• - 11, 40 % Autor: ~aleSYF [77.255.236.*]
    Przy żadnych obrotach 9119 sztuk - 29 864 .zł. Ta " spółka " powinna zostać wykluczona z not.ciągłych !!!. Właściciel to zwykły ......... wiadomo a fund który robi ten cyrk to następna szma....a do podłogi.
  • Re: - 11, 40 % Autor: ~Dewiant [89.64.25.*]
    JW Construction to raczej ma przyszlosc zapewniona bo maja bank ziemi bardzo duzy, wiec dlugoterminowo to raczej spolka nie najgorsza. CO innego np. MARVIPOL co ma jakies skrawki ziemi i zero rezerw z potencjalem. OStatnio z reszta przebranzawiaja sie na budowniczego parkow logistycznych bo ugor za miedzą jeszcze da rade kupic.
  • Re: - 11, 40 % Autor: ~Fundamentals [83.20.190.*]
    JWC doszło do punktu, gdzie, gdyby ktoś chciał włożyć większą monete, mógłby szybko odwrócić trend i zarobić krocie.
  • Re: - 11, 40 % Autor: ~jandzban [94.254.241.*]
    Od debiutu na GPW w 2007 różni tu wkładali, przez 12 lat było ich wielu. Za każdym razem wyjmował tylko jeden, zgadnij kto?
  • stoję na KUPNIE ! Autor: ~jack [77.254.255.*]
    I koniec jazdy na ostre - - - ,Ta cena to raczej świetny interes ?.
  • Re: stoję na KUPNIE ! Autor: ~PAWEL [5.172.234.*]
    Też stałem ale transakcja została odrzucona.
  • Re: stoję na KUPNIE ! Autor: ~JANDZBAN [94.254.160.*]
    Wig developerzy na maximach, a ten śmieć na minimach
  • przynajmniej NIE SPADA ! Autor: ~jack [62.244.155.*]
    Poniżej 3 zł. brak zleceń na K będzie skutkował takimi działaniami -CYRK !.
  • i znowu dobrałem ! Autor: ~jack [62.244.155.*]
    Dzisiaj najtaniej czyli po 3,28 zł. 1482 sztuki moje !!! będę brał co będzie -przecież jak odsprzedam po 5,20 to ZŁOTY INTERES. Wkur .... mnie to wszystko ,zobaczymy ?. Panowie do boju ,sam nie dam rady.
  • Re: i znowu dobrałem ! Autor: ~PAWEL [91.106.25.*]
    dołączam się...własnie do zakupu
  • Re: i znowu dobrałem ! Autor: ~Sterw [195.47.201.*]
    Oby nie był to największy blad w waszym zyciu
  • a co K .... robić ? Autor: ~jack [77.254.225.*]
    Zebrałem trochę i koniec ,przestało spadać ,obroty zerowe a ja stoję z ukrytego i czekam na okazję !!!. Pewnie gdyby nie moje zlecenia mielibyśmy poniżej 3 zł. Zachęcam was do kupna bo złodziej zbierze resztę po 5,20 więc ryzyko jest naprawdę niewielkie.Spada tylko wtedy jak na K nie ma obcych zleceń -na 1000 % bawi się fund vel nędzny mały grubas ,który chce trochę odkupić bo oddał po 5,20. Pomyślcie, kto teraz może sprzedawać ??? kretynów tutaj już od dawna nie ma. Gdyby joSSek chciał wycofać z giełdy to wystarczy skupić około 50 000 akcji to mały pikuś ! zbiera poniżej 5 zł. !!!!!!!!! ze stojących zleceń. Do przemyślenia -ja tam biorę ,co będzie. ????. Pozdrawiam Wojowników -do boju ze złodziejami.
  • Re: a co K .... robić ? Autor: ~Sterw [195.47.201.*]
    Czekac.Nie angazowac się w pozycje ktora zszarga nerwy  i zniszczy zdrowie gielda nie jest tego warta .Normalnie kupowanie na tych poziomach było by ok ale z tym facetem nigdy nic nie wiadomo.Co zrobisz jeśli kurs zejdzie do 2 zl?zalozysz petle na szyje.na giełdzie swiat się nie konczy.
