Wszystko zgodnie z założeniami dziękuję.
Co do Krezusa było pewne, że spekuła będzie chciała opuścić walor i może dziś rączki pourywać. Jutro po porannym spadku można się zastanowić nad dt (kilka procent się ugra z palcem na klawiaturze).
Ursusa broni tylko cena akcji w emisji, dla mnie to jednak misja ratunkowa podobnie jak Sudan i wizyta ministra.
Dnia 2018-08-06 o godz. 17:23 mul_roboczy napisał(a): > Wszystko zgodnie z założeniami dziękuję. > > Co do Krezusa było pewne, że spekuła będzie chciała opuścić walor i może dziś rączki pourywać. Jutro po porannym spadku można się zastanowić nad dt (kilka procent się ugra z palcem na klawiaturze). > > Ursusa broni tylko cena akcji w emisji, dla mnie to jednak misja ratunkowa podobnie jak Sudan i wizyta ministra. > > > > Coś więcej kolegę interesuje ?
owszem, interesuje mnie odpowiedź na pytanie: dalczego rynek nie postrzega tych spółek jak ty?
Nie rozumiem pytania . Już wcześniej wyjaśniałem, że spółki mocno spekulacyjne do grania w krótkim terminie ?
Rynek dokładnie tak je postrzega i ja również.
A czy ja mówiłem, że kupiłem na dołku a sprzedałem na górce ? Znów starasz się przypisywać komuś nie jego słowa. Na Krezusie zagrałem dokładnie trzy razy nigdy nie zostając z papierem na dzień następny. Zysk pomiędzy 3 a 5% w zupełności mnie zadowalał pomimo, że dzienne wahania kursu wynosiły od 5 do nawet 20% różnicy. I grałem dokładnie ze względu na tak duże wahania i bdb płynność.
Dlatego data mnie trochę przymula ale z drugiej strony są wakacje i trzeba trochę odpocząć od stresu.
Dnia 2018-08-06 o godz. 18:25 mul_roboczy napisał(a): > A czy ja mówiłem, że kupiłem na dołku a sprzedałem na górce ? Znów starasz się przypisywać komuś nie jego słowa. Na Krezusie zagrałem dokładnie trzy razy nigdy nie zostając z papierem na dzień następny. Zysk pomiędzy 3 a 5% w zupełności mnie zadowalał pomimo, że dzienne wahania kursu wynosiły od 5 do nawet 20% różnicy. I grałem dokładnie ze względu na tak duże wahania i bdb płynność. > > Dlatego data mnie trochę przymula ale z drugiej strony są wakacje i trzeba trochę odpocząć od stresu.
a czy ja mówiłem, że piszę za kasę?... więc nie dziw się, ze "kto mieczem wojuje, ten od miecza..." ja tylko po twojemu, ale zręczniej odbijam piłeczkę... nagle zapomniałeś, ile to rzeczy wypisywałeś, które jako rzekomo pisałem?...
nie interesują mnie twe inwestycje i wszystko, co o nich piszesz moze być prawdą... ale tylko może... niekoniecznie jest - bo rzecz jest nie do zweryfikowania i nie ma nawet zainteresowanych to weryfikowania twych zmyślonych czy prawdziwych inwestycji
no i kto nieustannie jest narcyzem wypisując rzeczy, które nikogo nie obchodzę w stylu: " Dlatego data mnie trochę przymula ale z drugiej strony są wakacje i trzeba trochę odpocząć od stresu"...
Zrozum, że nie jesteś sam na forum, ciebie mogą nie interesować moje inwestycje jednak ja lubię wymieniać się spostrzeżeniami i dzięki temu np z elemelkiem udało się kilka razy ciekawie wytypować czarnego konia.
Nie wiem czy pamiętasz ale kiedyś proponowałem Ci Polimka ? Wówczas był bodajże po 3,5 , nie byłeś zainteresowany choć wcześniej prosiłeś o jakieś propozycje, mogę zrozumieć - urósł do 4,7.
Elemelkowi wskazałem do zainteresowania się Trakcję gdy była w przedziale 2,5x 2,7x dzisiaj 4,7x.
Oczywiście nie zawsze trafiam bo z datą też liczyłem na szybszy zarobek. No ale cóż, przynajmniej fundamenty ma zdrowe i płaci dywidendy więc nawet jeśli miałbym siedzieć tu rok to przypuszczam, że nie zbiednieję.
Trzeba się czasami nauczyć słuchać a nie tylko podbudowywać swoje ego.
Dnia 2018-08-06 o godz. 18:51 mul_roboczy napisał(a): > Zrozum, że nie jesteś sam na forum, ciebie mogą nie interesować moje inwestycje jednak ja lubię wymieniać się spostrzeżeniami i dzięki temu np z elemelkiem udało się kilka razy ciekawie wytypować czarnego konia. > > Nie wiem czy pamiętasz ale kiedyś proponowałem Ci Polimka ? Wówczas był bodajże po 3,5 , nie byłeś zainteresowany choć wcześniej prosiłeś o jakieś propozycje, mogę zrozumieć - urósł do 4,7. > > Elemelkowi wskazałem do zainteresowania się Trakcję gdy była w przedziale 2,5x 2,7x dzisiaj 4,7x. > > Oczywiście nie zawsze trafiam bo z datą też liczyłem na szybszy zarobek. No ale cóż, przynajmniej fundamenty ma zdrowe i płaci dywidendy więc nawet jeśli miałbym siedzieć tu rok to przypuszczam, że nie zbiednieję. > > Trzeba się czasami nauczyć słuchać a nie tylko podbudowywać swoje ego.
a czy ja zabraniam ci wymieniać sie spostrzeżeniami z kimkolwiek? wymieniaj się do woli... ty jednak chyba nie rozumiesz istoty forum - to jest forum dla wszystkich, a jeśli chcesz gawędzić z wybranymi forumowiczami, to umawiaj sie na priv i gadaj tam sobie do woli...
polimeks mnie nie interesuje - wiele lat temu sporo na nim zarobiłem, ale teraz widzę lepsze okazje i nikomu nie zabraniam wchodzić w polimka czy zachwalać go...
twoje trafienia mnie o niczym nie przekonują - jesteśmy na wątku daty, a tu masz same pudła...
co podbudowywania ego, to ty próbujesz to robić w polemice ze mną, ale wciąż bezskutecznie...
ja znam swą wartość i dlatego celowo czasami wystawiam się, na kpinę czy agresję, by zobaczyć, kto jest forumowym abderytą, a kto ma klasę i coś do powiedzenia bez hejtowania...