• Wasze prognozy Autor: ~jtr [89.73.195.*]
    Jakich wyników finansowych spodziewacie się za półrocze i za cały 2018 rok?
  • Re: Wasze prognozy Autor: ~atl [81.190.229.*]
    1-1,5 mln zysku.
    A co to dzisiaj taki ruch na spółce? 40k dawno nie widziane. Może polecimy w górę?
  • Re: Wasze prognozy Autor: ~jtr [89.73.195.*]
    Nawet nie oglądałem notowań. Na giełdzie najcenniejsza jest cierpliwość, lepiej w ogóle nie patrzeć
    Nie wiem jaka jest korelacja mieszkaniówki z komerycjnymi budynkami. Ale takie mieszkania jakie sprzedałem w październiku zeszłego roku na mokotowie podrożały o ok 20%, podobnie jest w Bydgoszczy. Może ktoś liczy na wysokie przeszacowanie nieruchomości Atlasa. Niskie stopy procentowe musiały napędzić bańkę na nieruchomościach.
    Zobacz jak wykresy pikują

https://www.pb.pl/ceny-mieszkan/warszawa
  • Re: Wasze prognozy Autor: ~atl [81.190.228.*]
    na wykresie mamy 2 próby wybicia w tym roku. Pierwsza ze szczytem 1,72 druga 1,43. Moim zdaniem zbliżamy się do trzeciej fali. Jeśli będzie udana to myślę, że przeskoczymy 2 zł w tym roku. Aktualnie marazm na giełdzie, ale myślę, że po wakacjach zacznie się trzecie podejście do wybicia.
  • Re: Wasze prognozy Autor: ~talek [81.190.228.*]
    przeliczmy jak to może wyglądać za 2 kwartał:
    1. Wszystkie apartamenty przy Krasińskiego sprzedane, więc pewnie zaksięguję 48 sprzedanych mieszkań. Sądzę, że proporcjonalnie do 1 kwartału, gdy sprzedali 67 mieszkań będzie z tego ok 1,5 mln euro zysku.
    2. Wynajem lokali. Ktoś pisał, że zwiększyła się liczba najmowanej powierzchni w Millenium Plaza, ale konserwatywnie zakładam, że będzie tak samo jak w 1 kwartale, czyli 0,9-1 mln euro zysku.
    3. Działalność hotelarska - powtórka 0,8 mln zysku.
    Łącznie wychodzi 3,2-3,3 mln EURO zysku, czyli jakieś 14-14,5 mln zł zysku operacyjnego za II kwartał przy kapitalizacji UWAGA: 51 mln zł!
    Zysk trzeba pewnie pomniejszyć o różnice kursowe, ale i tak zakładam, że będzie zysk co najmniej na poziomie tego z pierwszego kwartału. A różnice kursowe, jak wiadomo, raz podnoszą, innym razem obniżają zysk natomiast nie zmienia to faktu, że spółka staje się maszynką do zarabiania.

• Re: Wasze prognozy Autor: ~atl [81.190.230.*]
    jakby zaczynały się wzrosty. Może tym razem będą spokojne i systematyczne z przełamaniem trendu na wzrostowy.
    Zaczyna to wyglądać ciekawie...
  • Re: Wasze prognozy Autor: ~atl [81.190.230.*]
    a jednak nie spokojne i systematyczne tylko mocne szarpnięcie. Zobaczymy dokąd kurs dojdzie. Moim zdaniem 1,5 zł to minimum.
[x]
ATLASEST -16,11% 1,25 2022-12-08 16:45:36
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.