• spekulanci naganiacze Autor: ~nikt_ [89.76.190.*]
    raport sprzedaży II kw - jest źle,

ale skoro naganiacze, pyskacze piszą że jest TRAGICZNIE, KATASTROFICZNIE, DNOOOOO, to czemu nie było wczoraj -10% na otwarciu i -18% w ciągu sesji? czemu dzisiaj nie ma paniki -8% co najmniej?

• Re: spekulanci naganiacze Autor: ~Anonim [78.11.49.*]
    Bo tu już prawie nie ma zwykłych inwestorów :D
  • Re: spekulanci naganiacze Autor: ~miszcz [83.29.42.*]
    Jednego tylko nie umiem zrozumieć - dlaczego podali to w formie informacji przed raportem i tylko o sprzedazy u nas (!?) . Według mnie to za proste jest , coś tutaj piszczy w trawie. Tak czy inaczej wygląda mi to pod celowe zwalanie kursu , pod kogoś . Przecież ktos to kupował . Dziwne zjawsko , poczekamy zobaczymy. Nawet jeśli pod przejęcie to cena nie będzie mniejsza jak 5 zł lub wyżej .
    Ale nikt tego wielce nie kupuje od wielu dni, dzisiaj na spadku 61k obrotu i większość ostatnich dni z kilku miesięcy ma taki obrót - jedynie kto to kupuje to ktoś kto ma "nadzieje" na wzrosty w stylu - jest nisko może będzie wyżej, po czym nie jest wyżej i ci co mieli nadzieję sprzedają..
    no , taki obrót jest od większego okresu. Komu by zależało wywalac teraz przy takich cenach , przecież tu mało akcji w obrocie jest. 50 000 zł wystarczy by zwalać kurs ,więc jak w ogródku. Cos mi tutaj nie pasuje że akurat teraz zapodali taką informację przed raportem. Przeciez i bez tej informacji można kurs zwalać przy większych obrotach. Jaki był w tym cel? Walne na dniach , raport również. Kazdy spodziewał się złego raportu , więc dlaczego podali takie info?
    Ja tu nie widzę nic specjalnego, walne będzie, raport dopiero pod koniec września, informacja faktycznie podana z d..y. Może chodziło tu bardziej że zmieniają strategie po prostu, ale inwestorzy na takie pierdoły się nie nabiorą dopóki nie zobaczą efektów, za dużo było i jest tu bajkopisarnictwa a lepiej nie widać żeby miało być.
  • Re: spekulanci naganiacze Autor: ~Konkretny [188.146.65.*]
    Dzieciaki zawsze będą sprzedawać kiedy trzeba kupować - tak to działa! a pseudodniebnikarze będą pisać jaka to tragedia z Brasterem- kiedy spółka ma gotowy produkt śmieszna kapitalizację a na ten gpw i nc są setki spółek nic nie warty zadłużonych na grube miliony i się bujają a czepiają się Brastera który ma kilkanaście mln gotówki, fundusze w akcjonariacie, które wprowadziły swoich ludzi do RN. Zobaczycie co będzie - ale jak macie mokro to sprzedawajcie tylko już nie płaczcie na forum bi to żenujące :)))
    A ja tu widzę pewną analogie. Zapodali w formie informacji do tego bankier swoje dorzucil i chcieli wywołać wieksze spadki. Nie widze po prostu sensu aby zarząd widząc i tak już rozbity kurs akcji "kopali leżącego" ( patrz akcjonariat ). Coś idzie dobrego , tak to widzę. Co ma byc to będzie , trudno :)))
  • Re: spekulanci naganiacze Autor: ~El_Presidente [188.146.162.*]
    Przecież ten zarząd doskonale wie co robi -dopóki nie będzie programu motywacyjnego to po co maja starać o wyższy kurs skoro sami niedawno dokupili tanio. W środę na walnym będzie uklepaniu plan motywacyjny, zarząd zacznie się chwalić konkretami, rozmowy z inwestorami strategicznymi się toczą tylko po co z tym wszystkim wyskakiwać przed zatwierdzeniem planu motywacyjnego. To jest proste jak to, że Kresus trzeba było brać po 1,4 Elemental po 0,8 a Kopex najlepiej po 0,81 a nasz Brasterek poniżej 4. Wszystko jest na forum tamtych spółek czytać -Elemental z i Kresus z połowy czerwca a Kopex 2 tygodnie temu co pisałem jak było po 0,8 i sprzedać dzisiaj ponad 100% weryfikować jak chcecie-wszystko jest na forum, a hejterzy niech wyją - kogo to obchodzi jeden z problemami z samym sobą nawet podobni użył mojego nicku ale co mu po tym skoro rozumu mu od tego nie przybędzie :)))))
  • Re: spekulanci naganiacze Autor: ~aber [94.254.150.*]
    Może dlatego, że wskaźniki AT są już na takim poziomie wyprzedania, że nie ma z czego spadać?

