• http://porozumienieelektrim.pl/prasa/ Autor: ~niezłomni [89.64.44.*]
    Z mafią Zębatego trudno wygrać, ale przy dobrej zmianie może kiedyś uda się jego i tych z msx przycisnąć do muru. Sądy póki co stoją niestety za nimi. Nie ma lekko.
  • Re: http://porozumienieelektrim.pl/prasa/ Autor: ~ygrek [91.231.122.*]
    o czym ty tu pie---sz, skoro liczysz na "dobra zmianę" to powiedz mi która prokuratura która jest w rekach Zera prowadzi sprawę?? Nie zganiaj winy na Sądy, bo by sprawa doszła do sądu najpierw prokuratura musi zebrać i dostarczyć dowody a tego nie zrobiła. Ja pie.... ale mamy akcjonariat.
  • Re: http://porozumienieelektrim.pl/prasa/ Autor: ~niezłomni [89.64.44.*]
    to ty chyba za bardzo nie zdajesz sobie sprawy jak do tej pory funkcjonowały instytucje w naszym państwie, prokurator nie wszczął bo jak nikt nie zgłosił, skąd mieli wiedzieć, że kupiłeś sobie jakieś akcyjki od oszustów? KNF też bardzo długo nic nie robił i zawiadomienia nie zgłosił. Zebranie dowodów też zajmuje dużo czasu. Poza tym nawet jakbyś zgłosił za poprzedniej ekipy to szybko by umorzono śledztwo, jak w przypadku Amber Gold i wielu innych spawach. Teraz przynajmniej starają się nieprawidłowości finansowe wyjaśniać choćby GetBack. Ale obecne sądy lubią takie sprawy ucinać absurdalnymi wyrokami. Może jak będziesz potrzebował pomocy sądu to nabierzesz dystansu. Według mnie prokuratura zaczęła obecnie lepiej działać, za obecnych rządów.

• Re: http://porozumienieelektrim.pl/prasa/ Autor: ~ygrek [91.231.122.*]
    To na co czekasz?? Nie jęcz i nie żal sie na sądy tylko leć do prokuratury. Od trzech lat prokuratura jest w pełni kontrolowane przez Zero. Złożyłeś już zawiadomienie o przestępstwie i co ci prokuratura odpisała?? Masz postanowienie o wszczęciu dochodzenia?? Fakty sa takie prokuratura nie prowadzi żadnego postępowania ws. MSX, knf i służby nie złożyły zawiadomienia o przestępstwie. Więc idź se wychwalaj dojna zmianę gdzie indziej bo tu ludzie sa wkurzeni. A sady też już są przez Pis kontrolowane bo zmienili prezesów na swoich.
  • Re: http://porozumienieelektrim.pl/prasa/ Autor: ~Tylkoprawda [109.173.223.*]
    Niezlomni brawo za myslenie i trafna argumenracje. Ygrek, proste pytanie-ZERO to Cie moze nienawistniku zrobil, ze tak tu brzydko plujesz cooo??? Opowiedz nam swoja historie, mysle,ze bedziemy wzruszeni. Nie masz pojecia chlopczyku o tym jak kulawo i w popaprany sposob dzialaja (niestety nadal) sady i prokuratury. Nie da sie odrabac tak gleboko zakorzenionego chwastu w 2,5r ,ale powoli i konsekwetnie te instytucje beda oczyszczane. Gdy przyjdzie Ci kiedys skorzystac z pomocy jednej z dwoch wymienionych (oby nigdy,albo dopiero po calkowitym oczyszczeniu i usprawnieniu) zrozumiesz o czym sie do Ciebie bratku tutaj mowi. Wtedy przyjdziesz i powiesz "przepraszam, bylem glupi" , a my powiemy "wybaczamy", wiele czasu czesto musi minac zanim glowa rozumem sie ludziom napelni. I nie szastaj tak tym ZEREM, bo jak z przodu nie bedziesz mial chocby jedyneczki to cale zycie golec bedziesz .
  • Re: http://porozumienieelektrim.pl/prasa/ Autor: ~Dzik [94.254.149.*]
    Mam pytanie z innej beczki ,Inwestor nie może odzyskać pieniędzy pyta gdzie są moje pieniądze ,inwestycja która rozmyła sie jak bańka mydlana , dlatego tez pytanko kuda maja kasa je
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.42.34.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.253.*]
  • Re: http://porozumienieelektrim.pl/prasa/ Autor: ~nezłomni [89.64.50.*]
    Żebym ja wiedział wcześniej z kim mam do czynienia, niestety za młody byłem i nie zdawałem sobie sprawy w jak prosty sposób można bezkarnie odstawiać fikcję na giełdzie w państwie bezprawia. Tak sobie myśląc chyba odżałowałbym na tę chwilę wtopioną kasę, jeśliby zakopali się z nią sami rychło do piachu. Może nastąpiłoby opamiętanie innych próbujących w podobnym stylu zarobić :) Na pewno życzę im serdecznie, aby nie mieli satysfakcji ze swojego zarobku. Ale jak będzie, tego nie wiem, liczę tylko że jakaś sprawiedliwość prędzej czy później nastąpi. Popełniłem błąd, ale nie stanowi on dla mnie problemu czy zgryzoty, daje tylko życiową nauczkę na przyszłość, dystans do otoczenia i tego co kto pisze, mówi czy robi. Nie rozumiem ludzi, którzy obrażają innych za swój światopogląd. Czyżby chodziło o konflikt interesów?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.253.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.66.248.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~maja57 [89.66.248.*]
    Dlaczego post został usunięty prawdy nie można opisać co złodziejom wolno okradać czyli prezesom tych spółek a akcjonariusze nie liczą się przecisz to ich pieniądze a gdzie przez 8lat był KNF .
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~as [178.42.253.*]
    to wycinanie to celowe , prawda drażniła , i ten manipulator od wycinania powinien siedzieć , bo on grał na akcjonariuszy
  • Re: http://porozumienieelektrim.pl/prasa/ Autor: ~aaa [212.156.127.*]
    Sygn. akt II C 464/15 

