• DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~marcel [83.8.72.*]
    przedostatnia sesja przed fuzją-nie dajcie się oskubać .
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~marcel [83.8.72.*]
    dla przypomnienia:Maksimum: 16,20 zł (13-12-09) i to jest cel dla nowej firmy a nie jakieś 2 ,3 zł
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~semperfi [93.180.190.*]
    Ile wtedy było akcji w obrocie?
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~GieldowyDziobak [37.47.74.*]
    Tyle samo ile jest teraz i ile będzie przez najbliższe miesiące. Myślisz ze Euvic po to wchodzi na giełdę żeby sprzedać te akcje?
    Nie, tylko zapytałem, bo niektórzy zdają się porównywać CDP do 11 bit, kompletnie ignorując liczbę akcji w obrocie.

Czy emisja nowych akcji nie wpłynie negatywnie na wycenę?
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~Kron [89.66.152.*]
    Ta firma będzie miała 700 mln plnprzychodów. Jak będzie miała zysk to porównaj sobie do innych firm ile będzie warta. 20 PLN w dwa lata to najniższy wymiar.
    To zależy, wiadomo ze emisja powoduje rozwodnienie kapitału gdybjuz Akcje zostaną wprowadzone na GPW ale zobacz kto tutaj te akcje obejmuje, Euvic i fundusze. Poza tym obecna wycena jest bardzo niska z uwagi na nowe otwarcie jakie mieliśmy w Qumaku. Wszystko zależy jak QumakoEuvic spożytkuje te emisje, jednak wierze ze tutaj jest calosciowy plan bo to widać po działaniach nowego zarządu, poza tym teraz sterowanie przejmie Euvic. Kiedyś pisałem tu ze Qumak będzie w rywalizacji o spółkę roku i podtrzymuję.
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~taktak [37.47.147.*]
    to typowe kolejne podbicie giełdowych pasożytów i próba wciągnięcia ulicy a min "kolarzy"
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~XxX [5.60.155.*]
    Popieram kolegę.
    Rozbujałe wyobrażenia o firmie, a nikt nie zna planów. Gdybanie i mrzonki oraz próba wciągnięcia "ulicy" do gry. Nie dajcie się ponieść fantazji marzycieli.
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~mickloko [193.162.26.*]
    Kto nie znam ten nie zna. tyle w temacie :D zawsze ktos musi zostać na peronie i kupic na górce
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~Howg [37.47.22.*]
    Można i tak .... Ale suma wiadomości dotyczących przyszłości i perspektywy tej firmy przemawiają za tym abym zdecydował się zakupić akcje Qumaka z niewielkim ryzykiem i ogromnym potencjałem wzrostowwym
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~marcel [83.8.72.*]
    a teraz po prawej stoją ci co najwięcej psioczą na Qmqk
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~XxX [5.60.155.*]
    To nie jest psioczenie na qumak. Ja staram się patrzeć realnie na spółkę. "Chłopcy" rozgrywają strategię spółki na własnym podwórku i we własnym zakresie, natomiast indywidualni nie liczą się w grze. Trudno kolego mówić o perspektywach i forować cenę akcji przy braku znajomości planów i strategii spółki. Obecnie trwa ubieranie w akcje ulicy oraz podbijanie ceny przez robienie kółeczek i nic poza tym.

• Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~Krus130 [94.254.183.*]
    Po to zeby w społce było gorzej
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~Zaba [77.112.175.*]
    Ulica nie kupowała po 1 zł jak było.. Ktoś poinformowany wyraźnie skupuje.
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~Arthurius [195.182.49.*]
    Na razie ktoś postawił batonik na 1,75 i powoli skupuje po 1,70-1,74.
    Aczkolwiek ktoś skubnął łącznie 20k akcji po 1,75 więc chyba niedługo puści.
    Co to jest batonik?
    Duzy pakiet ustawiony troche wyzej celem odbierania zlecen sprzedazy ktore sa ponizej ... krorko mowiac ktos skupuje.
    Ale moze tez jakis leszcz wstawia wszystko w jedno zlecenie i sprzedaje tak ... trudo zgadnac
    fajna metoda skupowania, jedyna słuszna na Qumaku żeby nie wywalić kursu w kosmos i cokolwiek jednak dokupić taniej, w poniedziałek jednak wydaje mi się ze już będą wyścigi, widły i koniec, kontynuacja we wtorek rano a po walnym to już różne scenariusze są możliwe, ale to moja opinia.
    Jeszcze dziś pod koniec moze sie zaczac wyscig.
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~obserwator [37.47.174.*]
    jedno jest pewne poszła transakcja na 60 tys papiera więc następny niewierny Tomasz uwierzył , jeśli nawet ktoś kupił to sam od siebie to też dobrze bo oznacza iż tych akcji nie chciał stracić po tym kursie a to wystawione zlecenie które sam musiał kupić miało pomóc w skupie na niższych poziomach .Oczywiście mógł wycofać zlecenie ale zrobił to już wczoraj i ponownie taki ruch by go zdekonspirował .Pamiętajmy w tali jest tylko 10 mil akcji jeśli chłopaki zebrał tylko część akcji bo wiele akcji z tej puli jest drogo kupione bo max not był nawet 17,75 zł i kurs poniżej 3 zł jest dopiero od lipca 2017 roku więc wiele osób ma drogo kupione i nie będzie sprzedawać i przeszkadzać we wzrostach mają też dużo czasu min do marca 2019 roku pozostałe akcje nie będą dopuszczone do handlu i dopiero wtedy poznamy prawdziwą wartość akcji Qumaka dlatego jeśli dysponują odpowiednią gotówką to mogą się zabawić , a mają ku temu przed sobą medialne pozytywne komunikaty i alibi iż pod nie kupowali .Mogą zrobić z kursem co będą chcieli i ich słodką tajemnicą jest gdzie zrobią dystrybucje .

