1.Ofertę należy złożyć w siedzibie Państwowego Gospodarstwa Wodnego Wody Polskie Krajowy Zarząd Gospodarki Wodnej, ul. Grzybowska 80/82, 00-844 Warszawa, piętro VI, pok. 636, nie później niż do dnia 31.08.2018 r. do godziny 12.00.
2.Wykonawca otrzyma pisemne potwierdzenie złożenia oferty wraz z numerem, jakim oznakowana została oferta oraz wskazaniem dnia i godziny jej złożenia.
3.Zamawiający otworzy oferty w dniu 31.08.2018 r. o godzinie 12.30 w siedzibie Państwowego Gospodarstwa Wodnego Wody Polskie Krajowy Zarząd Gospodarki Wodnej, ul. Grzybowska 80/82, 00-844 Warszawa. piętro VI, pok. 611.
kontynuując myśl, wszelkie rozstrzygnięcia w temacie ISOK jeśli będą to najwcześniej z uwagi na powyższe będą mogły być zakomunikowane w piątek 31.08 a myśle tak realnie ze nie wcześniej niż po walnym. Czy dojdzie do przyklepania aportu na walnym, tego nie wiemy. To co tutaj mamy to spekulacja ale tym razem rozgrywana w sposób bardziej bezpieczny po to żeby nie obudzić się z ręką w nocniku na wypadek gdyby spółki Qumak i Euvic zaskoczyły ponownie dzień przed komunikatami w trakcie sesji. Zabrakło tutaj profesjonalizmu i rzetelności i nie doczekaliśmy się sensownego wyjaśnienia (mam na mysli roszczenia obustronne z Tmobile). Nie doczekał się tez wyjaśnień akcjonariusz indywidualny na ostatnim walnym, miny Panów z Qumaka były bezcenne milczące, podobnie milczące były fundusze. Pamiętajcie ze akcjonariusze którzy kiedyś mieli a może jeszcze mają akcje Qumaka kupowane po kilkanaście złotych zostali zostawieni sami sobie, życzę wszystkim i sobie tez połączenia jeśli nie za kilka dni to na koniec Września gdyby miało dojść do przesunięcia walnego co jest mono prawdopodobne. Wówczas do czasu wejście nowych akcji na GPW kurs poszybuje. Tymczasem bądźcie czujni bo to nie Asseco czy CDProjekt gdzie każdy akcjonariusz jest na pierwszym miejscu.
Wszystko prawda co napisałeś..tu już każdy musi zadecydowac sam..do walnego 6 sesji..wiec dużo sie moze zdarzyć..zagrali ostatnio nieczysto jezeli chodzi o komunikat..mysle ze t- mobile to celowa zagrywka..oan Wolny jak sie laczy z Qumakiem zna wszystkie stare roszczenia..i wedlug mojej oceny nie mialo to wplywu..prawdziwym powodem byla ta data , która wymieniles 31 siepnia..bo dali sobie jeszcze szanse na isok..wiedza ze jak sie połączą nie bedzie odwrotu i będą musieli depnac..a póki co mamy na pokladzie spekule z dość dużym portfelem..jedenej sesji przekrecilo sie 6 baniek..spekula zawisla na hakach..i teraz zeby to ozenic musza podjechac do 3 lub kawalek za ...bo nie dadza rady ozenic wiekszy ilosci przy tym arkuszu co jest..Qumak padl w ich typowaniach jak byla trakcja rozgrywana ..torpol..nie dziwie sie bo okazja do zagrania jest..pytanie..czy faktycznie dojdzie do fuzji..czy przesuna?ja osobiscie wierze , ze dojdzie bo 31 sierpnia beda wiedziec na czym stoja..nie bedzie odwrotu i dlatego smiem twierdzic ze ta data r wrzesnia nie jest przypadkowa
może byc też tak ,że po dojściu do poziomu na którym wiszą -mogą się zerwać i będzie klops bo Wolny pożyczył kasę(na 10%) i się asekuruje na wszystkie możliwe strony.Zostawił sobie 10 furtek.Co to jest 20,50gr jeżeli kurs może skoczyć na kilkanaście zł.?Będzie fuzja wtedy sprawa jest klarowna a do tej pory to na dwoje babka wróżyła.
jeśli zamawiający decyduje się otworzyć oferty będzie najgorszy wariant dla akcjonariuszy skutkujący dużą zwalą bo wtedy ISOK dokańczałaby inna firma bo Qumak nie może złożyć oferty w przetargu ze względów finansowych i braku gwarancji od banku czy ubezpieczyciela należytego wykonania umowy ,dla Qumaka pozytywne będzie unieważnienie przetargu bo wtedy już będzie wiadomo iż Qumak to dokończy na podstawie nowej mniej korzystnej ugody choć najprawdopodobniejszy jest ponowne przesunięcie terminu przetargu o miesiąc ze względu na niezakończoną kontrole CBA a takie przesunięcie terminu otwarcia ofert będzie raczej skutkowało przerwą w NWZA - dzisiaj Wody Polskie powinny dać komunikat co z przetargiem więc zobaczymy
Po pojawieniu się informacji w mediach (choć z dużym opóźnieniem ) o kontroli CBA .Wody Polskie na swojej stronie dały komentarz ( zainteresowani mogą sobie przeczytać nadal jest dostępny) z którego dowiadujemy się między innymi iż
Wody Polskie podjęły współpracę z ekspertem w dziedzinie IT, mającym duże doświadczenie w zakresie praw własności intelektualnej oprogramowania i kodów źródłowych oraz analizy umów i specyfikacji zamówień informatycznych, posiadającym uprawnienia biegłego sadowego. Zatrudniono uznaną kancelarię prawną, specjalizującą się w dziedzinie prawa zamówień publicznych, z doświadczeniem w opiniowaniu projektów IT klasy przedsiębiorstwa.
