• HYPERION WSTANIE Z KOLAN !!!! Autor: ~Barakuda [79.184.11.*]
    Trzymamy kciuki za zarząd i RN. Mam dziwne przeczucie, że bardzo niewiele trzeba, żeby obronić tę kluczową dla Małopolski i dla Polski inwestycję.
  • Re: HYPERION WSTANIE Z KOLAN !!!! Autor: ~medison [83.23.140.*]
    Też jestem przekonany, że Hyperion wstanie z kolan. MSS to inwestycja na kilkadziesiąt lat, niezbędna dla bezpieczeństwa cybernetycznego sporego obszaru Polski, dlatego żadnego zwrotu dotacji do UE nie będzie. Przed wyborami samorządowymi (na jesieni br.) muszą pojawić się plany  rozwiązania tematu bezpieczeństwa cybernetycznego na terenie Małopolski. Moim zdaniem obecne władze Województwa Małopolskiego strzeliłyby sobie w kolano nie proponując żadnego rozwiązania w tym temacie, a żądając jedynie zwrotu dotacji.
  • Re: HYPERION WSTANIE Z KOLAN !!!! Autor: ~gość [185.152.123.*]
    Kto ukradl oddac musi Czyż nie?
  • Re: HYPERION WSTANIE Z KOLAN !!!! Autor: ~txt [185.152.123.*]
    ha ha ha Odzga Szypulska 24% i przewodnicząca wybrana żenua podejmuje decyzję Ludzie zastanówmy się i Wy brednie piszecie wstanie z kolan Jakby było inaczej to by wstał ha ha ha Scenariusz nikt nie wstanie a my nic nie dostaniemy
  • Re: HYPERION WSTANIE Z KOLAN !!!! Autor: ~gosc [37.47.144.*]
    A ty co jasnowidz? a może jakis pociotek? Wszystko niby wiesz ,tylko bredzisz że to już koniec i już nic niebędzie.Sam podobno tu zainwestowałeś geniuszu.
  • Re: HYPERION WSTANIE Z KOLAN !!!! Autor: ~nemo [5.184.37.*]
    jezeli mowicie o bezpiecznstwie to musicie wiedziec kto tym bajzlem zarzadza bo obecny prezes to moimbzdaniem slup taki jak a amber gold zrobili go prezesem wszystkich spolek jak bedzie smrod to bedzie smrod to bedzie jedynym odpowiedzialnym a ci co powinni odpowiadac unikna odpowiedzialnosci tym bardziej ze sa artykuly o ludziach ze sluzb wiec o jakim bezpieczenstwie piszecie!!!!
  • Re: HYPERION WSTANIE Z KOLAN !!!! Autor: ~gosc [37.47.144.*]
    Oj tak ,pewnie oni wszyscy w akcjonariacie to słupy. Chcieli wydac nadmiar gotówki bo im się przelewało , więc zainwestowali w akcje. Zaraz ktoś napisze że akcjonariusze będą musieli spłacac długi hyp. Brawo - myślenie na poziomie przedszkola.
  • Re: HYPERION WSTANIE Z KOLAN !!!! Autor: ~Barakuda [79.184.8.*]
    Moja subiektywna ocena jest taka: W firmie panuje spokojna, twórcza atmosfera, i toczy się praca u podstaw, wszystkie niezbędne kroki zostały podjęte aby poradzić sobie z drobnymi zawirowaniami i bardzo niewiele brakuje aby firma ruszyła z kopyta. Prezes trochę się denerwuje, bo w jego oczach nasze państwo zawiodło, a w zasadzie jego podstawowe struktury niższego szczebla. Może ktoś miał jakiś układ z jednym z wierzycieli? Może komuś się nie chciało? Może nie miał kompetencji?. Myślę, że to jest teraz sprawdzane i winni poniosą konsekwencje, tak jak konsekwencje poniósł nieuczciwy były członek zarządu. A to, że jest taki czy inny układ polityczny. No w końcu wszyscy jesteśmy jedną rodziną, i czasem się kłócimy, ale Polska jest matką naszą. Amen.
  • Re: HYPERION WSTANIE Z KOLAN !!!! Autor: ~pravo [185.152.123.*]
    no tak grunt to szukać winnych tylko nie Ci co zostali . Sprawdzać należy krzyżowo spółki i spółeczki A żadnych konsekwencji członek zarządu nie poniósł. Bo działają służby i papiery lekarskie

• do Barakuda Autor: ~medison [79.186.22.*]
    Barakuda, mam pytanie czy miałeś okazję na WZA poza protokołem porozmawiać z p.Beatą ?
  • Re: do Barakuda Autor: ~Barakuda [79.184.8.*]
    Nie. Nie było takiej potrzeby. I nie spodziewałem się jakiś rozmów. Byłeś kiedyś na WZA?
    Ja parę razy byłem. Zwykle nie toczą się żadne rozmowy. Raczej każdy uważa żeby czegoś nie powiedzieć za dużo. Ale jest to zawsze jakiś element, który pasuje lub nie do układanki. No na pewno historyjki o demonicznej pani Beacie możesz sobie włożyć między bajki. Może trochę zatroskana o losy firmy. Ty masz parędziesiąt kilo akcji, ja też coś koło tego, jak byśmy się wszyscy dokładnie policzyli to mamy zapewne nie więcej niż 5%-6% czyli wystarczyłoby że trochę namieszać, ale nic więcej; a pani Beata ma prawie 25%, no to pewnie trochę się martwi, ale sprawiała raczej wrażenie pogodnej osoby. Natomiast ja patrzę trochę szerzej i dalej; traktowałem WZA jako kurtuazję, sądziłem że potrwa 45 minut. Trwało nawet mniej.
    Medison, co sądzisz o dzisiejszej wizycie Ministra Cyfryzacji w Sokółce?

• Re: do Barakuda Autor: ~medison [83.23.80.*]
    Na WZA jeszcze nie byłem (z nad morza do W-wy jest kawałek), byłem w kilku Radach Wierzycieli (w upadłościach), ale wiem że to co innego. Co do wizyty Zagórskiego w Sokółce, plany ambitne, ale myślę, że podłączenie szkól oraz instytucji administracji państwowej do sieci szerokopasmowej jest konieczne i będzie to zrealizowane (są/będą na to środki), a infrastruktura MSS będzie finalnie częścią sieci ogólnopolskiej. Myślę, że my akcjonariusze Hypka na tym nie stracimy. 
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.152.123.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
HYPERION 3,70% 0,28 2017-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.