Technicznie, moim zdaniem, wystarczyłaby UMIARKOWANIE dobra informacja dotycząca SPRZEDAŻY i mielibyśmy piękny impuls wzrostowy. Niestety zarząd nie dowiózł.
  • Re: spekulanci naganiacze Autor: ~El_Presidente [188.146.162.*]
    Zarząd na pewno popełnia błędy ku irytacji akcjonariuszy ale nie można powiedzieć, że im też nie zależy na pieniądzach i sukcesie, nowi viceprezesi mają relatywnie mało akcji ale Panowie Jaremek i Halicki juz grubo ponad 100 tys akcji - oczywiście ktoś powie co z tymi akcjami skoro przez lata brali pensje ale umówmy się - nawet teraz na minimach te ich pakiety są warte ok 0,5 mln a Pana Jaremka jeszcze więcej, przy cenie 10 będzie to mocno powyżej miliona i ok 1,5 mln wraz z wyższa ceną jeszcze więcej a to tylko oficjalne akcje, do tego dochodzą pakiet motywacyjne. Każdy normalny człowiek jeśli ma mieć możliwość mieć więcej - to będzie chciał mieć więcej, a co ważniejsze od kasy - każdy woli odnieść sukces niż porażkę ale niech każdy robi co ma obawy uważa, że będzie katastrofa to niech sprzeda - na giełdzie jest masa spółek na których można zarabiać. Ostatnio chociażby wspomniany wyżej Krezus, Kopex, Elemental, Trakcja i wiele innych. Owocnych inwestycji!
    Nie ma duzo w obrocie akcji i z kursem mozna robić co się chce , niestety. Podciągają i zaś zabawa i tak w kółko. Coś jest na rzeczy bo mimo złego infa pod zwałkę kupowali. Kręci tu ktoś , kto ma wiedze o informacjach ze spółki. Wcześniejsze wzrosty przed infem o Ukrainie to potwierdza. Nie wiem o co tu biega, czy grają pod kogoś bo się dogadali czy inaczej ,ale wczorajsze info nie jest przypadkowe. Zagrali pod spadki. Według mnie to wszystko jest za proste, tak ot prezesik sobie strzela w kolana za każdym razem i by dobić daje info o sprzedaży na naszym rynku .......... a raport ma się dopiero pojawić :))) Coś jest na rzeczy według mnie i spokojnie czekam ... co ma być to będzie - trudno :)))
  • Re: spekulanci naganiacze Autor: ~Grom [94.254.242.*]
    Kino, grają, teorie spiskowe, kur... tak można tylko myśleć jak się obraca PAKIETAMI po 100 akcji. Nikogo normalnego już ta spółka nie interesuje, pozostali ubrani pocieszający się wzajemnie i prezes który lata po rynku w poszukiwaniu innego zajęcia.
  • Re: spekulanci naganiacze Autor: ~El_Presidente [188.146.48.*]
    Jest kilkaset innych spółek - niech każdy robi co uważa, ja kupuję dzisiaj po 3,79 i jeszcze zapewne kupię. To, że to ryzykowna spółka i w ryzykownej branży wie każdy. Wasze pieniądze - wasze decyzje. Pozdrawiam!
  • Re: spekulanci naganiacze Autor: ~Gość [188.146.106.*]
    Zaczyna się :) Bravo!
[x]
BRASTER -4,92% 0,58 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.