• po weekendzie Autor: ~informer [94.254.139.*]
    informuję uprzejmie, że tak jak w przypadku Pekao i Aliora, panom analitykom z biur maklerskich fuzja się 'nie podoba' , wskutek czego mieliśmy wielomiesięczne dołowanie takich gigantów, to w przypadku Vistulki i Bytomia jest dokładnie odwrotnie.

Śledzę oba papiery w komentarzach dwóch domów maklerskich i w obydwu analitycy podniecali się że fuzja, gdyby doszła do skutku, będzie korzystna dla obu firm.

Jak ktoś jest dociekliwy i czyta REKOMENDACJE, a nie samo 'kupuj' czy 'sprzedaj' i 'target', to nawet mógł wyczytać JAKI konkretnie wpływ miałaby fuzja na wyceny tych spółek. Zdaniem analityka, oczywiście.
    Ja np. jestem dociekliwy.
  • Re: po weekendzie Autor: ~MC [188.146.39.*]
    Skoro ma być tak cudownie to czemu tylu wczoraj sprzedało?
  • Re: po weekendzie Autor: ~Delf [195.26.22.*]
    no ta w sumie po co wogole jest strona podazowa na gieldzie najlepiej jakby roslo 400%-1000% na dzien wtedy byloby ok :) ?

• Re: po weekendzie Autor: ~informer [94.254.139.*]
    @MC

daj se spokój z giełdą chłopino
  • Re: po weekendzie Autor: ~mc [188.146.39.*]
    czemu sie smiejesz z MC myśli logicznie skoro ma rosnąć to czemu ludzie sprzedaja tylko po 3 ?
  • Re: po weekendzie Autor: ~informer [94.254.139.*]
    nic mnie to nie obchodzi czemu sprzedają , ich sprawa, ich problem

może dlatego że kurs rośnie kilka % a oni się już wymęczyli , może dlatego że są zarobieni, może dlatego że czekali na to info i taki mieli plan że jak się pokaże to wychodzą

a ty sobie odpowiedz dlaczego ofe metlife zszedł poniżej 5% w CDR kiedy kurs osiągnął 40 zł, dlaczego fundy był obkupione Getbackiem czy innymi Integerami itd.  Na giełdzie zawsze masz 2 strony transakcji, jeżeli robisz pod siebie ze strachu że druga strona transakcji zawsze wie coś więcej, to znaczy że masz ku temu powody, pewnie bardzo kiepski track record własnych inwestycji - w takim razie nie do mnie kieruj apel 'myśl logicznie' .  moją myśl masz wyłożoną w pierwszym poście.  Podsumuję ci jak krowie na rowie żeby było prosto: fuzja jest bardzo dobra i dla VST i dla BTM, a w dodatku BTM chodzi 5% poniżej parytetu (którego wg mnie już nie będą po raz kolejny negocjowaC)
  • Re: po weekendzie Autor: ~trick [188.146.35.*]
    Dnia 2018-08-17 o godz. 20:27 ~informer napisał(a):
    > informuję uprzejmie, że tak jak w przypadku Pekao i Aliora, panom analitykom z biur maklerskich fuzja się 'nie podoba' , wskutek czego mieliśmy wielomiesięczne dołowanie takich gigantów, to w przypadku Vistulki i Bytomia jest dokładnie odwrotnie.
    >
    > Śledzę oba papiery w komentarzach dwóch domów maklerskich i w obydwu analitycy podniecali się że fuzja, gdyby doszła do skutku, będzie korzystna dla obu firm.
    >
    > Jak ktoś jest dociekliwy i czyta REKOMENDACJE, a nie samo 'kupuj' czy 'sprzedaj' i 'target', to nawet mógł wyczytać JAKI konkretnie wpływ miałaby fuzja na wyceny tych spółek. Zdaniem analityka, oczywiście.
    > Ja np. jestem dociekliwy.

ALIOR Bank :):):)
    - za wszystkie wydane rekomendacje ...
    Dziękujemy ;)
    ps
    Ktoś się powinien w końcu temu przyjrzeć :):P):)
  • Re: po weekendzie Autor: ~barton [5.184.248.*]
    Taki to "urok" polskiej giełdy. Rekomendacja kupuj nic nie znaczy A jeśli już to krótkie i intensywne "ubieranie"
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.132.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
BYTOM 0,75% 2,75 2018-11-28 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.