• 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~JK [91.212.223.*]
    Jaki przewidujecie kurs , widać że ktoś pięknie zbiera co myślicie?
  • Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~Nop [188.146.36.*]
    Poniedziałek pozbierają do 2 so piątku juz bedzie z 2.3, tu po 4 września to bedzie powyżej 3 chodziło ale tylko przez moment bo zaraz na 5 przeskoczy , taka moja opinia
  • Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~Qumqum [83.11.171.*]
    Na pewno trudno będzie o scenariusz jak poprzednio ze spada do 1 pln.
    Rajd w górę obecnie może się zacząć od 2 pln.
    Na wykresie długoterminowym można dopatrzyć sie podwójnego dna z możliwym wybiciem do 5 pln
  • Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~Zaba [37.7.234.*]
    Min. 3 zł jest pewne. Mam cichą nadzieję, że wróci na 6 ale jak zwykle ta spółka wymaga cierpliwości..

• Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~polonus [78.8.122.*]
    na naszych oczach tworzy się nowy podmiot ! z potężną wartością i możliwościami ,,, jest okazja zarobić -to czemu nie .....
  • Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~CBA [37.47.134.*]
    Mafia PL
    6 sierpnia o 08:00 ·
    Niewykonanie w całości umowy przez firmę Qumak S.A. grozi całkowitym cofnięciem Państwowemu Gospodarstwu Wodnemu Wody Polskie dofinansowania z UE, a więc utratą ok. 200 mln złotych.

czytaj więcej

link 
  • Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~dong [95.40.39.*]
    4 września coraz bliżej, a sprawa t-mobile, która rzekomo była powodem braku decyzji o fuzji w lipcu, pozostaje niewyjaśniona....
  • Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~CBA [37.47.134.*]
    może rzeczywistym powodem była kontrola CBA projektu ISOK ,jeśli nawet nie to teraz tym powodem może być ISOK bo z linków do dokumentów które udostępniono na forum wynika wprost iż nowe władze Wód Polskich po 7 miesiącach namysłu nie podpiszą projektu ugody wynegocjowanej z poprzednikami .Więcej uważają ją za nieważną .Oczywiście nie wykluczają podpisania nowej ugody na nowych warunkach ,oczywiście jeśli CBA nic nie znajdzie co by podchodziło pod paragrafy

Ale jest też ryzyko wyłonienia innego wykonawcy na dokończenie ISOKu .bo przetarg trwa.Pytanie czy ktoś złożył lub złoży ofertę Ugoda ISOK ma być zawarta z zamawiającymi a wśród nich oprócz Wód Polskich jest też IMGW a ostatni komunikat mówi o nie najlepszych relacjach bo zerwali z Qumakiem umowę o radar i Jeszcze w tym roku IMGW chce wyłonić nowego wykonawcę dla inwestycji radar na gorze św.Anny -co wynika z tekstu

