sprawiedliwość czyli duże wyroki, spółka handlowała srebrem i złotem hurtowo, miała duże zyski, odwrócono vat na srebro to przestała handlować srebrem, handlowała tylko złotem, po odwróceniu vat na złoto przestała handlować złotem i od 1,5 roku kłamie, że szuka nowego dostawcy, a w miejsce zysków pojawiły się straty, dlaczego to tak długo trwa, tu sprawa jest oczywista, spółka prowadziła jawnie zorganizowaną działalność przest...ą
Człowieku ! Inwestycja na giełdzie to wysokie ryzyko i powinieneś poczytać o tym na samym początku. Ty straciłem na tej spółce, a jesteś w stanie sobie wyobrazić ilu zarobiło na niej potężną kasę ? Bo tak było na pewno. Gdyby karać wszystkie zarządy za straty pojedynczych inwestorów to należałoby zamknąć wszystkie giełdy świata bo nie ma takiej giełdy, na której realizowane są tylko zyski. Piszę tak ponieważ sam zaliczyłem sporą stratę na tej inwestycji ale to był mój wybór - mogliśmy przecież kupić akcje firmy która zanotowała skok 200 -300 %. Tak też bywa ale szkoda życia na to aby durna strata odebrała nadzieję...:-) Ta może umrzeć ale po nas :-))
kary mają być nie za to, że ja straciłem tylko za to, że spółka oszukiwała, piszę jeszcze raz, odwrócenie vat na handel srebrem i koniec handlu srebrem, odwrócenie vat na handel złotem i koniec handlu złotem, to nie są przypadki, to o czym pisał Puls Biznesu kilka lat temu jest prawdą. dziwna jest nieudolność prokuratury.
Dnia 2018-07-08 o godz. 21:19 ~alejaja napisał(a): > Człowieku ! Inwestycja na giełdzie to wysokie ryzyko i powinieneś poczytać o tym na samym początku. Ty straciłem na tej spółce, > a jesteś w stanie sobie wyobrazić ilu zarobiło na niej potężną kasę ? Bo tak było na pewno. Gdyby karać wszystkie zarządy > za straty pojedynczych inwestorów to należałoby zamknąć wszystkie giełdy świata bo nie ma takiej giełdy, na której realizowane > są tylko zyski. > Piszę tak ponieważ sam zaliczyłem sporą stratę na tej inwestycji ale to był mój wybór - mogliśmy przecież kupić akcje firmy która > zanotowała skok 200 -300 %. Tak też bywa ale szkoda życia na to aby durna strata odebrała nadzieję...:-) Ta może umrzeć ale > po nas :-))
Ryzyko inwestycyjne to jedno, a zorganizowane i przez lata chronione POspolite oszustwo to zupełnie coś innego - ryzyko nie ma żadnych szans. i zgadza się - grupa poznańska "zarobiła" tu potężną kasę!
Zaczynam odnosić wrażenie że inwestorzy z pospolitego ruszenia stali się bardziej świadomi i już nie dadzą się oszukać, stad tez wpisy na forum i wszelkie manipulacje kursem grupy poznańskiej są już historia. Teraz czas więc na raport ze spółki odnoście decyzji z US który to zwali kurs na złotówkę, chyba lada dzień.
Dnia 2018-07-10 o godz. 14:59 ~Bryja napisał(a): > Zaczynam odnosić wrażenie że inwestorzy z pospolitego ruszenia stali się bardziej świadomi i już nie dadzą się oszukać, stad tez wpisy na forum i wszelkie manipulacje kursem grupy poznańskiej są już historia. Teraz czas więc na raport ze spółki odnoście decyzji z US który to zwali kurs na złotówkę, chyba lada dzień.
- mylne wrażenie Dopóki ochrona i przyzwolenie oraz rekomendacje na zamówienie, dopóty oszuści dalej działają w najlepsze.
Dnia 2018-07-11 o godz. 11:17 ~GPWiBriju1920 napisał(a): > A teraz to wyszlo Szydlo z worka czyli suweren bedzie mial radoche ze Kowalskiemu zdechla krowa !☺
- stwierdzenie pasuje jak pięść do nosa BRIJU zdefraudowało miliony wkładów Polaków zarówno w układzie zbiorowym (Nationale Nederlande), jak i w układach jednostkowych - efekt rekomendacji (ALIOR BANK) / przy czym całość i skala robi wrażenie! Co gorsze (!) ów "biznes" braci Piotrowskich nie miałby szans powodzenia bez odpowiedniego zaplecza :):):) ALE! podczas, gdy konkurencja biła w dzwony! ALIOR rekomendował!, a decydenci z NN grali jak pełnosprawni! ...pomimo wielu przesłanek... odpowiednie i powołane ku temu służby nie tylko nie interweniowały, ale wręcz stały na straży, by nikt nie przeszkadzał! / inaczej dorobku BRIJU tłumaczyć nie sposób. - tymczasem czekamy na rozwój dalszych wydarzeń oraz kolejne (pewne) komunikaty sygnowane imieniem i nazwiskiem ostatniego z kapitanów ITM.
Panowie jakby były wałki to już dawno byłoby CBA z wizytą w pierwszej stolicy Polski. Tu nawet zarzuty UCS-u są mocno wątpliwe...
Sprawiedliwy suweren już dawno karmiłaby się medialnie w TV Kurskiego tą aferą z vatem w tle, bo sukces musi gonić sukces w walce z mafią. Spójrzcie na zamek w Puszczy Noteckiej ledwo mury wyrosły z ziemi i już idzie akcja medialna z CBA ABW IPN NRD STAZI itp. Kto ma olej w głowie wie co robić...
Duży problem briju to zamknięte CH w niedzielę gdzie jubilerzy robili obroty duże. Jeśli briju robi minus 70% na złoto to sprzedaje ze stratą, musi brakować na czynsz i pensje. Wogole CH świeca pustkami. W Daglas czy se fora pracują już sami praktykaci plus kierownik. Nawet CCC strata 170 mln. Apart pierwszy raz widzę obklejonego minus 50%. A czynsze po 30 tys. Jubilerzy nie zarabiają płacąc czynsze po 30 tys, pensje 20 tys a utarg 90 tys i to z rabatem 50-70%. To droga do bankructw
Ot gejzery optymizmu i szczyty wiedzy ekonomicznej :-)) Skąd dane ? a no bo jak ostatnio szwagier ten od bratowej siostrzenicy...itd no to on jak kupował goździe do tej starej sztachety, no to zauważył, no to sie wie. :-)