Witam, czy ktoś może powiedzieć kiedy kurs wróci na właściwe tory? Kupowałem za 48zl, i aktualnie jestem 17 tys do tyłu. To były moje wszystkie oszczędności z kilku lat, jestem graczem, giełda zainteresowałem się niedawno. Liczyłem na wzrosty jak w CDProjekt
Gruby zwalił kurs. Gruby może podnieść. Na PLW zajęło to 2 miesiące. Teraz nie ma sensu wywalać. Jeszcze resztki leszczy panikuja. Trzeba czekać. Chociażby na raport sprzedażowy.
Nie sądzę. Wystarczy dobry zysk na koniec grudnia i zapowiedź dodatku. Spokojnie 48 wróci. Gorzej może być, żeby było powyżej. PD to nie jest jakiś gniot w stylu Agony. To bardzo dobra gra, owszem, z gównianymi ocenami graczy na Steamie. Ale z tego co wiem to chodzi o patcha i lokalizację. Gdyby to było gówno to na Metacritic byłoby na czerwono, a średniaki mają na żólto. A tam jest zieleń. No i jest jeszcze Hard West na Switcha. A giełda wróci na sensowny kurs po wykazaniu zysków. Jak ich może nie być przy tak małym budżecie na grę jak 9 mln zł. Nornalnie duże tytuły w Polsce kosztują 30-100 mln. A na CP2077 wydali czy mają zamiar wydać 300 mln zł. 2-3 lata to oni robili całą grę. Nie sądzę, żeby kolejną robili dłużej. Jakbym był 17 (ja jestem 2,8 tys ) w tył to bym za nawet niewielkie pieniądze pokupował inne firmy i trochę pobył na giełdzie. Najgorsze to sprzedać, tym bardziej, że tutaj przekrętem czuć na odległość.
...macie ludzkie podejście do porażki (dotyczy wszystkich odpowiedzi dla Tomka).Ja też mam tyły na tej spółce. Kupowałam po 43,50. Myślę przeczekać do końca roku
Ja jestem od roku. Najgorsze co możesz zrobić to sprzedać. Byłem na CIG 2 koła do tyłu, dzisiaj jestem 2600 do przodu, ale czekałem na to od listopada, a już dwa tygodnie temu byłem się gotowy poddać. Wystarczył jeden screenshot i jakieś mgliste zapowiedzi nie wiadomo czego. Polska giełda jest dziwna. CFG ma bardzo dobrą grę i nawet jeśli nie będzie dobrej sprzedaży jutro to będzie długookresowo dobra sprzedaż, tego jestem pewien. Cierpliwość popłaca. Do 48 może wzrosnąć w 3-4 dni po tym jak PW pokaże dobre wyniki. Gorzej mają Ci co weszli pi 51, tutaj może być ciężko. Ale powrotu da 40-46 spodziewałbym się w miarę szybko. Ja osobiście czekam na 27 i dokupuję :) Natomiast na przyszłość dobrze się zastanów jakim jesteś graczem. Ja już wiem, że takim, który musi mieć różne firmy. Owszem na jednej firmie mogą być największe kokosy, ale też największa strata i na pewno największe nerwy. To jak gra w ruletkę. Ja byłem po prostu pewien, że po dobrym ocenach na Metacritic będę widział CFG po 80 zł. Myślałem, że mi się system spie..lił jak zobaczyłem spadek o 25% w czwartek. To kompletnie bez sensu. Niejeden developer marzy o 79 na Metacritic.
Nie liczą się oceny branżowe --- tylko oceny graczy, a te są marne. Gra jest dla starców a nie młodych, dynamicznych graczy jak ja, którzy lubią błyskotliwe strzelanki i przejrzyste scenariusze.
Gra po prostu nie podoba się i będzie mnóstwo zwrotów, ale po 12 zł warto spekulcyjnie zagrać pod kilkunastoprocentową dzidę.
Nie trolluj. "Błyskotliwe strzelanki dla młodych, dynamicznych graczy" to robił CI i leżało to w kioskach. Nie ma nic złego w produkcji gier dla określonego, czasami niszowego odbiorcy - vide Paradox Interactive. Uważam, że na nasyconym rynku to dobry model biznesowy. Natomiast bez sensu jest kopać się na rynku z takimi tuzami jak COD, Battlefield, PUBG czy Fortnite (przypadek Cliffa Bleszinskiego, przekonanego, że tworzy kolejną, miliardową franczyzę).