Witam ,jest to interpretacja artykułu który zamieściłem jakiś czas temu a niedawno odświeżyłem stary wątek ,jednak czy takie wnioski można wyciągać niech każdy sam oceni po przeczytaniu .Pan Bielecki jako rentier zapewne dysponował nadwyżką finansową i mógł zainwestować ale czy tak zrobił o to należałoby jego spytać ,artykuł jest niejednoznaczny w tej kwestii jednak jest jasne co też potwierdził jeden z wpisów iż
odpowiedź Autora: ~bubas [213.189.35.*]2018-03-02
To jest znana historia.
Bielecki lubi się Wolnym i doradził Wolnemu kupno Qumaku. Tyle.Teraz jeszcze raz wkleję wspomniany tekst Co kilka dni robię sobie przegląd internetu wpisując nazwy spółek które mam w portfelu i czytam co tam Pan google mi ma do przekazania.Taka ciekawostka związana z Qumakiem Autor:
Rafał Kerger portal WNP .pl 26-02-2018 10:20 Podczas rozmowy z Wiktorem Schmidtem, prezesem i współzałożycielem Netguru, jednej z firm IT w Polsce. pyta Pana Schmidta -poniżej cytat strona 5 wywiadu
link A jesteście np. skłonni zrobić transakcję ad hoc? Wykorzystać okazję? Prowadziłem kiedyś ciekawą rozmowę między Wojciechem Wolnym z Euvicu i Janem Krzysztofem Bieleckim, w której zdradzili, jak to było z przejęciem udziałów w Qumak-Sekom. Cynk, kilka telefonów do wspólników, kto i jaką ma kasę – minęło kilka dni, transakcja była szybka.Tak, znam tę historię i to dobre pytanie. Dla mnie jednak liczy się równowaga między strategią i okazją. Bardziej nawet skłaniam się w stronę strategii.
Nie jestem polonistą ale czy z tego tekstu wynikać może iż Pan Jan Krzysztof Bielecki również jest akcjonariuszem Qumaka - nie to żebym miał coś przeciwko wprost przeciwnie.Kim jest Pan Jan Krzysztof Bielecki Czy tego Pana ze zdjęcia miał na myśli autor cytowanego tekstu ,może to tylko zbieżność nazwiska , cechę wspólną jaką znalazłem to oboje Panowie mają widać pasję do motocykli.
Wojciech Wolny / Euvic w wolnym czasie jak sam opowiada to instruktor narciarstwa i wielki miłośnik żagli,
a także zapalony motocyklista Tekst Pan Radek dziennikarz Fakt.pl tekst z listopada 2014
Tak żyje były premier
To dla niej rozwiódł się Bielecki? Dla niej kupił mieszkanie?
Rozstał się z żoną, dzieci ma już dorosłe, a pieniędzy na koncie całą furę. Były premier Jan Krzysztof Bielecki (63 l.) ma się nimi jednak z kim dzielić. Ma bowiem nową, sporo młodszą partnerkę. Dzieli z nią zresztą nie tylko nowy piękny apartament, ale i pasję do motocykli. Czy to dla niej rzucił żonę?
Jan Krzysztof Bielecki dopiero co za 2 mln zł w gotówce kupił apartament na warszawskim Powiślu, gdzie zamieszkał z młodą kobietą. Wspólnie jeżdżą też na motocyklach. Oto dowód: Fakt podejrzał ich na nietypowej randce na jednośladach. Dzielą więc nie tylko pasję, ale i mieszkanie. „– Wciąż jest ono w fazie urządzania, ale już wiszą w nim nowoczesne obrazy z motocyklami –” opowiada znajomy byłego premiera.
link Jan Krzysztof Bielecki, były wicepremier z dziewczyną według autora artykułu