  • Re: a co K .... robić ? Autor: ~123 [89.64.28.*]
    niestety, w tej chwili pozostaje nam już tylko czekanie. tak jak pisałem już wcześniej na początku lipca będą podane wstępne wyniki finansowe za 2-gi kwartał, gdzie według mnie powinna być spora liczba mieszkań przekazanych do użytkowania. i w 3-cim kwartale też.

• spoko! Autor: ~jack [77.254.242.*]
    JWC to 1 z wielu moich spółek w portfelu ! średnią zakupu mam po 3 ,XX a dobieram bo wkur ... mnie te głupawe zagrywanie FUNDA -nie joSSka. To fundusz się bawi na 100% wątpię żeby zbierał dla krętacza. F.F. wynosi 10,04 % bo tutaj nic się nie zmienia !!!!!!!!! oddali mi kilka tys. i koniec. To jest samosprzedawanie / palenie głupa do2. Przynajmniej zatrzymałem dalsze spadki. A ,że może spaść na 2 złote polskie -no cóż ,wszystko na tym syfie jest możliwe. Brak popytu sprawia patologię. Pozdrawiam i do boju.
  • vel jack Autor: iluminat [77.255.232.*]
    NO i co ? można zatrzymać nurkowanie na szmatławcu - można ! przy niedużej kasie ! . Do przemyślenia Sz.P. może już najwyższy czas uśrednić Wasze straty ?.
  • Re: vel jack Autor: ~Fundamentals [37.248.208.*]
    napisałem to nie dawno, tak jak mówisz nie duża moneta wystarczyła by aby bujnać kurs w przeciwnym kierunku. Ci co jeszcze są nie mają powodu do sprzedawania bo więcej stracili niż maja jeszcze do stracenia (nawet gdyby miało to być 2zł to dla nich rząd a różnica), wystarczyłaby iskra w postaci kilku graczy z w cale nie duża moneta. Aha i nie traktować tego jako rekomendacji w rozumiemu ustawy
  • Re: - 11, 40 % Autor: ~Sterw [195.47.201.*]
    Przy 1 ej transakcji dziennie możesz sobie blokować do woli.Jak je...ą   100 tys akcji i cena spadnie na 3ke będzie placz i zgrzytanie zebami i nie można tego wykluczyć.Czego nie zycze nikomu ale to gielda,to co się może spieprzyc zwykle się spieprzy.
  • na 3 wystarczy 10 000 sztuk ! Autor: ~jack [77.255.225.*]
    To właśnie przez takie myślenie mamy taki kurs bo każdy czeka na 2 złote polskie !. A ja już nie czekam ,co będzie to będzie. Myślę ,że dobrze robię dobierając po tych śmiesznie niskich cenach. Akcje s duo więcej warte a JWC śpi na kasie i ziemi.
  • Re: na 3 wystarczy 10 000 sztuk ! Autor: ~Fundamentals [83.25.92.*]
    Kasa jest, jeśli tylko ukaże się ona w którymś raporcie kurs oszaleje. Cena na tym poziomie atrakcyjna, mało jednak osób w kręgu zainteresowanych że względów oczywistych (historia ciąży).
  • Re: na 3 wystarczy 10 000 sztuk ! Autor: ~jack [62.244.149.*]
    Zgadza się od samego początku jest cyrk i dziadostwo z tymi akcjami. joSSek sobie robi świetny interes ,sprzedał za kupę kasy a teraz za grosze odkupuje - cwany zł.. ... i e .j. Dywidendy nie wypłacił ani X i dobrze kasę ukrywa. Żydowski łeb / krętacz i oszust. KNF powinna się przyjrzeć temu kures ... u. Pozdrawiam.
