny. W naszym interesie publicznym nie jest to, aby sieroty postkomunistyczne cofały nas do lat komuny. > Uważam, że mówienie "niech sobie PIS wygrywa, a Polacy niech się uczą po szkodzie, jak zawsze." jest przejawem partykularyzmu i prywaty, która co 10 lat (1956, 1970, 1980 oraz lata obowiązywania OFE) wywołuje określone skutki. > Oczywistą, oczywistością jest, że zamiast czekać 10-20 lepiej jest co cztery lata podejmować odpowiedzialne decyzje wyborcze. >
Tak, tak emerycie decyzje wyborcze trzeba było podjąć , kiedy był na to czas. Teraz gatka szmatka.
PO liże tyłek UE, a PiS dba o Polskę, dlatego PiS ma dwukrotnie większe notowania u wyborców. Wiecznie roześmiany platformers Schetyna śmieje się sam z siebie.