link
  • Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~dong [95.40.39.*]
    wątpię czy po doświadczeniach Qumaka, ktokolwiek inny będzie chętny na robienie interesów z IMGW czy Wodami Polskimi.
  • Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~marcel [79.186.255.*]
    to co wyprawia IMGW oraz Wody to woła o pomstę do nieba ":Odstąpienie nastąpiło w związku z wezwaniem wystosowanym przez Spółkę w dniu 4 czerwca 2018 roku do przedłożenia Wykonawcy w terminie 60 dni aktualnej, wydanej przez właściwy organ i obejmującej wszystkie działki, na których realizowana jest Umowa, decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach pod rygorem odstąpienia od Umowy, oraz bezskutecznym upływem tego terminu."-Myślę że Qmak tak łatwo nie odpuści tych kosztów które już ponióśł na realizację V etapu ISOK choć ten raport nie jest różowy.Trzeba czekać i obserwować rozwój wydarzeń-może CBA coś wyjaśni.
  • Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~Wolf [188.146.169.*]
    Ci co dluzej siedza na Qumaku jak myslicie czy dojdzie w koncu do fuzji..jestem ciekawy waszych zdań?
  • Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~Qor [178.216.111.*]
    Pewnie ze tak, zawsze jest pytanie kiedy i za ile
  • Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~bb [91.212.223.*]
    Witaj Wolf myślałem że już zapomniałeś o naszej perełce , sprzedałeś i tankujesz na innej spółeczce ja myślę że dojdzie za dużo powiązań włącznie z rządem żeby mniało to wszystko upaść. Jak myślisz podciągną do góry ? ostatnio miłeś rację i żeby fuzja doszła do skutku to już by latało po 7 zł.
  • Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~proszęmerytorycznie [37.47.173.*]
    po fuzji jeśli do niej dojdzie to kurs może być niższy niż przed fuzją ze względu na prawie 300 mln nowych akcji które zostaną dopuszczone.Czy wiedzieliście iż mogliście się zarejestrować na WZA i objąć nowe akcje po 1 zł .Ci co wiedzieli będą sypać ,wśród nich ja bo wtedy mnie zadowoli sprzedać Wam po nawet 1,60 zł czy taniej akcje które obejmę po 1 zł Zobaczymy co zrobią też fundusze bo stare akcje pogonili Wam .Zobaczymy też co zrobią udziałowcy Euvica bo jak czytaliście projekt uchwał to jest ich prawie 20 osób ,po emisji będą mieć 75 % wszystkich akcji ,jeśli sprzedadzą tylko 5 % to i tak maja większość bo 70 % a 5 % to prawie 15 mln podaży.
    Kolego zeby tu sypac przy tym arkuszu to ile sypniesz z 2 zloty czy z 2.50..ten kurs najpierw musi mocno wyjechac na polnoc zeby mial kto i komu sypnac..po drugie ..za nim nowe akcje wejda do obiegu to ten kurs moze byc wiesz gdzie..widze ze spekula nieudolnienten papier rozgrywa..lepiej zeby uch tu nie bylo..angazuja male srodki by ulica ciagnela ten kurs..jak bede chcieli odebrac akcje musza zachwiac kursem ..maja problem z odbiorem akcji od drobnych..takie moje skromne zdanie
    Ten arkusz jest dziurawy jak sito i w jedna i w druga strone..sypne 50 tys akcji i masz -14 procent to co sypniesz o jakiej podazy mowisz..? Nie da rady..taka prawda
  • Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~mich [213.156.122.*]
    Wolf jak dla mnie to akcje sa umiejetnie zbierane. Jak nie mozna wyciagnac na dole to zbieraja w gore i pozniej 20tys akcji wystarczy do powrotu do punktu wyjscia. Pomimo klapy z isok i przesuniecia fuzji kurs nadal jest na poziomie sprzed przesuniecia wza. I jeszcze jedno kto bral tyle akcji juz po ogloszeniu przesuniecia w przedziale 2-2,6? Spekula po takim info watpie? Zobaczymy
    Dobra michu patrzymy dalej..ja z czescia kapitalu jestem w playway..przyjrzyj sie tamatowi obok Qumaka bo warto..pozdr
    Dzieki. No ja jeszcze walcze z Krezim, ale ostatnio bez przekonania.
  • Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: semperfi [93.180.190.*]
    O! Michu, dawno Cię z nami nie było
    Kazdy ma prawo do urlopu :)
    Tak
    .tylko zaistnial mary problem..fundy tu nie graly tylko spekula..i sama zawisla na hakach bo przesuneli walne..jedni drugim w parade wchodza..narazie niemrawo to wyglada..jezeli chodzi i popyt ale..mamy czas..juz go ubywa..dzisiaj ktos sprawdzal przez 4 sekundy popyt ..chcial puscic 60 tys akcji..po co ? Na co? Patrze sesje i wyciagam wnioski..fundusze zaangaziwane tu po same uszy..isoku juz raczej nie bedzie takze juz nie ma sensu przekladac wiec..patrzymy..obserwujemy..jak fuzja wypali mamy tu..to co zakladalismy przed ostatnim walnym..a spekula zagrala nieczysto..zreszta przt tym arkuszu latwo i poszlo..pozdrawiam staly akcjonariat
    Tak tylko kiedy te nowe mają wejść do obrotu? Do tego czasu wszystko jest możliwe.
    Czy prawdą jest iż jednym z warunków aby doszło do fuzji jest ugoda w projekcie ISOK.Jeśli tak to sytuacja związana z ugodą ISOK się skomplikowała a wychodzę z założenia iż CBA żadnej korupcji nie wymyśli a i tak do 4 września nie będzie wiadomo co z ugodą ISOK,Dlatego uważam iż ponownie na WZA 4 września ogłoszą miesięczną przerwę .