  • Re: na 3 wystarczy 10 000 sztuk ! Autor: ~Sterw [195.47.201.*]
    Nie rozumiemy się mamy inna filozfie patrzenia na pewne kwestie w spekulacji.Oczekiwanie ze lew okaze się barankiem dla mnie to nie jest  nawet wyraz braku logicznego myslenia .......Gdzie sa dziś kursy takich spolek jak Lark,Centrozap?Petroinwest,Hygienika?  Chemiszczur czy ktoś pamięta taka spolke -),Pc guard  Comando  -) .Gdzie sa dzisiaj te firmy gdzie sa te akcje ,na jakich poziomach.

Co łaczy te spółki.Ta kasa jest N i e  d  o  O d z y s k a n i a.  Wake up dzentelmens.
  • trwa wojna na zniechęcenie do syfa ! Autor: ~jack [77.255.236.*]
    Niech tylko zdejmę zlecenia z K to zobaczysz poniżej 3 zł. sam nie dam rady za CH ..... nie ! .W pojedynkę ile mogę walczyć ?. Każdy czeka na 6 -10 zł i dobrze bo akcje są warte min. z 12-15 zł. ale co ?. Samo się nie zrobi a złodziej cały czas kombinuje.
  • Re: trwa wojna na zniechęcenie do syfa ! Autor: ~kangoorrz [77.254.154.*]
    do kiedy obowiązuje cena 5,20, kiedy lump ostatnio po tyle kupował
    z tego co pamietam, to gdzieś w okolicach listopada
  • nie obowiązywała i nie obowiązuje cena 5.2 zł Autor: ~123 [89.64.28.*]
    przy ewentualnym przymusowym wykupie. ile jeszcze razy mam to powtarzać?
  • Re: nie obowiązywała i nie obowiązuje cena 5.2 zł Autor: ~kangoorrz [188.146.199.*]
    oczywiście chodzi mi o rzymusowy wykup
    do kierdy obowiązuje 5,20?
  • No dawać mi te akcyjki! Autor: ~jack [46.171.233.*]
    K....... zabawa się skończyła bo sprzedałem inne akcje i mam zamiar szmatlawca nabywac- na emeryturę. Do boju - co będzie?. Następny wykup na jesieni po 5.50.zł. tak myślę. Teraz czas dobrać. Pozdrawiam St.Inw.
  • Re: No dawać mi te akcyjki! Autor: ~123 [89.64.28.*]
    @jack

przypuszczalnie ciężko walczysz po popytowej stronie. teoretycznie kurs jest nisko a akcje jwc przy normalnym biegu spraw warte są dużo więcej. ale @jack, sam wiesz najlepiej że tu nie ma normalnego biegu spraw. dlatego sugeruję racjonalnie i powoli gospodaruj środkami i uwzględnij ryzyko przedłużania się w czasie tej walki. ja już jedynie czekam, niczego w zmęczeniu przedłużającym się upływem czasu nie oddaję ale też nie powiększam pozycji.
  • dzięki za piękny pakiecik ! Autor: ~jack [77.255.239.*]
    Nadal czekam i jestem gotowy do nabywania ,zobaczymy ile jeszcze oddacie ?. K..... jedno zlecenie mi schodziło od 26.06. do dzisiaj 30. lipca po 1500 po 400 , 68 , 40 szt. itd. różnie ,ale weszło już całe. Reszta stoi i czeka. Taki jest tu ruch w biznesie.
  • Re: dzięki za piękny pakiecik ! Autor: ~Fundamentals [37.248.165.*]
    ruchu nie ma, ale za to gdy ruszy to będziesz miał to co właśnie mq miejsce na TRAKCJA, 5 sesji po +10% i nie zanosi się by zapał w odreagowanie slabl
  • na to liczę ! Autor: ~jack [62.244.135.*]
    A czy tak będzie - zobaczymy ?. Spadki przychamowałem i powiem ,ciężko duże ilości kupić. Ale powoli od ponad miesiąca zbieram ,czasami wszystko z sesji -no tam po parę sztuk patałachy zbierają. Podbijając cenę chcą mnie podpuścić ,żebym brał ze sprzedaży. I czasami brałem jak cena była poniżej 3,28 zł. tak sobie zaplanowałem i tego się trzymam. Jak kasa się skończy to wtedy może być lipa .ale nie ma na co czekać. Uważam ,że ta cena to istny cyrk - palenie głupa.