Dodatkowo proszę zwrócić uwagę bez różnicy po ile obejmą akcje nowi udziałowcy Euvika to w przyszłości muszą sobie i nam wypłacać sowitą dywidendę lub sprzedać te miliony akcji i to poza giełdą jakimś funduszą a aby dostać min 2-3 zł to kurs na giełdzie musi być podtrzymywany na wyższych poziomach i poparty dobrymi wynikami .Proszę zwrócić uwagę iż akcjami Qumaka nie będą mogli płacić za swoje zachcianki i tryb życia jaki prowadzą i przy tym IPO się nie keszują ,dopiero w przyszłości to uczynią ,może doczekam tego i ja a za cierpliwość zniosą mi w końcu podatek belki
    Dokładnie. Obserwator Ty masz 370k ja mam 600k wiec juz zostaje tylko 9 mln . Wojetek Wolny kupował aby miec tez duzą ilosc do zainicjowania ackji przejecia wiec w oborcie jest ich malo .. tych tanio kupionych. teraz jedyna rozsadna droga prowadzi na polnoc. A fundusze nie moga sypac bo nie ma akcji w obrocie :D
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~Semperfi [93.180.190.*]
    Ja nam 100k, wiec już jest 8,9 mln
    oj przepraszam tylko 270 tys jak pisałem a nawet zaokrągliłem bo będzie 26x -sam dokładnie nie wiem ile bo ulokowałem to mam na kilku rachunkach zwykłych oraz IKE i IKZE swoim i rodziny -czyli nie aż tak dużo ,pomimo mojej wiary w Qumaka nie dobrałem więcej bo nie chciałem zaangażowania % w jednym walorze przekraczać ,a zamiast tego dziobałem uśredniając inne dwie spółki na których liczę na 100 % zysku -ale czy się doczekam mowa o Ceramika Nowa Gala oraz Komputronik -te dziobałem zamiast Qumaka ale to co mam wystarczy -co ja będę z tą kasą robił jak ja rówieśnik prezesa Qumaka
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~Michał [91.224.193.*]
    Jw,
    Jeszcze 0,65 i będę na zero :)
    Pozdrowienia.
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~Tom [46.215.91.*]
    kup Harleya w tym wieku już wypada, mam podobny pesel;)
    Widziałem na forum PBG jednego Obserwatora , ale to chyba nie Ty. Komputronik mialem ale nie bardzo wierze tam we zwrosty ale zycie pokaze . Ceramiki nie znam , ale obroty słabiutkie
    komputronik mam pod wezwanie na wycofanie z GPW ,w poprzednim wezwaniu po zebrali się akcjonariusze na Facebooku i nie oddali akcji po 7,18 było wezwanie choć w dzisiejszym parkiecie jest wywiad iż nie będzie ponownie robił wezwania główny akcjonariusz ale nie wieżę - pytanie kiedy po wyższej cenie zrobi ale to do ugrania może być max 100 % i może ze dwa lata czekania ,ryzyko to tak jak każdy większościowy właściciel -może różnymi sztuczkami kasę wyprowadzać z firmy - W portfelu mam też ze względu na kasę którą spółka ma -może dywidenda ,oraz wskaźnik c/wk - poniżej 5 zł można dziobać z ewentualnym uśrednianiem

Ceramikę Nowa Gala w okolicach 1 zł lub najlepiej poniżej można dziobać ,ale obie spółki praktycznie bez płynności w ceramice główny właściciel ma około 20 procent a fundusze ujawnione głównie ofe ponad 60 % -dywidendy płacą nawet 10 groszy ale z poprzednich zysków a teraz mają straty ale był przegląd opcji strategicznych -może ktoś ich przejmie konsolidacja lub inny producent płytek zechce wejść tą drogą na gpw , też c/wk dobre max zysk z inwestycji 200 % realny min 100 %ale też długoterminowo .Dlatego może są inne lepsze spółki na szybszy zyski dlatego od razu mówię problem płynności i czekania nie wiadomo ile na ten zysk. Ale dywersyfikując portfel akurat między innymi takie mam .Swojego czasu miałem wolne środki i wytypowane kilka spółek i akurat te między innymi wpadły do portfela.

