Dnia 2018-06-22 o godz. 20:17 ~Szyki napisał(a): > Inne czasy, inny Biotek, zresztą jak dopatrujesz się analogii to i odbicie też będzie.... ale DUŻO wyższe :-)
Wykres dotyczy obecnych czasów i obecnego Biotka. Świeżutki, dzisiejszy, pięcioletni. Technika nie kłamie, choć nie należy się nią posługiwać na 100%. W tym jednak przypadku, zachowała się podręcznikowo.
Dnia 2018-06-22 o godz. 20:36 ~Szyki napisał(a): > Zgadzam się z Tobą. Jednak musisz przyznać że trzymając się wykresu można spodziewać się odreagowania w górę, dużego odreagowania... :-)
Skoro już tak merytorycznie sobie gwarzymy to powiem Ci, że w wykresie żadnego dużego odreagowania nie widać. Póki co, do może będzie, gdyż sytuacja jest jak wiadomo płynna. Nie przeczę, że to już inna firma niż za Rysia, ale po 17 zł w 2015 nikt, albo prawie nikt nie spodziewał się 3,30 w 2017...nie? Obecnie zaś mało kto spodziewał się po 7zł w maju - 4,90 i nadal spada. Wniosek? Wciąż mało kto inwestuje tu fundamentalnie i przyszłościowo. Bioton jest grany od czasu do czasu i w tych krótkich momentach na chwilę odzyskuje płynność, którą, moim zdaniem należy wykorzystywać do sprzedaży a na 99% odkupi się taniej. Ja tylko napisałem, że kto kupował w maju po 6 i 7 zł ten berek, bo trzeba było sprzedawać W ostanim wywiadzie prezes nie powiedział nic nowego, czego akcjonariusze nie wiedzieli. Za 4 lata zarejestrowane analogi...podobno i zysk netto w 2018...podobno. Jak dolar będzie wysoko, to całkiem realne. Na inwestowanie niespekulacyjne a fundamentalne w Bioton, czasu jest sporo. Moim zdaniem.
Wiele lat temu pisywał na tym forum niejaki "Piesek Spadkowy Rysio". Nie głupio pisał, ale w Biotka wtopił mieszkanie wraz z wyposażeniem (wartość). Organizował nawet chętnych wśród forumowiczów, aby wytoczyć proces ryśkowej mafii. Nic z tego nie wyszło, a on po wielu latach trzymania akcji, zdecydował się je sprzedać na początku 2014 jak tylko dotknęły 5 zł. Sprzedał z ogromną stratą i chciał zapomnieć. Tak myślę. Jak wiadomo wzrosty w końcu nadeszły i można by się popukać w czoło, komentując decyzję wspomnianego kolegi, bo wszyscy byli pewni że do 5 zł Bioton już nigdy nie wróci . Ale któż mógłby się spodziewać, że po niemal 4,5 roku nasz Kolega wciąż może odkupić swoje akcje taniej...!? To taka dygresja do bezrefleksyjnych entuzjastów tego znanego waloru na GPW. Przy okazji, pozdrawiam Kolegę Pieska Spadkowego Rysia, jeśli czasem czytuje to forum.
No wtedy wyglądało że się zatrzyma.Było wybicie na 5.7 a później zjazd.Ciekawe kto tak sypie. W USA duże spadki ,to może dlatego.Nie wiem ale kiedyś to musi przestać spadać.