  • Re: na to liczę ! Autor: ~Fundamentals [31.0.40.*]
    Dobra strategia, nie kupować za drogo ale za to zbierać panikarzy, a jak przyjdzie moment jak na TRAKCJI, dziś kolejny dzień jazdy to będzie można otworzyć zasłużonego browara. Puki co pozostaje wyczekiwać
  • nie ma na co czekać ! Autor: ~jack [77.255.225.*]
    Cały ten cyrk się dzieje jak nie ma obcych zleceń na kupnie !. Tylko zastawiłem i od ponad miesiąca nie ma tej głupoty ,spadków po - 11 % . Kto niby te akcje sprzedaje ??? kretynów już nie ma. Po 5,20 nie było chętnych a teraz po 3,20 -40 ktoś sprzedaje ?. Trwa zaniżanie kursu i palenie głupa do2. Mam zamiar na tym syfie zarobić -co będzie. Stoję na kupnie i czekam. Pozdrawiam . 3,26 / 3,23.
  • Re: nie ma na co czekać ! Autor: ~Fundamentals [31.0.86.*]
    kolego jesteśmy w przededniu wybicia jak na TRAKCJI dziś kolejny dzien jazdy +14%, u nas dno jest już pięknie ubite.Kwestia wysiedzenia jajka, ale jest bliżej niż dalej, to co najgorsze z nami, przed nami tylko pozytywy, w tym nowe przepisy dla deweloperski które z pewnością ucieszyły wodza
  • NO ,obroty zerowe ! Autor: ~jack [77.254.232.*]
    Ciekawe co będzie jak zdejmę zlecenia z kupna ? ustawiam się na K stąd taka nędza -nie wrzucają już mi. 3,26 ; 3,25 to moje zlecenia i niżej też mam. Jeszcze kasę mam więc jakiś czas wytrzymam. Nikt nie sprzedaje !!!!! to ściema wszystko jest i zaniżanie kursu. Nie mam pojęcia czemu ten cyrk ma służyć ??? myślą ,że jeszcze tutaj jołopy zostały ?.
  • Re: NO ,obroty zerowe ! Autor: ~Fundamentals [31.0.46.*]
    Powiem Ci tak jak widzę to zbieranie po 3 akcje to zastanawiam się czy po drugiej stronie są aż takie leszcze czy to animowane sytuacji że ktoś puszcza pakiety po 1szt czy po 3szt, z drugiej strony nie ma kto poważny sprzedawać więc to jest akurat dobra informacja. Trzeba się jeszcze trochę przemeczyc ale wiadomo trochę wkurzające takie meczenie
  • O! dzisiaj wrzucają .... Autor: ~jack [77.254.233.*]
    Zakupiłem sporo i nadal stoję na kupnie. Wziąłem też ze sprzedaży po 3,30.
  • dzisiaj zebrałem ponad 3000 szt. 3,30 -3,25. Autor: ~jack [77.254.233.*]
    Owocny dzień miałem ,testują ile jeszcze wytrzymam z kasą. Jak się wyczerpie to może być poniżej 3 zł. oczywiście śladowe ilości bo nikt KOMPLETNIE NIE SPRZEDAJE !!!. Od jakiegoś czasu już nie czekam na m. kurs pon.3.zł. tylko walę - co będzie ?. Pozdrawiam.