ba jeszcze brak komunikatu o porozumieniu z T-mobile co było powodem iż odstąpiono od głosowania nad fuzją podczas poprzedniego WZA dając czas zarządowi Qumaka na rozwiązanie konfliktu z T-mibile. Przypomnę iż tam była śmieszna kwota około 3 mln i jeszcze roszczenie wzajemne i to spowodowało iż wyznaczono nowy termin WZA ,to co dopiero przy znacznie większych kwotach związanych z ISOK .Logika podpowiada iż z powodu nie wyjaśnionej sytuacji ISOK pojawi się komunikat o odwołaniu WZA lub jeśli do niego dojdzie to ogłoszą miesięczną przerwę.
    A skąd wiesz że jeszcze się nie dogadają do walnego? wszystko jest możliwe
  • Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~Qor [107.167.109.*]
    Hej, Tmobile pewnie już dawno załatwione, jeśli mieli zapłacić to pewnie to już to zrobili. Nie dali pewnie info bo i po co do walnego.
    Tu każdy trochę napalony na informacje (tak mam akcje więc zależy mi na upp)
    bo myślę realnie a mieli 7 miesięcy na podpisanie a z linków do dokumentów które udostępniono na forum wynika wprost iż nowe władze Wód Polskich po 7 miesiącach namysłu nie podpiszą projektu ugody wynegocjowanej z poprzednikami .Więcej uważają ją za nieważną .Oczywiście nie wykluczają podpisania nowej ugody na nowych warunkach ,oczywiście jeśli CBA nic nie znajdzie co by podchodziło pod paragrafy Nawet jeśli chcieliby negocjować nową ugodę z Qumakiem to najpierw muszą dostać zgodę z unii Europejskiej na przedłużenie terminu oddania projektu tak aby nie odawać 280 mln funduszy Unijnych .A jeszcze nie złożyli wniosku i nie jest powiedziane iż unia pójdzie im na rękę ,może zażądać zgodnie z przepisami zwrotu 280 mln .Ba nawet jeśli unia się zgodzi to mogą wybrać innego wykonawcę na dokończenie isoku ,Dlatego to wszystko się nie wyjaśni do 4 września ,a zostaje jeszcze kontrola CBA bez jej zakończenia niema mowy o rozmowach ugodowych .Najpierw musi się zakończyć kontrola CBA i dopiero rozmowy o nowej ugodzie ,a co będzie jak CBA coś znajdzie to wtedy dopiero sytuacja się skomplikuje ,Dlatego WZA albo odwołają i dadzą później nowy termin albo zrobią miesięczną przerwę w WZA.
    Brdziesz teraz to samo pisal do walnego, czy jak juz kupisz akcje to dasz spokoj? Dwie rzeczy: 1 Euvic tez chce tej fuzji i jest dosc powaznie zaangazowany. 2 sprawy wewnatrz firm tj. zwiazane z polaczeniem tocza sie swoim tokiem, bez zwiazku z tym, ze jakis akcjonariusz chce zrealizowac zysk do 04.09. Obowiazki informacyjne wplywaja na kurs ale nie musza wynikac ze zmian stategii frmy.
    Czyli co przewidujesz do walnego ?
    Gora -dol ale chyba na wyzszych poziomach im blizej 4. Gorzej jesli przed walnym bedzie duza podbitka, bo wtedy wiadomo, ze bedzie tez spadek. Nie wiem czy zbieraja na krotko, czy na dlugo.
    Właśnie strasznie to dziwne , tu nic nie jest wiadome, ciężko coś przewidzieć.
  • Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~krezus [95.40.222.*]
    żeby miało wszystko ręce i nogi musza pobić kurs do ok 3 zł!
  • Re: 4 WRZEŚNIA CORAZ BLIŻEJ Autor: ~TakaPrawda [37.47.137.*]
    Towarzysze wzajemnej adoracji, niezle naganiacie a tutaj jest sytuacja bardzo skomplikowana a walne 4.09 to podejmie tylko jedną możliwą decyzje, o przesunięciu na 01.10.2018. Sytuacja Qumaka jest bardzo skomplikowana, jest dużo gorzej niż wtedy gdy Pan Wolny pisał, że szanse na połączenie to 50%. Zanim wszystko się wyjaśni, Oracle, Tmobile, ISOK może tutaj być jeszcze poważne załamanie kursu. Po co wchodzić teraz, jeśli miałoby być dobrze to po info każdy zdąży wejść, lepiej stracić 20% z potencjalnych zysków niż 30% z włożonego kapitału jak poleci do ceny emisyjnej.
[x]
QUMAK 0,00% 0,01 2019-08-21 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.