Ja sądzę czesiu ze te nerwy bajoniske ubiegłoroczne wypociny za darmo pisane zbyt mocno cię uwieraj pod deklem proponuję madzej pisać za wyższą stawkę bo te twoje wypociny są nic nie warte
Dnia 2019-01-05 o godz. 17:31 ~Złoconejajarolnika napisał(a): > Świat nie wiezy łzom w promocje biotona A chińczyk brał po 7 chciał po9 atu proszę pO 5?} ~~~
złocone,swiecone,rolnik,hazardzista to ty gosciu sam ze sobą piszesz?,widocznie miałes tąpniecie
Śpiewać każdy może pisać też lepiej lub troch e gorzej a le nie Otto chodzi jak co komu wychodzi należało się tym co są od początku ze Spółką! od pojutrza jedziemy.... Wolność internetu konstytucja
ale chłopak przynajmniej coś robi a wy milczycie jak głaz, świecące zlocone jak jestem z Tobą wielki szacun dzięki takim jak /TY jestesmy w rankingu popularnosci bankiera na 30 miejscu , dla biotona robisz więcej dobrego niż on sam, pozdro.,tak trzymaj
Dnia 2018-06-22 o godz. 20:53 ~KUSY napisał(a): > Dnia 2018-06-22 o godz. 20:36 ~Szyki napisał(a): > > Zgadzam się z Tobą. Jednak musisz przyznać że trzymając się wykresu można spodziewać się odreagowania w górę, dużego odreagowania... :-) > > Skoro już tak merytorycznie sobie gwarzymy to powiem Ci, że w wykresie żadnego dużego odreagowania nie widać. Póki co, do może będzie, gdyż sytuacja jest jak wiadomo płynna. Nie przeczę, że to już inna firma niż za Rysia, ale po 17 zł w 2015 nikt, albo prawie nikt nie spodziewał się 3,30 w 2017...nie? Obecnie zaś mało kto spodziewał się po 7zł w maju - 4,90 i nadal spada. Wniosek? Wciąż mało kto inwestuje tu fundamentalnie i przyszłościowo. Bioton jest grany od czasu do czasu i w tych krótkich momentach na chwilę odzyskuje płynność, którą, moim zdaniem należy wykorzystywać do sprzedaży a na 99% odkupi się taniej. Ja tylko napisałem, że kto kupował w maju po 6 i 7 zł ten berek, bo trzeba było sprzedawać W ostanim wywiadzie prezes nie powiedział nic nowego, czego akcjonariusze nie wiedzieli. Za 4 lata zarejestrowane analogi...podobno i zysk netto w 2018...podobno. Jak dolar będzie wysoko, to całkiem realne. Na inwestowanie niespekulacyjne a fundamentalne w Bioton, czasu jest sporo. Moim zdaniem. > Czasem tu jeszcze zaglądam i pora bym coś zweryfikował, bo widzę że wątek od czasu do czasu jest reanimowany. Otóż prezes zapowiadał zysk NETTO w 2018. Hmm... pewnie chciał dobrze i był pełen nadziei, ale nie przewidział tego co nieprzewidywalne. A mianowicie błędnej, kreatywnej księgowości w Bio (frycowe za "świeżactwo" na stołku w tej firmie). Nawet mocny dolar nie pomógł. Może to go czegoś nauczy? Optymistycznie zapowiedział też analogi za 4 lata. Życie to zweryfikuje. Moim zdaniem nierealne. SERDECZNIE POZDRAWIAM KOLEGĘ XYZ!!! Jakoś chyba od pewnego czasu przestał się udzielać...no cóż:(
Według mnie powinien iść do góry. Grubasy mają w papierze mnustwo kasy. Patrząc na ostatni rok i wolumeny. Powinien dojść do 7,5 Zeta. Żeby oddać kasę... A gdzieś tu powinien mieć dołek...
Często cały sektor szedł do góry,chociaż jeden papier miał dobre informacje,jak banki,paliwa,niedawne wzrosty na marihuanie a bioton poszedł 4%,przy 60% biomedu.Czyli nikt nie chce biotonu,ma problem nawet przebić 4,20.Pewnie powrót na kilka miesięcy na 3.50-3.70,choć sam bym Sobie życzył i wszystkim,kiedyś 5 z przodu zobaczyć
"Dla Biotonu dobre będzie, jeżeli kurs osiągnie 20 zł lub zbliży się do tego poziomu, wtedy spółka będzie mogła rozważyć emisję akcji, celem pozyskania dodatkowego finansowania. Wszystkie środki trafią do spółki, a nie do akcjonariusza, co byłoby nawet korzystniejsze" - dodał. Cena nominalna akcji Biotonu wynosi 20 zł. Zgodnie z polskim prawem akcje nie mogą być obejmowane poniżej ich wartości nominalnej. http://biznes.pap.pl/pl/news/all/info/2597954,uniapek-gotow-wesprzec-bioton-finansowo-w-razie-potrzeby---jubo-liu--szef-rn-biotonu-(wywiad)
"Dla Biotonu dobre będzie, jeżeli kurs osiągnie 20 zł lub zbliży się do tego poziomu, wtedy spółka będzie mogła rozważyć emisję akcji, celem pozyskania dodatkowego finansowania. Wszystkie środki trafią do spółki, a nie do akcjonariusza, co byłoby nawet korzystniejsze" - dodał. Cena nominalna akcji Biotonu wynosi 20 zł. Zgodnie z polskim prawem akcje nie mogą być obejmowane poniżej ich wartości nominalnej. http://biznes.pap.pl/pl/news/all/info/2597954,uniapek-gotow-wesprzec-bioton-finansowo-w-razie-potrzeby---jubo-liu--szef-rn-biotonu-(wywiad)