  • Re: dzisiaj zebrałem ponad 3000 szt. 3,30 -3,25. Autor: ~Sterw [195.47.201.*]
    bedzie taniej,na to wyglada
  • Re: dzisiaj zebrałem ponad 3000 szt. 3,30 -3,25. Autor: ~jack [62.244.130.*]
    Już wczoraj dobrałem poniżej 3 zł. robią co chcą ,sam nie dam rady. Dobieram cały czas i coraz niżej. Powoli mi się kończy kasa -niestety. Czy 2,50 czy 3 ,30 co za różnica ,akcje są po śmiesznej cenie i nie wiem czemu to ma służyć. Uwalają kurs bo NIC NIE ZBIERAJĄ !!!. Sami sobie wrzucają na kupno i ja też prawie wszystko zebrałem z kupna X tylko wziąłem kilka tysięcy ze sprzedaży . CYRK ,będzie taniej ,ale przy tym kursie już nie czekałem. Dla mnie cena po 5,20 jest extra i jestem b.d. zarobiony. Dobry pan joSSEk może wykupi po godziwej cenie ,czyli 5,20 zł. Ten syf nadaje się tylko do KNF lub prokuratury.
  • Re: dzisiaj zebrałem ponad 3000 szt. 3,30 -3,25. Autor: ~abc [83.26.234.*]
    Dnia 2018-09-18 o godz. 17:21 ~jack napisał(a):
    > Już wczoraj dobrałem poniżej 3 zł. robią co chcą ,sam nie dam rady. Dobieram cały czas i coraz niżej. Powoli mi się kończy kasa -niestety. Czy 2,50 czy 3 ,30 co za różnica ,akcje są po śmiesznej cenie i nie wiem czemu to ma służyć. Uwalają kurs bo NIC NIE ZBIERAJĄ !!!. Sami sobie wrzucają na kupno i ja też prawie wszystko zebrałem z kupna X tylko wziąłem kilka tysięcy ze sprzedaży . CYRK ,będzie taniej ,ale przy tym kursie już nie czekałem. Dla mnie cena po 5,20 jest extra i jestem b.d. zarobiony. Dobry pan joSSEk może wykupi po godziwej cenie ,czyli 5,20 zł. Ten syf nadaje się tylko do KNF lub prokuratury.

W grudniu, styczniu będzie wezwanie po średniej 3ms i 6ms, która przy obecnej cenie poszybuje do grudnia mocno w dól.

Jedyny ratunek to zmiana (do grudnia) prawa odnośnie przymusowego wykupu.
  • Re: dzisiaj zebrałem ponad 3000 szt. 3,30 -3,25. Autor: ~Galileo [188.146.3.*]
    dokładnie tak samo to widzę, jak nie wezmiecie swoich spraw w swoje rece to bedziecie w czarnej d... nikt za was tego nie zrobi, a tac ludzie jak Józek nie mają skrupułów, człowiek z zasadami i skrupułami nie dorabia się takiego majatku. W listopadze bedzecie mieli srednią w okolicach 3zł, a jak beda pazerni to zrobią umowioną transakcję z ogromnym obrotem po 2,50-2,80 i bedzie jeszcze nizsza
  • Re: dzisiaj zebrałem ponad 3000 szt. 3,30 -3,25. Autor: ~emest [178.42.144.*]
    może ktoś analizował przepisy unijne dotyczące wezwań,być może nasze są niezgodne z prawem unijnym.

• Re: dzisiaj zebrałem ponad 3000 szt. 3,30 -3,25. Autor: ~Kangoorrz [91.235.230.*]
    Jaja sobie robią
    z drugiej strony zostało trochę ludków z papierem
    sam jestem ciekaw co jooseq wymyśli
  • Re: dzisiaj zebrałem ponad 3000 szt. 3,30 -3,25. Autor: ~Gallileo [188.146.3.*]
    gdzies czytalem opinie ze rzeczywiscie jesli mozna gdzies dochodzic swoich spraw to warto isc wlasnie tą drogą, ale ja bym jeszcze nie odpuszczał krajowego ogrodka, "dopoki pilka w grze..."

