No właśnie ze nie, to że się jeszcze nie dogadali to znaczy że można jeszcze coś ugrać (dla Qumaka) Tmob chciało cała kasę a już trochę zmienili kwotę. Temat nadal w grze
nalezy wogle rozpatrzyc czy te roszczenia z tmobile sa realne i faktyczne..bo widac ze Qumak jest pewny siebie..wiec moze jest to naciagniete..tmobile tez widac ze maja problem z przeliczaniem..za pare dni okaze sie ze wogle tego roszczenia nie ma..ale maja bajzel..podobnie jak polskie wody...teatr
Z jednej strony należało się spodziewać takiego obrotu sprawy. Firmy / korpo tak to załatwiają.
Najważniejsza informacja jest dla mnie na końcu. Q nie zawiąże rezerwy na tę sprawę. Nie będzie tu zatem wpływu na wynik finansowy a tylko na cashflow.
Dodatkowo w przypadku istnienia ryzyka firma ma konieczność zawiązania stosownej rezerwy która właśnie wpływa na wynik finansowy. Tu tego nie ma wiec Q musi mieć twarde dowody.
Myślę, że się jeszcze nie dogadali ale to zrobią. Pytanie jest takie Jak jutro zachowają się akcjonariusze? Obserwujcie proszę nie tyle ile się sprzedaje tylko gdzie ustawia się popyt. Jutro i w czwartek ciekawe sesje po nich moim zdaniem Góra!
@ Nowy sądzisz, ze Wolf na drugie ma Wolny?
Nikt z nas tego nie wie.
Jak pisal Wolf Tmob. Wyglądal na wymówke, więc nadal jest aktualna. Z drugiej strony interesariusze jak sądzę już wiedzą jak to się skończy za tydzień lub za miesiąc. My jesteśmy tylko skazani na nich decyzje. Wpływ mamy tylko na nasze emocje i ktoś będzie chciał na tym zarobić.
Powiem Ci szczerze ze ani timobile ani ten isok nie ma na to wplywu
.tak jak pisalem wczesniej chodzi o podzial akcji a to to tylko preteksty..tu 2 banki tam 5 z faktury a czym jest to w porownaniu do wylozenia kasy przez fundy na nowe akcje..wedlug mnie to jest najwazniejsze..czyli dokapitalizowanie tej spolki..mnie tylko ciekawi dlaczego nie nowe akcje po 2 czy 3 zlote ..tylko po zlotowce..ale mam na to jedna odpowiedz..fundy sa uprzywilejowane i obejmuja te akcje..i wtedy nosza kurs razy 3 lub 4 wprowadzajac nowe akcje do obiegu..lub wyzej..tu sie o cos pogrywa...pytanie...na wymeczenie ludzi? Na niepewność..na dezorientacje...??
Wolf nie chce mi się tego sprawdzać, ale mam wrażenie, że tu przez ostatni miesiąc przewalilo się więcej akcji niż w ciągu roku i to wcale nie po najniższym kursie. To nie jest bez znaczenia.