skoro zostałem wywołany do tablicy to mimo wieloletniego doświadczenia praktyczne inwestowanie po kilku miesiącach od otwarcia GPW w Warszawie oraz z obserwacji notowań różnych spółek od kiedy było to możliwe to nie mam aż takiego wyczucia gdyż zacząłem sprzedawać w dzień przed WZA - za 2,35 - 2,40 -w wielu odstępach czasowych sprzedałem głównie ukrytemu zleceniu -łącznie oddałem w ten dzień120 tys papiera - pomimo tego a inni tez sprzedawali ta osoba dzielnie to przyjęła na klatę nic sobie z tego nie robiąc ,czy to on i koledzy stali za dalszym zwycięstwem popytu - nawet ja uważałem iż sprzedając źle zrobiłem jak zobaczyłem po zamknięciu na 2,69 jeszcze niezaspokojony popyt gdyby po sesji nie pojawił się komunikat to 3 zł by przekroczyli ,trudno powiedzieć gdzie by notowania się zatrzymały bo popyt był mocny /pomijam fundamenty i na ile powinien byc wyceniany nowy podmiot który powstanie po połączeniu/ Wczoraj otworzyło się na sporych minusach -więc te poziomy do dalszej sprzedaży mnie nie interesowały biorąc pod uwagę prawie rok posiadania akcji ,jednak w trakcie notowań kurs przekroczył to po ile sprzedawałem dzień wcześniej a nawet dojechał do 2,62 zł -w czasie tej podbitki i spadku sprzedałem pozostałe 140 w rożnych cenach -ogólnie nie liczylem średniej po sprzedaży wszystkich akcji ale myślę iż mniej niż 2,40 nie wyszło a średnią zakupu uwzględniając nawet pierwsze zakupy po 1,90 zł obniżyłem późniejszymi zakupami do chyba 1,20 zl .Sprzedałem z zamiarem odkupienia taniej akcji -jeszcze nie odkupiłem ale 200 tys popiera odkupię -kiedy i po ile odkupię nie wiem ,będę reagował na podstawie zachowania kursu czy pojawiających się informacji.
TAK SPRZEDAWAŁ I MÓGŁ NA DOGRYWCE SPRZEDAĆ PO 2,69ZŁ NA ZAMKNIĘCIE BYŁO NA K 22000 SZTUK I NIKT NIE ODDAŁ A ON ODDAWAŁ NIŻEJ I TWIERDZI ,ŻE NIE SPRZEDAŁ WSZYSTKIEGO BZDURY PISZE BO SPRZEDAŁBY TEŻ ZA 2,69ZŁ ALE PISZE BZDURY BAJKOPISARZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!2,35-2,4 ODDAŁ A PO 2,69 JUŻ NIC NIE MIAŁ?NIŻSZE POZIOMY NIE INTERESUJĄ WIEC NIE SPRZEDA ZA 2,69 WYZEJ ALE TYLKO 2,35-2,4 CO ON PISZE JAK WYWALASZ TO DO KOŃCA A ON ZATRZYMAŁ SIĘ ZDUMIONY I TU KOZACZY NAM NA FORUM JECHAĆ Z NIM
Człowiek się uczy na własnych błędach,ale nie miej pretensji do niego bo to jego kasa i zrobi co chce.Pretensje to można mieć do tego co wystawia komunikat decyzyjny dla losów kursu o godz. 23.Przecież tego to się nikt nie mógł spodziewać oprócz tych co wiedzieli a że ktoś wiedział to jestem pewny na 100% i na tym można by było zrobić Va bank III.Inwestorzy to przeżyją bo prędzej czy póżniej kurs wróci na wyższe poziomy,a kolarze będą mielić dalej bo to jest dla nich raj-choc niektórzy musieli sie nieżle przejechać.Życzę Ci powodzenia,bo jesteś tu jednym z tych nielicznych którzy pisza uczciwie i nie robią innym wody z mózgu.Giełda to zabawa dorosłych ludzi i transfer środków od bogatych do cierpliwych.Pomyśl ile lat czekał gość o którym piszesz żeby zgarnąć wreszcie porządną kasę.Teraz to będzie mógł sobie kupić prawie dużą bańkę akcji i to on będzie tym grubym ,który steruje kursem tak że radzę grzeczniej z gościem.
Słuchaj tu nie chodzi o pretensje żale ja nie straciłem tylko mniej zarobiłem a można było sporo zarobić. CHODZI O JEDNO W JAKIM ŚWIETLE STAWIA SIĘ SPÓŁKA.
PO COŚ TO JEST ROBIONE POD ZBIERANIE PAPIERA?
A MOŻE FUNDUSZE POWINNY OKAZAĆ KARTY ILE IM JESZCZE AKCJI ZOSTAŁO ? JAK DOBRAŁY TO WINDA DO GÓRY ! ILE CZASU MAJĄ OD DOBRANIA NA OKAZANIE PRAWDY ?
PAPIER SZULERNIA TYCH CO GRAJĄ NA PEWNO JUŻ TU NIE BĘDZIE. I OTO CHODZI . TO TYLKO PIENIĄDZE. ZAPRASZAM DO KASYNA TO TAK MOŻNA POWIEDZIEĆ. JAK LUBISZ TAM BAWIĆ SIĘ TO MASZ JE TU !
Qumak7zł Ty już pokazałeś w wątku „WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA” ze jak się akcje sprzeda to już nie Qumak 7zł tylko trupy z szafy itd. Dla mnie jesteś naganiacz, udało Ci się uratować to pozwól tez innym a nie naganiaj żeby czym prędzej akcje odkupić. W ogóle nie powinni ludzie inwestować na podstawie tego co tu ktokolwiek pisze, to pierwszy krok do tego żeby zostać dawcą kapitału. Jednak są osoby takie jak Obserwator, które co by się nie działo trzymają poziom, Tobie się nie udało w tym gronie wytrwać. Życzę udanych inwestycji.
Szulernia to grono dla Ciebie a poziom w szulerni każdy wie jaki jest . Nie ma go. Obserwator dobrze śledzi komunikaty a na proste pytanie nie umie odpowiedzieć jakie Wolf zadał mu czy zna terminy dla Oracle. Zadałem to pytanie na forum po czasie i też widzę masło maślane piszą.
Obsewator zagrał jak prawdziwy inwestor, dlaczego nie sprzedal po 2,69? bo szlo na ponad 3 zl?...tylko komunikat wszystko zepsuł? dlaczego sprzedal czesc po 2,3-2,4 wczesniej? bo mial godziwy zysk i minimalizowal ryzyko nie dogadania sie na walnym? pazernosc gubi i lepiej sie ludzie uczcie od niego, tyle w temacie.