znalazłem też cos takiego:
    "Przymusowy wykup akcji był przedmiotem uwagi Trybunału Konstytucyjnego, który uznał jego zgodność z Konstytucją. Zastrzegł jednak, że każdemu z akcjonariuszy pokrzywdzonych wykupem przysługuje prawo zaskarżenia do sądu uchwały walnego zgromadzenia o przeprowadzeniu squeeze out"
  • Re: dzisiaj zebrałem ponad 3000 szt. 3,30 -3,25. Autor: ~jack [77.254.254.*]
    Jakiś fund zbiera dla złodzieja akcje ,później pójdzie pakiet ze 200 -300 000 sztuk po 5,20 i nastąpi koniec tego cyrku. A czy Badziewiaka zdejmie ? wątpię. Zostawi na GPW bo to prestiż .Jak zostanie niewiele akcji w obrocie to się znajdzie dywidenda ,dobre zyski i świetne wyniki. Kiedyś trzeba będzie wykazać te machlojki. Wszystko tutaj jest możliwe. Pomyślcie ? kto sprzedaje po 2,86 - 3 zł. ???????. Nie ma wcale obrotu a ja sam zebrałem sporo i pewnie tylko ja z drobnych. Nie mam zielonego pojęcia co się stanie ,ale cenę uważam za śmieszną i bardzo niską. Ostatnia rekomendacja BOŚ. KUPUJ / 5,60 ZŁ. a co jest ?.
  • Re: dzisiaj zebrałem ponad 3000 szt. 3,30 -3,25. Autor: ~Tomik [83.26.231.*]
    kolego Galileo, to się dotyczy tylko spółki pozagiełdowej. nie można zaskarżyć przymusowego wykupu w spółce giełdowej. można zaskarżyć tylko uchwałę o zniesieniu dematerialiizacji akcji, wiem bo już brałem udział w czymś takim.

a co do kursu akcji to musielibyście mieć dużo kasy, żeby wpłynąć na kurs. Józek czeka na niższą średnią. Wielu chce uciec z tej spółki, bo widzi co się święci. dlatego to jest jak samospełniająca się przepowiednia - wielu chce uciec bo bo się wybryków Józka, i spada kurs, a im niższy kurs - tym bardziej prowokuje to Józka do wybryków. To błędne koło.
    Żeby powstrzymać Józka musielibyście mieć duuużo kasy a nie płakać, że wam się kasa akurat skończyła.
    Gdyby pojawił się duży popyt to wzrost kursu spowoduje wyższą średnią, wtedy przymusowy wykup nie opłaci się Józkowi albo też wezwanie musiałby zrobić po wyższej cenie. A jak Józek czyta na forum, że nie macie już kasy na uśrednianie, to pewnie tylko czeka na najniższą możliwą średnią. Teraz deweloperka się cofnie, popyt na mieszkania powoli spada, górka cenowa chyba za nami.

• Re: dzisiaj zebrałem ponad 3000 szt. 3,30 -3,25. Autor: ~Gallileo [78.11.36.*]
    ach, faktycznie, masz rację, nawet o tym czytałem ostatnio, że ta opinia dotyczyła spółek niepublicznych, wyleciało mi jakos z glowy, z reszta wypowiedzi też się utożsamiam i mam podobny punkt widzenia, można jeszcze sprobowac wywierac presje na polityków żeby zmienić ten przepis ale do listopada jest już naprawdę niewiele czasu, bo sprawa dotyczy nie tylko Waszej spolki ale kilkudziesięciu innych
  • Re: dzisiaj zebrałem ponad 3000 szt. 3,30 -3,25. Autor: ~Tomik [83.26.231.*]
    skąd ten pomysł, że akurat w listopadzie coś nam grozi?
    któryś raz ktoś coś gada o listopadzie.
  • Re: dzisiaj zebrałem ponad 3000 szt. 3,30 -3,25. Autor: ~Gallileo [78.11.36.*]
    nie można zrobić wezwania po cenie niższej niż akcje nabyte w ciągu ostatnich 12 miesiecy, z tego co pamiętam to w listopadzie zeszlego roku Jozek kupowal po 5,20, wiec do listopada cena wezwania nie może byc nizsza niż tez 5,20 po listopadzie decyduje już tylko srednia z 6 i 3 miesięcy czyli będzie to już tylko około 3zł
[x]
JWCONSTR -0,48% 4,16 2021-05-20 16:16:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.