WYROK W IMIENIU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ

Dnia 9 sierpnia 2018 roku 

Sąd Okręgowy w Warszawie, II Wydział Cywilny w składzie następującym:
    Przewodniczący: SSO Eliza Kurkowska Protokolant: Karolina Rozbicka 
    po rozpoznaniu w dniu 26 lipca 2018 roku w Warszawie
    na rozprawie
    sprawy z powództwa Tarantoga Capital Spółki Akcyjnej z siedzibą w Luksemburgu przeciwko MSX Resources Spółce Akcyjnej z siedzibą w Warszawie, Tomaszowi Pańczykowi i Wielkosławowi Staniszewskiemu o ochronę dóbr osobistych:

1. nakazuje pozwanym MSX Resources Spółce Akcyjnej z siedzibą w Warszawie, Tomaszowi Pańczykowi oraz Wielkosławowi Staniszewskiemu zaniechania rozpowszechniania informacji godzących w dobre imię spółki Tarantoga Capital Spółki Akcyjnej z siedzibą w Luksemburgu jakoby złożenie przez spółkę MSX Resources S.A. wniosku o ogłoszenie upadłości likwidacyjnej było konsekwencją oszustwa ze strony spółki Tarantoga Capital S.A., w wyniku którego spółka MSX Resources S.A. miałaby zostać pozbawiona możliwości prowadzenia dalszej działalności gospodarczej, w tym eksploatacji złóż miedzi i złota w Mongolii; 
    2. nakazuje pozwanym MSX Resources Spółce Akcyjnej z siedzibą w Warszawie, Tomaszowi Pańczykowi oraz Wielkosławowi Staniszewskiemu złożenie oświadczenia o następującej treści i formie: „Spółka MSX Resources S.A. z siedzibą w Warszawie, Wielkosław Staniszewski – członek zarządu Spółki MSX Resources S.A. w Warszawie oraz Tomasz Pańczyk – były przewodniczący rady nadzorczej Spółki MSX Resources S.A. w Warszawie przepraszają spółkę TARANTOGA CAPITAL S.A. z siedzibą w Luksemburgu za naruszenie jej dóbr osobistych poprzez rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji, godzących w dobre imię spółki Tarantoga Capital S.A., jakoby złożenie przez spółkę MSX Resources S.A. wniosku o ogłoszenie upadłości likwidacyjnej było konsekwencją oszustwa ze strony spółki Tarantoga Capital S.A., w wyniku którego spółka MSX Resources S.A. pozbawiona została możliwości eksploatacji złóż miedzi i złota w Mongolii”, które to oświadczenie powinno zostać opublikowane w języku polskim, w pierwszym numerze ogólnopolskiego, drukowanego wydania dziennika „Rzeczpospolita”, opublikowanym po uprawomocnieniu się orzeczenia, na trzeciej stronie sekcji „Ekonomia&rynek”, czcionką Times New Roman 14 pkt w kolorze czarnym, interlinia 1,5, wyodrębnione graficznie w ramce koloru czarnego (grubość ramki 2 1⁄4 pkt) o białym tle, w dolnej części strony, pod wyśrodkowanym tytułem „Przeprosiny”, napisanym czcionką Times New Roman 16 pkt w kolorze czarnym; 
[x]
MSXRESOUR 25,00% 0,05 2016-03-31 15:28:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.