Ten cytat mówi iż WodyPolskie wynajeło znanego biegłego sądowego i znaną kancelarie prawną do sporu z Qumakiem dotyczącym ISOKu .Jak ktoś się uzbroili w biegłego sądowego i znaną kancelarie specjalnie wynajętą do tego sporu to raczej świadczy o wojnie ,choć może negocjują nowy rozejm
IMO ci eksperci są potrzebni do tego by zgodnie z prawem zawrzeć aneks do umowy na realizację tego projekty zmieniając przy tym częściowo przedmiot zamówienia (to jest problem mocno tricky na gruncie PZP)
Jest ryzyko zwrotu do budżetu Komisji Europejskiej od 200 mln do nawet prawie 300 mln (różne źródła różne kwoty podają ) ,czy w związku z tym jeśli ewentualnie tak by się stało to nie będą chcieli Qumaka zrobić winowajcą takiej sytuacji.
Na pewno w ten sposób mogliby się "zabezpieczyć". Ale nigdy nie będą mieć pewności co by orzekł sąd w przypadku sporu (o ile w tym czasie będziemy mieć jeszcze w miare niezależne sądownictwo). Dlatego uważam, że bardziej prawdopodobne jest złożenie wniosku do instytucji unijnych o przedłużenie projektu i aneks do umowy z QMK.
Też tak myślę ale przy takim założeniu do 4 września nierealna jest decyzja Komisji Europejskiej Dodatkowo jeszcze takiego wniosku o przedłużenie podobno nie złożono .Ba w grudniu ubiegłego roku był już wniosek o wydłużenie realizacji projektu ,wtedy uwzględniony przez Komisję Europejską , teraz będzie potrzeba mądrze uzasadnić dlaczego nie zdążono i liczyć na dobrą wolę Komisji Europejskiej i jej ponowną zgodę na wydłużenie terminu.
Jeden z zarzutów CBA to Zakres prac określonych w treści ugody dotyczący etapu piątego okazał się nie być tożsamy z zakresem prac i funkcjonalności określonych w dokumentach przetargowych i pierwotnej umowie.
Więc nierealne jest aby to wszystko się wyjaśniło do 4 września ,mi nie starczyło cierpliwości i opuściłem pokład ,życzę powodzenia aby jak to mawiają co się odwlecze nie uciecze.
Życzę wiekszego powodzenia w dalszym inwestowaniu. Nie rozumiem po co sprzedawać w dołku chociaż mogłeś sprzedać w piątek po 2zl a nic się nie zmieniło od tego czasu, ale to twoja kasa i decyzje. Innym polecam sprzedać na górce jeśli już musicie.
Zgoda. Mówię o lokalnym szczycie. Argumenty, na które powołuje się kolega, subtelnie nawołując do sprzedaży występowały niezmiennie przy 1,8 jak i przy 2zl. Ja wolałbym sprzedać po 2. Chociaż dla mnie ciągle to nie szczyt naszych możliwości.
Dokładnie. Na krezim był taki ruch, że ciężko było wyłapać kierunek sterującego. Tu jest bardzo widoczny. Tyle, że tu nie ma tej paniki, więc efekt jest raczej zabawny w połączeniu z trollami.
dodano nowe załączniki i piszą iż ISOK chcą jeśli Komisja się zgodzi odać na koniec lutego 2019 roku a to jest odległy termin i jest ryzyko iz mogą mając taki zapas czasu zlecic to innej spolce ktora wylonia w otwarciu ofert bo nie podali nowego terminu otwarcia ofert i to mnie zastanawialo -powodzenia
@ wodypolskie nas sympatyczny trollu. Zmieniasz Nick i IP to zadbaj również o zmianę specyficznych zwrotów. To jest również jak podpis. Np. Stosujesz bardzo nietypowo "iż" zmień np na że.
Taka rada z korporacyjnego doskonalenia umiejętności.: )
Kolego moje pytanie..dlaczego przywiazujesz taka wage do isoku? To tulko jeden z warunkow..ich jest jeszcze kilka..myslisz ze jak takiego isoku nie bedzie to sie nie połączą..dlaczego tutaj skupiacie sie na isoku a nie dokapitalizowaniu spolki przez euvicka i fundy..ile z isoku jest a ile z emisji..wedlug mnie to bledne myslenie..zaslania wielu ludziom przyszlosc Qumka..oczywiscie bez urazy..takie moje skromne zdanie..
A może warunkiem postawionym przez Wody Polskie w sprawie ugody dot. ostatniego etapu ISOK jest połączenie Qumaka z Euvic. Może dlatego przesunęli o tydzień składanie ofert. Może tez Euvic po połączeniu z Qumak złoży ofertę na dokończenie ISOK będąc już częścią Qumaka a tak naprawdę posiadając Qumaka. Mamy tutaj sporo ewentualnych scenariuszy które przy kawie rodzą mi się w głowie.
Swoją drogą, ktoś kto rozgrywa temat mając wiedzę co będzie ma niezły ubaw czytając to forum :-)
Moze wszystkich nas zaskoczą i powiedzą sobie żegnaj Qumak z Euvic.