Niech powoli ustabilizuje się na 4 zł do końca przyszłego tygodnia a zarazem miesiąca. Jak od sierpnia ruszy w górę to ........ kolejny opór jest mega wysoko.
Pisałem już ze linia trendu 2 letniego jest zbieżna z 20 letnią. Aż strach pomyśleć co się stanie wraz z ich przebicie, ale do tego potrzebne porządne info. Dziś już mieliśmy pierwsze z nich. Może będzie to seria takich pozytywnych informacji z najważniejsza z nich tj prognoza zysku 15 mln za 2018. Na WIG 20 półroczna korekta ( mini bessa - 20% od szczytu) dobiega chyba końca co może być też paliwem dla małych spółek. Nie mówiąc już o skrajnie pesymistycznch odczytach nastroju inwestorów z ostatnich tygodni.
Wprost nie jest bezstronne, tylko maja dziennikarzy z jeden i drugiej strony i nie są zaangażowani, właśnie dzięki właścicielowi, w walkę polityczna. A to ludzi środka zachęca do lektury. Do Rzeczy stabilne , bo to jedyny konserwatywny tygodnik, który nie wchodzi w tyłek partii rządzącej, tylko maja po prostu konserwatywna linię. A to, że nie wchodzą widać po ilości reklam, których wiele nie ma. Ale nam są potrzebni nie rzadowi reklamodawcy a firmy prywatne i ci powinni trafiać z takich tygodników jak Wprost. Myślę też, że wstępne wyniki za 2Q są już znane zainteresowanym. A pewnie też czas rozpoczęcia skupu.
Poszło dziś w lewo parę akcji i ..... nic . Nikt się nie dołączył. Typowa korekta. Najlepiej gdyby tak pobujalo na 3.7-4.0 do końca tygodnia/miesiąca. Byłaby idealna płytka korekta w silnym trendzie wzrostowym - krótkoterminowym.
Może jeszcze spaść w okolice 3,5 gdzie jest linia trendu wzrostowego krótkoterminowego i oby jej nie przebilo. Narazie druga z rzędu miesięczna świeca wygląda imponująco. Ps. Niewiele brakuje do wygenerowania złotego krzyża na wykresie
Tutaj naprawdę nie widać podaży. Na 3,72 stoi pewnie animator. A później jest 3k do 4 zł. Kto miałby sypać do 3,50? Chyba, ze z worka do worka. Ale i tak nie sadze,żeby to aktywowalo jakaś podaż. WIG20 daje nadzieje na koniec spadków. Szeroki zajechany. Droga do wzrostów otwarta.
Myślę że w tym miesiącu już 4 zł nie zobaczymy. Kurs wystarczająco już wystrzelił. Prezez szykuje odpowiednie info na sierpień i mam tu na myśli prognozę wyników za 2018. Po tej informacji pojawi się na forum bardzo wielu nowych inwestorów i już nie będziemy w 6 osób pisać...
właśnie ten potencjał do złotego krzyża jest widoczny i mam nadzieję że się pojawi a ja wtedy kupuję zresztą wskaźniki zachowują się tak jakby szykował się mega wzrost mogą być tutaj wyścigi i nie sądzę żeby kurs spadł w okolice 3 złotych
Nie chcę Was straszyć bo fajnie się bawicie na forum
Wydawca prawicowych tytułów „Wprost” i „Do Rzeczy” – giełdowe PMPG Polskie Media – straciły niemal pół miliona złotych
https://m.money.pl/wiadomosci/artykul/prawnicy-firmy-doradcze-a-nawet,23,0,2411799.html
Odgrzewane kotlety już wczoraj o tym było a czy zysk będzie 13 - 13,5 mln to chyba nie ma dużego znaczenia bo wycena spółki dalej jest na śmiesznym poziomie c/z 3
'Wprost" prawicowe... Co tam za nieuki pracują. Wice naczelny chodził na wiece KODu w zeszłym roku a oni piszą, że to prawicowa gazeta... Dlatego tu jest potencjał, bo trafiają do szerszego grona odbiorców. Wprost zyskuje, bo myślę, że część czytelników Newsweeka ma dość PiSu na każdej okładce i wiecznej histerii redaktora naczelnego. Ci mogą "transferować" się w tę stronę i dlatego jako jedyny tygodnik zyskuje na spadającym rynku papierowego czytelnictwa.
Wtedy dopiero zaczną się wyzwiska, posty o balonie, straszenie nie wiadomo czym. Te nasze żale do prezesa to będą kulturalne dyskusje wobec tego, co zacznie się tu pisać jak kurs pójdzie wysoko i zleci się stado drobnych.
Myślisz, że poda prognozę? Bo ja, przyznam się, zapomniałem już o tym i , szczerze, nie wierzę w prognozę.;) Gdyby się pojawiła, będę bardzo mile zaskoczony.;)
Dnia 2018-10-25 o godz. 10:40 ~Znany napisał(a): > ..... zdecyduj się czy ORGR czy kanał spadkowy ........................................... bo we łbach mieszasz
Przecież jest w kanale spadkowym średnioterminowym, a ORGR nie jest wykluczone. Przyszłość pokaże.
Spokojnie pierwszy kwartał był już rewelacja a to najgorszy zwykle w wykonaniu pmpg. Następne będą jeszcze lepsze więc nie narzekaj tylko wchodź teraz a nie za 10 zł bo wtedy będzie za późno, choć kto wie czy do 20 zł nie dojdzie bo c/z śmiesznie niska..
A dlaczego ten ma być gorszy? Do Rzeczy w zeszłym roku było konsolidowane na poziomie 30% a obecnie 80%. Wprost ma tak duży wzrost zasięgu w necie, że nie może to nie być zauważone przez reklamodawców.
Poza tym wycenianie na 40mln dwóch takich tytułów gazetowych to jest kabaret.
Marzy mi się aby wszystkie media były państwowe, jeden jedyny prawdziwy przekaz jak w telewizji państwowej, budujemy statki, samochody elektryczne itd. Pamiętam to za komuny. Tylko jedyna prawda.
Ale tak z ciekawości się dopytam, może ktoś mi wyjaśni. Jedna jedyna słuszna partia ma władzę nad wszystkimi środkami przekazu? Tak jak PZPR, kiedy wówczas mogła by utracić władzę? Za 100 lat? Łukaszenka ile rządzi czy Fidel ?
Wygląda na to, że skończymy pod oporem. Podaży jednak nie ma. Te zlecenia po 400 sztuk, to mają niby sprowokować niecierpliwych do sprzedaży? Cały czas brak podaży w karnecie. Myślę, że przy 4 zł coś by się pojawiło. Ale nie przy 3,50. Ciekawie się ten sierpień zapowiada... Gdyby się jakieś info pojawiło, to przebijamy opór i zaczyna się handel.
Popatrz sobie na wykres swig80. Możesz też policzyć długość tej bessy i porównać do poprzednich. A później poszukaj jakiejś fajnej spółki, która jeszcze nie wzrosła i zainwestuj w nią. Polecam Groclin.;) szykuje się do lotu.;) A nas zostaw może w spokoju, ok?
Maj2016=sierpień 2018. Pięknie podciagneli na koniec coby knot świecy miesięcznej nie był za duży. Teraz ubijanie do końca tygodnia w okolicy 3,5 i od nowego tygodnia początek nowej potężnej białej świecy związane z przebiciem oporu. Ten tydzień to chyba ostatnia szansa na w miarę tanie dobranie...