Spoko. Podoba mi sie tok rozumowania. Zdradzisz co masz jeszcze w portfelu ? Ja w ten sposob skupowałem PBG i to tez jest longterm. moze nawet kilka lat.
    pozostałe spółki mam z zyskiem i nie widzę już dużej możliwości wzrostu notowań /nawet roz3ważam wyjście z niektórych inwestycji / jeszcze z tych na których mam zysk ale na ewentualnej korekcie jak najtaniej może się jeszcze uda bo wielu niema cierpliwości /najlepiej ponownie po 1,50-1,60 / spółkę którą reklamuje comtrader_optymista Zobacz wątki dotyczące Rank Progress Swojego czasu dość długo mieszkałem niedaleko miejscowości w której mieszka główny właściciel ,osobiście go nie znałem / no może z widzenia / ale wielu znajomych moich czy rodziny go zna ,ogólnie dobry poczciwy chłopina , a co najważniejsze religijny ,wspiera parafię ,ufundował jako małżeństwo dla budującego się kościoła wiele rzeczy ,Kupiłem bo z mojego rozeznania nie powinien robić drobnym złych uczynków np.przymusowy wykup po niegodziwej cenie .Sam też ma swoje latka -może choć część biznesu sprzeda kiedyś po wartości księgowej aby wszystkiego nie zostawiać w spadku

Mam też kilka spółek z bardzo godziwymi zyskami ale kupione w IPO dawno a nawet bardzo dawno ,Bank śląski czyli ING ,czy bzwbk z lat późniejszych z ipo zostało mi ccc tych wymienionych nie sprzedałem bo czekam na zniesienie podatku belki bo jest bardzo duży ,mam nadzieje iż przed bessą w końcu zniosą niedawno zabrali mi choć w międzyczasie z dywidendami od ipo w 2004 do przymusowego wykupu było chyba ponad 1000 % spółka nazywała się tutaj podchwytliwie DWORY -ZNACIE TAKĄ
    nawet od małych kwot zrobiło się sporo kasy -tylko wiek już nie ten a co będzie jak z pomocą boską mój mały Pakiet elektrimu dzięki Porozumieniu odzyska swoją rzeczywistą wartość

Ktos sie wkurwił juz i go zdjał jednym strzałem :D
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~PT [46.171.5.*]
    widły .....
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~Tom [188.146.0.*]
    No, ale dzielnie próbowali trzymać kurs w ryzach, coz nie udało się:)
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~marcel [83.8.76.*]
    I co ? zadowoleni ?dzialo się ? A poniedziałek - to dopiero będzie jazda.Przyjdzie tu reszta starych wyjadaczy jak po weekendzie sie zorientują co tu sie święci.Powinny być widły x 3 albo zawieszka notowań-czego sobie i innym inwestorom życzę,a jest tu kilku porzadnych i uczciwych.
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~marcel [83.8.76.*]
    mam taką nadzieję że tym razem jest to obgadane z głównymi udzialowcami.
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~semperf [93.180.190.*]
    Przyjdzie tutaj pół giełdy, również ci, którzy nie wiedzieli o istnieniu tej spółki. Piszcie na innych forach, trzeba się podzielić dobrą nowiną. Idąc zarobić innym.
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~Wolf [188.146.163.*]
    We wtorek bedzie szal..ale i poniedzialkowa sesja da nam odpowiedz na wiele..pozdrawiam stala gwardie z Qumaka..ja sie nie udzielam teraz ..urlopuje..ale mam baczenie na to co sie dzieje..trzeba sie oderwac czasem od gieldy..ale do konca sie nie da..
  • Re: DZISIAJ TO SIĘ BĘDZI DZIAŁO Autor: ~GieldowyDziobak [31.174.185.*]
    Myślicie, że przyklepią fuzję i podwyższenie kapitału z poprzedniej emisji o której zupełna cisza? Jeśli tak to po euforii związanej z połączeniem czeka nas info o rejestracji podwyższenia kapitału i w odstępstwie kilku dni od info ujawnienie się fundów - takie info ostatnio wywołało fale kilkudniowych wzrostów, codziennie ujawniał się kolejny fundusz (wtedy kurs skoczył z 1,3 do 2,96). Wszystko wskazuje ze przed nami sporo dni wzrostów, jednak zapytam czy widzicie tutaj jakieś zagrożenie ze coś pójdzie nie tak? Przy takim wolumenie akcji rozbujanie kursu na historyczne poziomy może nie być trudne
[x]
QUMAK 0,00% 0,01 2019-08-21 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.