• może ktoś obeznany się wypowiedzieć bo ja nie qumam Autor: ~qumam [94.254.245.*]
    teraz dopiero czytałem co o tym myślicie ??

Uchwała Nr 22 W przedmiocie udzielenia absolutorium Członkowi Rady Nadzorczej Spółki Panu Wojciechowi Wolnemu
    „Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki Akcyjnej „QUMAK”S.A. działając na podstawie art. 393 pkt. 1 oraz art. 395 § 2 pkt 3
    kodeksu spółek handlowych oraz § 23 pkt. 1 Statutu Spółki postanawia udzielić absolutorium Członkowi Rady Nadzorczej Spółki Panu Wojciechowi Wolnemu z wykonania przez niego obowiązków w roku obrotowym 2017”
    W głosowaniu tajnym nad Uchwałą Nr 22 oddano: 28 981 447 ważnych głosów z 28 981 447 akcji, stanowiących 71,78% w kapitale zakładowym, w tym za przyjęciem uchwały oddano 23 019 880 głosów, przy braku głosów przeciw i 5 961 567 głosach
    wstrzymujących się.
    Uchwała została podjęta-ale czy te głosy nieprzychylne Panu Wolnemu nie zablokują fuzji

Była też rekomendacja Rady Nadzorczej aby nie udzielić absolutorium poprzedniemu zarządowi to oczywiste ,ale też nawet rykoszetem uchwała o absolutorium nie została podjęta dla Pana Wojciecha Napiórkowskiego oraz Pana Piotra
    Woźniaka

Był ktoś z Was na WZA aby rozjaśnić sytuację.

• Re: może ktoś obeznany się wypowiedzieć bo ja nie qumam Autor: ~Howg [37.47.25.*]
    Wiem, wiem...... Czekanie na korektę żeby taniej kupić , niestety trzeba podjąć decyzję, jutro walne i fuzja lub nie
  • Re: może ktoś obeznany się wypowiedzieć bo ja nie qumam Autor: ~semperfi [31.1.164.*]
    Kodeks spółek handlowych wymusza podjęcie decyzji już jutro, bo jest zakaz dalszego odraczania Walnego. Fuzja jest przesadzona.
  • Re: może ktoś obeznany się wypowiedzieć bo ja nie qumam Autor: ~semperfi [31.1.164.*]
    przesądzona „*
  • Re: może ktoś obeznany się wypowiedzieć bo ja nie qumam Autor: ~qumam [94.254.245.*]
    zwracam tylko uwagę iż 5 961 567 głosów wstrzymało się od głosu nie popierając absolutorium dla prezesa Euvica będącego członkiem rady nadzorczej Qumaka ,mowa oczywiście o Panu Wolnym

Czy te głosy poprą jutro po przerwie głosowanie w sprawie fuzji.??

Zastanawiające też jest to iż na poprzednim WZA przeciwko emisji było 1 373 611 głosów i 2 500 głosów wstrzymujących się

zaraz poszukam w internecie jaką większością musi przejść taka uchwała ,chyba iż wiecie to podpowiedzcie

• Re: może ktoś obeznany się wypowiedzieć bo ja nie qumam Autor: ~Życzliwy [94.42.92.*]
    Cały stary zarzad nie dostał absolutorium, cały aktualny dostał. 2 gosci z RN nie dostało, bo jakis duży się wstrzymał.
  • Re: może ktoś obeznany się wypowiedzieć bo ja nie qumam Autor: ~qumam [94.254.245.*]
    Do zablokowania uchwał w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego wystarczy 20% głosów zarejestrowanych na NWZ (nie mylić z udziałem we wszystkich głosach w Spółce) ,jeśli się mylę poprawcie

Dlatego te głosy mają ponad 20 % -czy nie zablokują fuzji skoro tak głosowali .Jeśli był @ życzliwy na WZA dlaczego wtedy nie głosowali tylko była przerwa

5 961 567 głosów wstrzymało się od głosu nie popierając absolutorium dla prezesa Euvica będącego członkiem rady nadzorczej Qumaka ,mowa oczywiście o Panu Wolnym

Czy te głosy poprą jutro po przerwie głosowanie w sprawie fuzji.??

Zastanawiające też jest to iż na poprzednim WZA przeciwko emisji było 1 373 611 głosów i 2 500 głosów wstrzymujących się

[x]
QUMAK 0,00% 0,01 2019-08-21 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.