wszystkie półki na Sprzedaży uciekają ze zleceniami na 1,57 1,58 1,59 kilka zleceń na marne 6000 akcji, karnet dziurawy jak ser szwajcarski już tylko 4gr do 1,6x jedno większe zlecenie i mamy kurs 1,61
Dnia 2018-07-04 o godz. 14:30 ~qwertywykres napisał(a): > już mamy 1,57 tylko 3gr do 1,6x > gdzie naganiacz na spadki pan i jego sługa wykres i qwerty >
a ciebie janek wynajął, bo sam nie ma odwagi już pisać?
Dnia 2018-07-04 o godz. 14:30 ~qwertywykres napisał(a): > już mamy 1,57 tylko 3gr do 1,6x > gdzie naganiacz na spadki pan i jego sługa wykres i qwerty >
no i gdzie jest teraz naganiacz na kupno ze swoim panem jankiem?... autor wątku zobaczył 1,51 i schował się w milczeniu, by nie narażać na kpiny?...
już mamy 1,51 i tylko 2 gr do 1,49...
jak będzie jakieś odbicie, pewnie infantylny mądrala wtedy wyjdzie z cienia i napisze znów o zbieraniu przed odpałem... ;)
ale super pytanie na giełdzie , czemu spada??? jesteś mistrzem zadając takie pytanie na giełdzie!!! a czemu swig i mwig spadł od stycznia o ponad 20%? data zachowuje się dużo lepiej od większości spółek na gpw z mwigu i swigu!
qwerty, niech on lepiej nie patrzy w lustro (i tak zobaczy tam pustkę w oczach), ale niech pisze jak najwięcej - mądrością wszak nie grzeszy, ale przynajmniej rozbawić potrafi... ;)
katatymia giełdowa tym się też objawia... ;)
kupił 200 akcji, podbił kurs o grosza i ntychmiast radośnie ogłasza to światu... ;) ten typ tak ma...
Dnia 2018-07-04 o godz. 14:40 ~qwertywykres napisał(a): > widzisz piszę twoją retoryką tylko w przeciwnym kierunku, widzisz jakie to bez sensu to co robisz
nie piszesz "moją retoryką", lecz usiłujesz pisać jak ja, ale efekt jest taki, iż tylko nieudolnie mnie naśladujesz...
a do tego zobaczyłeś na close 1,53 z nawisem podażowym
Wykres gratuluję słusznych założeń , które się spełniły.
Pytanie gdzie tu dno bo spółka jest obecnie najtańsza w historii !
Zastanawiam się czy to nie czas na zakupy (uśrednienie)
IMHO: póki nie ma wyniku kontroli skarbówki - to jest spółka najwyższego ryzyka i groźba powtórki z actiona, ale tu może być zjazd na groszówki po negatywnym info...
żadne dywidendy, raporty o przychodach itp. - nic nie dźwiga kursu...
jest jeszcze coś, co mnie niepokoi: spójrz na pierwsze cztery półki kupna i policz, ile akcji wypada na głowę... https://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/abc
skoro tu takimi małymi wolumenikami jest obrona kursu, to znaczy że tylko zdesperowani (umoczeni w walor) usiłują ratować kasę i podtrzymują kurs podawaniem tlenu...
Dnia 2018-07-05 o godz. 09:17 mul_roboczy napisał(a): > Trochę przesadzacie z groszówka mi poczekam na lekką panikę poniżej 1,5 i dobiorę. Toż to nie petrol żeby spadał w nieskończoność
przy całym moim sceptycyzmie - 2 lata temu byłbym niemal gotów założyć się, iz tu nie będzie 1,xx...
dla mnie nie problem, ze spada, ale to, iż WCIĄŻ nie ma popytu mimo prawie groszowej ceny to nie jest normalne, iż spółka o względnie stabilnych fundamentach przez 5 lat nie rośnie...
dlatego - podobnie jak zyga - uważam, iż dacie m.in. ciąży MCI, jakkolwiek to rozumieć...
Dnia 2018-07-04 o godz. 14:28 ~qwertywykres napisał(a): > wszystkie półki na Sprzedaży uciekają ze zleceniami > na 1,57 1,58 1,59 kilka zleceń na marne 6000 akcji, karnet dziurawy jak ser szwajcarski > już tylko 4gr do 1,6x > jedno większe zlecenie i mamy kurs 1,61
wciąż 1,53...
ale prawdziwy problem jest w tym, iż nie ma kupowania (akumulacji), a jest tylko mielenie walorem i obrona przed spadkami...
tu już zarobionych nie ma, a po pięciu dywidendach są tylko spadki!
Może czekają tak jak ja na ostatnią drobną panikę. Zobaczymy .
Skoro wyrzucali przed dywidendą tzn, że chcą więcej zarobić po spadkach. Żadnych info dotyczących zmiany posiadania nie było - czyżby więc spekulacje ?
nie sądzę, by tu ktoś czekał na panikę i zarobek... za mała płynność - łatwo tu kupić, ale już trudno sprzedać z zyskiem albo tylko wyjść bez straty.
to, że wyrzucali przed dywidendą wcale nie musi oznaczać, iż są tu tacy, co chcą więcej zarobić po spadkach... wielu tu już na tej tezie przejechało się boleśnie po poprzednich dywidendach...
tu nie ma spekulacji, za mała płynność
skoro nie ma nowego inwestora strategicznego, jedynie umoczone fundy mogą pobawić się w pompowanie kursu, ale że jest ich wiele i jeden drugiemu patrzy na ręce, więc pola do manewru wielkiego raczej nie ma...
Dnia 2018-07-04 o godz. 14:28 ~qwertywykres napisał(a): > wszystkie półki na Sprzedaży uciekają ze zleceniami > na 1,57 1,58 1,59 kilka zleceń na marne 6000 akcji, karnet dziurawy jak ser szwajcarski > już tylko 4gr do 1,6x > jedno większe zlecenie i mamy kurs 1,61
trzymaj te zapięte pasy, bo twarde lądowanie może dopiero nastąpić... ;)
1,51... tak mi przykro ;)
jedno większe zlecenie i mamy 1,48 a to ostatnie lokalne wsparcie...
jak jutro nie zacznie się prawdziwa obrona kursu, to odwrócona filiżanka stanie sie coraz bardziej prawdopodobna...
przy 1,51 siedziałeś wystraszony i cicho jak mysz pod miotłą
teraz ściemniasz, bo nawijasz makaron o kursie, ale już nie dodajesz, że przy takim marnym wolumenie (jakby dwóch drobnych przerzuciło się akcjami) i takiej podbitce małą paczką za kieszonkowe na close to tylko kolejna zagrywka pod zwabianie i rysowanie świeczek dla naiwnych...